Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum identific bobinele la un traf pe ferita

radu3g

Postări Recomandate

Am un traf de ferita (vreau sa fac un convertizor de 80V din el). E dintr-o sursa, banuiesc de comp, nu am placa. Problema e ca nu reusesc sa identific bobinele din secundar. Sint 6 terminale in secundar, cele 2 centrale unite intre ele, insa rezistiv e zero de la un cap la altul (si e normal daca are 2-3 spire/infasurare).Pot face cumva sa gasesc infasurarile?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radu3g

2

• MifTy

1

• djlove

1

• srdjan

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

cu buzzerul de la multimetru, adic?!!!?la e sensibil la câ?iva ohmi... ?i piuie mai tare sau mai încet."f?-?i urechea" cu câteva rezisten?e mai mici de 1 ohm, dac? ai...

Link spre comentariu

Inseamna ca sunt legate intre ele bobinele, daca te uiti la terminalele transformatorului, se pot vedea firele care ies din el si daca traful e dintro sursa de calculator, tensiunea de 12v e cea care are cele mai multe fire infaurate intre ele. Poti masura cu un aparat de masura foarte precis, care masoara si sub 0 ohmi.Dar cum vei folosi transformatorul sa iti scoata 80v daca el era bobinat pentru 12v si alte cateva tensiuni mai mici in secundar si primar pentru a se alimenta de la retea

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări