Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nivel apa PIC16F877A

Vizitator adrian19

Postări Recomandate

Vizitator adrian19

Salutare!As vrea sa masor nivelul apei dintr-un vas utilizand un PIC16F877A. Ca idei ma gandeam sa folosesc un sezor de presiune pe fundul vasului, dar apar probleme privind izolarea acestuia. Alta posibilitate ar fi utilizarea unui potentionetru, de care leg o pluta si o contragreutate. Voi ce solutii a-ti propune? Care ar fi cea mai eficienta metoda?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bamse

2

• vsurducan

1

• neutronik77

1

Salutare!As vrea sa masor nivelul apei dintr-un vas utilizand un PIC16F877A. Ca idei ma gandeam sa folosesc un sezor de presiune pe fundul vasului, dar apar probleme privind izolarea acestuia. Alta posibilitate ar fi utilizarea unui potentionetru, de care leg o pluta si o contragreutate. Voi ce solutii a-ti propune? Care ar fi cea mai eficienta metoda?

Nu doresc sa fiu inteles gresit, dar exista o modalitate de documentare inainte de a solicita raspuns la o astfel de intrebare. Eu am identificat dealungul timpului cred, vre-o 6 metode total diferite de masurare a nivelului unui lichid. Este foarte important de stiut daca apa este curata (potabila) sau nu, daca vasul este deschis sau sub presiune, etc. Incepeti prin a cauta pe google cu "level detector" "water level detector" sau "level transducer". Cand ajungeti la doua trei variante pe care le intelegeti, postati intrebarea cu mentionarea clara a variantelor prin furnizarea linkurilor.In acest fel veti primi si raspuns.Vasilehttp://pici.3x.ro
Link spre comentariu
Vizitator adrian19

Nu doresc sa fiu inteles gresit, dar exista o modalitate de documentare inainte de a solicita raspuns la o astfel de intrebare. Eu am identificat dealungul timpului cred, vre-o 6 metode total diferite de masurare a nivelului unui lichid. Este foarte important de stiut daca apa este curata (potabila) sau nu, daca vasul este deschis sau sub presiune, etc. Incepeti prin a cauta pe google cu "level detector" "water level detector" sau "level transducer". Cand ajungeti la doua trei variante pe care le intelegeti, postati intrebarea cu mentionarea clara a variantelor prin furnizarea linkurilor.In acest fel veti primi si raspuns.Vasilehttp://pici.3x.ro
Eu as fi dorit sa aud din experientele altora, care au mai incercat sa faca asa ceva. Motivul principal pentru care am postat aceasta intrebare pe forum este si lipsa timpului de a face multe incercari (a nu se intelege ca vreau ceva de-a gata). M-a interesa sa aud despre solutii care au functionat cu bine. Cat despre conditii, daca e cineva care vrea sa raspunda, apa este curata, iar vasul este deschis.
Link spre comentariu

... Salut !!!. Se poate folosi senzor de presiune (vezi la magazinul din banner sus TME). Dar de ce vrei PIC ? in functie de nivel dai si comenzi ?!sau ai nevoie doar de afisare nivel gen bargraf, numeric. Da mai multe detalii .

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări