M1Hai Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 De curand am realizat si eu acest vu-metru si am o mica problema! Primul led verde, LED1, sta permanent aprins, desi am facut si acel... canal negativ cu led albastru, cum este indicat acolo! Acest led albastru,al canalului negativ, sta si el aprins ca si primul led, LED1, atunci cand nu am semnal la intrare; la fel sta aprins si cand am semnal, desi nu ar trebui. Unde as fi putut gresi ? Ce artificiu sa mai fac ? Mentionez ca vu-metrul functioneaza bine,adica cele 10 led-uri se aprind si se sting in functie de nivelul semnalului audio luat din placa de sunet. Link spre comentariu
niq_ro Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 masoara, cu si fara semnal ce tensiune e pe pinul 1...deconecteaza rezistenta R5 ... si vezi daca LED1 se stinge si aprinde normal.. apoi ne scrii ce si cum si .. modificam Link spre comentariu
M1Hai Postat Martie 12, 2009 Autor Partajează Postat Martie 12, 2009 Inainte de a deconecta R5 am masurat tensiunea la pinul 1 al IC1:- fara semnal aveam o tensiune de 8.5-9Vcc- cu semnal tensiunea varia in functie de nivelul audio: 0.7-8.5VccAm deconectat si R5 iar acum LED1 cand nu este semnal nu se mai aprinde; la fel si led-ul albastru. Cand primeste semnal vu-metru functioneaza asa cum trebuie,adica led-urile se aprind in functie de nivelul audio. Link spre comentariu
niq_ro Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 pune in serie cu rezistenta R5 o dioda redresoare sau chiar o mica dioda zenner... Link spre comentariu
M1Hai Postat Martie 12, 2009 Autor Partajează Postat Martie 12, 2009 Am inseriat cu rezistenta de 4.7k o dioda 1n4148 cum ati spus dvs. , iar led-urile verde (LED1) si albastru stau aprinse indiferent daca este sau nu semnal la intrare. Link spre comentariu
niq_ro Postat Martie 15, 2009 Partajează Postat Martie 15, 2009 hmm, trebuie sa mai ma uit in schema interna a integratului si-ti zic ce poti face... Link spre comentariu
M1Hai Postat Martie 15, 2009 Autor Partajează Postat Martie 15, 2009 Ma gandesc ... oare fara acel canal negativ LED1 ramanea aprins in lipsa semnalului ? Atunci cand am deconectat rezistenta de 4k7 LED1 era stins, la fel si led-ul albastru. In prezenta semnalului audio led-urile au inceput sa clipeasca, iar in absenta semnalului toate led-urile erau stinse. Link spre comentariu
niq_ro Postat Martie 16, 2009 Partajează Postat Martie 16, 2009 daca ai deconectat rezistenta de 4k7 LED-ul de pauza nu mai e alimentat, iar LED1 functioneaza ca in schema de baza...e ca si cum n-ar fi canalul de pauzaincearca sa pui un semireglabil/potentiometru.... Link spre comentariu
yonutzu Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 Ce condesator ar trebui sa-i pun la intrare pentru a merge vu-metrul doar pe bass, in locul celui de 2,2uF? Mi-am facut doua kituri din astea cu an6884 si as vrea ca un canal sa mearga doar pe bass si celalat pe simplu! Multumesc. Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 30, 2010 Partajează Postat Martie 30, 2010 Cuplezi un condensator nepolarizat cu valoare destul de mare (intre zeci de nanofarazi si citiva microfarazi, prin tatonare) in paralel cu intrarea (intre semnal si masa).Pe linia de semnal, inainte si dupa conexiunea cu condensatorul, inseriezi cite o rezistenta de 1...5K) - practic faci un fitru T. Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Nu. Ce am spus eu, este un filtru T. Link spre comentariu
Son of Sound Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Chiar daca topicul este vechi, a mai gasit cineva o rezolvare la problema mentionata de M1Hai ? Link spre comentariu
niq_ro Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 mda, mai trebuie o dioda zenner intre emitor si masa, dar valoarea ei depinde de tensiunea de alimentare, vedeti modifcarea din articol ( http://www.niqro.3x.ro/AN6884/AN6884.htm ) sau o varianta mai buna cu optocuplor, vedeti la http://nicuflorica.blogspot.ro/2013/03/ ... n6884.html Link spre comentariu
niq_ro Postat Mai 23, 2013 Partajează Postat Mai 23, 2013 uite si un filmulet cu canalul de pauza realizat cu optocuplor: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum