Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antena pusa pe bloc - LEGAL

yo9hnf

Postări Recomandate

Va salut !Domnilor, cum ati rezolvat cu antena de pe bloc?Multi banuiesc ca au antena in balcon. Si eu o am in balcon ( in afara lui cca. 1m ).Am fost aseara la administratora si presedintele blocului si mi-au zis ca nu se poate. Am fost dimplomat, am vb frumos. NU SE POATE. Terasa de sus a costat nu stiu cate miliarde si deci nu se poate !Eu intreb ca prostu' , "de ce" ...pentru ca nu se poate. Pentru ca nu o sa ma lase administratia de proprietari.M-am gandit sa dau cu subsemnatul , daca am aprobarea celui de deasupra mea, de la ultimul etaj, ca ma oblig in caz de "Doamne fereste !" sa platesc tot.Nu se poate.I-am luat cu incalcarea dreptului la proprietate ( nu ma pricep deloc la legi ) si mi-au zis ca terasa este comuna (normal) si ca nu am drept !!! acolo. Numai la pamantul din fata blocului cca3mp ( sau ceva de genul ).Banuiesc ca sunt (foarte) multi care au aceeasi problema.A rezolvat cineva treaba asta ? Cum ?Radu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

13

• yo6pir

9

• yo3ihg

8

• Flor

5

Top autori în acest subiect

teoretic terasa fiind comuna, fiecare locatar are drept la o bucatica pe bloc.eu cand am vrut sa instalez prima mea antena, am cerut cheile de pe bloc (cu ajutorul tatalui meu , hi), am urcat si am vazut ca deja era instalate vreo doua antene TV satelit, deci nu am cerut nici un acord, la o saptamana dupa asta aveam antena pe bloc.si nici acum dupa atata timp si 3 antene montate, nu stie nimeni in afara de tipu cu cheia si baietii de la internet de existenta lor, se pare ca nu am deranjat pe nimeni. adica daca altii au parabolice pe bloc si cablurile de internet stau spanzurate pe unde nu te gandesti, eu de ce nu as avea voie sa-mi pun niste antene.in momentul cand au venit niste muncitori sa repare izolatia, am dat jos antenele care incurcau si le-am pus la loc pe urma.altii nu te lasa sa urci antene ca vezi doamne le e frica de radiatii, le spui ca vrei sa asculti posturi indepartate straine, deci numai antena de receptie.

Link spre comentariu

Salut Vlad!Cheia cred ca este la administratora (mai mult ca sigur !).Nu stiu ce sa le scriu in cerere ca sa-i "impresionez" (adica sa-i pun in fund sau sa-i trimit la origini).

Link spre comentariu

cheia este la un tip de la etaju 10, administratoru nici macar nu sta in bloc, asta a fost norocu meu.nu stiu ce sa zic, incearca sa le explici despre radioamatorism, reteaua de urgenta (care ar trebuii sa o intretinem, care oricum nu exista , hi), arata-le autorizatia pe care scrie Guvernul Romanieioff topic, aseara ai facut apel in 145.550, dar cand am raspuns n-ai mai zis nimic

Link spre comentariu

Din cate stiu legal nu exista nici un ajutor. Parerea mea e sa stai un timp si sa te faci ca "ploua". In timpul asta iti pui un suport in forma de L propit de un perete exterior la apartamentul tau. Pe asta iti scoti si montezi antenele. Chiar, gaura de fir trebuie sa fie inclinata astfel sa nu iti curga ploaia in casa, hi, hiTotul e facut cu simt de raspundere, materiale, gauri, strangere, etc, sa nu cada in capul cuiva.Daca il faci prea lung cand bate vantul, vibreaza varful antenei si se simte. si la E si la R. Asa pateam eu la 5/8l meu pt 2m. Cu asta lucrezi linistit un timp. In timpul asta lumea se lamureste ca nu le intrii peste cananalele tv, alta "boala".Apoi il agati pe administrator cand e singur si ii spui ca il prezinti pe prietenul tau cel mai bun. Ionel Plimbaretu', cel cu gatul rosu. Nu il stiai ca a emigrat in Scotia? Evident ca dupa 7 ani si-a schimbat adica englicizat numele "Johny Walker" red label..Daca nu pricepe din prima sticla, asta e. Insemna ca ma trebuie udat sau un$, nu Dne fereste nu am zis sa ii dai spaga, da' de loc. Cum era chestia "scopul scuza mijloacele" ? Si traim in Ro..E frumos si impresionanat daca ii spui si de reteaua nationala de urgenta salvarea de vieti..Sublinizei si ca ca NU ai voie cu putere mare, nici cat un bec..Cand am zis singur ce amenda (peste 30000 lei noi+dosar penal) se dau pt emisii neautorizate -ma rog, ar trebui sa se dea- ai mei au inghetat. I-am lasat sa se gandesca daca sunt perfect nebun si idiot sau chiar stiu ce fac. Eu am mai gasit si niste furtunuri de udat gradina, niste seminte, cativa arbusti de la hyermarket, care asa s-au rugat de mine sa ajunga la cine trebuie, ca pur si simplu nu am rezistat..Probleme esentiala e sus pe bloc ce faci. Am avut bafta sa gasesc niste placi de ciment din cele vechi croite special pt suport de catarg. Pt ca daca as fi inceput sa dau gauri in pereti, cred ca as fi zburat f rapid..Asta ma limiteaza la antene verticale, dar decat oha, ..Si cauta daca nu cumva e o modalitate de a cobora cablul printr-o chestie de aerisire, nu pe fatada, pt ca daca il vad toti..O alta idee e cu baietii de la cablul, care prin natura meseriei lor trebuie sa se suie..Evident ca si lor li se face sete, sau direct $$ in mana..Cand te duici sa le montezi, sa ai totul pregatit pt doar 1 vizita si cat mai scurta pe teresa. Si eventual cativa prieteni care sa sti ca pun mana, ca tusti si gata. Faza ca ne mai suim odata pt ca nu am 2 suruburi trebuie scoasa din planMulta bafta si inspiratie..

Link spre comentariu

..off topic, aseara ai facut apel in 145.550, dar cand am raspuns n-ai mai zis nimic

Da, a sunat un telefon cu o mortaciune ..Nu ai mei direct sau indirect, dar dupa nu am mai avut nici un chef.
Link spre comentariu

O sa incerc sa stau cu ochii pe baietii de le internet si cablu. Cum ii vad le explic.OFFTOPIC : Am strigat ca sa verific un amplificator pe care mi l-am pus in "coada" la portabila :d. Vedeam pe Smetru daca imi raspunde cineva :limb: . Acum o sa-i fac VOXul pt TX/RX.

Link spre comentariu

O sa incerc sa stau cu ochii pe baietii de le internet si cablu. Cum ii vad le explic.....

Atentie mare cu cablistii. Absolut, dar absolut intamplator, conform liste canalelor alocate de ...nu spui cine, ca adio cls I, unele din programele lor cad in benzile de radiomator. Asa ca daca de ex emiti in 145.550, e posibil ca un vecin sa te auda in timp ce priveste sport.ro. Sau pe Hallmark, pe UPC. Asta in Buc si la tara, hi, hi..Si tu ii auzi pe la 145.750, ce dacai-i... In plus cablistii vor avea pe cine sa dea vina in cazul in care...Dar daca altfel nu poti ajunge pe bloc...Un alt avantaj e ca la o adica ei iti pot baga cablul prin teava lor, deci supermascata. Evident ca asta va co$$ta..
Link spre comentariu

Nu cablu ma deranjeaza. Ci antena. Cum pun antena?Aveam si eu la Ploiesti (gaza sity :da ) un vecin care lucra la o firma de paza , si il auzeam cand emitea de la o portabila ( 100m distanta ), ai mei avand cablu.

Link spre comentariu

Dar daca cinstesti vecinul de la ultimul etaj si montezi antena cu suport de perete lui?? Nu cred ca iti trebuie acordul administratiei pentru asa ceva (vezi cate AC-uri si paraboloice atarna de toti peretii :nebunrau: )

Link spre comentariu

Mai ai o solutie pui pe bloc verticala fara sa stie nimenia zici ca vrei sa auzi radio mai bine nu are nici o treaba cu nimica .Eu mi-am pus 5/8 lambda pentru 2metrii sus pe bloc nu stie nimeni nimica , plus ca dau cu 50wati sa ma auda si cei din serbia.De ar sti ca emit cu ea cred ca toti ar face cancer la creier si m-ar da in judecata. :ras: 73 de la yo2mho!

Link spre comentariu

Stimati colegi radioamatori,in aceeasi situatie sunt si eu si daca va spun ca mai sunt si presedintele scarii o sa spuneti dar PROST MAI ESTE si asta!!!HI :speriat dar eu locuiesc la parter si la etajul 4(este un bloc cu o scara si 10 apartamente) si pe partea mea sta un pensionar de 70 si ceva de ani sclerozat rau si acum vre-o 6 ani m-a pus sa-mi dau toate antenele jos a scapat cea de uus fiind montata pe marginea blocului stiti care a fost raspunsul meu:in sedinta de asociatie am propus si am fost sustinut(pt ca defapt se stinsese fonduri pt repararea terasei )sa-si caute 3 oferte de la 3 firme si sa analizam care este cea mai buna,timp de 3 luni nu a adus nimic am redirectionat fondurile inapoi la locatari si pe el l-am rugat sa-si repare singur terasa blocului de deasupra apartamentului si noi nu urcam pe bloc si la cam costat dar asta este regula jocului!!!! :ras: ,deci intreaba si dumneata cind ai platit bani pentru reparatiile acoperisului blocului atunci ai avut drepturi egale??? sfatul meu fa o adresa scrisa cu un mic proiect de amplasarea antenei preferabil daca va trebui sa fie lunga cit tot blocul sa incerci fixarea pilonilor pe marginea blocului in proiect si sa-ti raspunda in scris ca nu sunt deacord si motivul(asa este legal,nu pe vorbe),iar cind vin cu MILOAGA!!!dupa diferite contributii eventual repararea din nou a terasei,acoperisului,le arati HIRTIA cu refuzul lor si ii trimiti in m......a si le dai cu usa in nas ca sa-si vada lungul lui.EU ASA AM PROCEDAT CU RESPECTIVUL DE CITE ORI A CERUT CEVA L-AM TRIMIS LA PLIMBARE INVOCIND DIFERITE MOTIVE conf.legilor in viguare ,iar restul locatarilor au fost deacord cu mine si asa o sa-i cada tavanul in cap daca nu ne paraseste inainte de a i se intimpa ce am spus mai inainte asa ca mai am si alti asi in mineca cind va mai accesa fonduri din mila locatarilor :freaza:

cu stima,

yo6fxk

Moto:In fata legii toti suntem egali(ar trebui sa fim),dar in fata prostilor ramine de vazut

Link spre comentariu

Mai dati-l in masa de administrator ! Puteti sa-l intrebati daca este multumit de locul de munca pe care il are sau vrea sa-si gaseasca altul...Ele este angajatul meu, nu eu al lui !!! Ce naiba, am ajuns sa stim de frica celor pe care ii platim sa fie in slujba noastra?? Si ca atare imi pun pe bloc ce vrea muschii mei ! Adevarul este ca stau intr-un bloc cu oameni normali si nu am asemenea probleme, dar sint curiosi ce mi-ar putea face. Amenintati-i cu reclamatii la politie daca va distrug antenele sau sugerati discret ca statia repectiva are tangente cu sri-ul mossadul, vocea americii si pina la urma se potolesc. Eventual cu niste controale la gestiunea asociatiei, asta ar putea fi cea mai buna idee, toti au cite ceva de ascuns printre acte.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări