radu3g Postat Martie 11, 2009 Partajează Postat Martie 11, 2009 Am un traf de ferita (vreau sa fac un convertizor de 80V din el). E dintr-o sursa, banuiesc de comp, nu am placa. Problema e ca nu reusesc sa identific bobinele din secundar. Sint 6 terminale in secundar, cele 2 centrale unite intre ele, insa rezistiv e zero de la un cap la altul (si e normal daca are 2-3 spire/infasurare).Pot face cumva sa gasesc infasurarile? Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 test de continuitate Link spre comentariu
radu3g Postat Martie 12, 2009 Autor Partajează Postat Martie 12, 2009 Nu cred ca m-am prins...continuitate am intre oricare 2 terminale din secundar. Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 cu buzzerul de la multimetru, adic?!!!?la e sensibil la câ?iva ohmi... ?i piuie mai tare sau mai încet."f?-?i urechea" cu câteva rezisten?e mai mici de 1 ohm, dac? ai... Link spre comentariu
djlove Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 Inseamna ca sunt legate intre ele bobinele, daca te uiti la terminalele transformatorului, se pot vedea firele care ies din el si daca traful e dintro sursa de calculator, tensiunea de 12v e cea care are cele mai multe fire infaurate intre ele. Poti masura cu un aparat de masura foarte precis, care masoara si sub 0 ohmi.Dar cum vei folosi transformatorul sa iti scoata 80v daca el era bobinat pentru 12v si alte cateva tensiuni mai mici in secundar si primar pentru a se alimenta de la retea Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum