Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

despre testare auto

Vizitator CLAUDIU007

Postări Recomandate

Vizitator CLAUDIU007

Salut pe toata lumea.Vad ca aici sunt mai multi care se pricep la electronica.Am si eu o intrebare.Stie cumva,cineva daca se poate folosi softul VAS 5052 pe laptop?(ptr diagnosticare auto vw,sk,audi,seat).Am inteles ca se fac niste lipituri la mufa obd 2 si cica ar recunoaste softul.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Felis

3

• srdjan

3

• 2 săptămâni mai târziu...

Salut pe toata lumea.Vad ca aici sunt mai multi care se pricep la electronica.Am si eu o intrebare.Stie cumva,cineva daca se poate folosi softul VAS 5052 pe laptop?(ptr diagnosticare auto vw,sk,audi,seat).Am inteles ca se fac niste lipituri la mufa obd 2 si cica ar recunoaste softul.

fara interfata rs 232 sub nici o forma nu o sa-l vada e vorba aici de adaptarea semnalelor într-o forma in care sa fie recunoscute semnalele(nu doar niste lipituri aiurea)Pentru interfete sunt scheme cu diferite componente in special cele mai cunoscute se fac cu MAX232.Dar pot fi realizate si cu optocuploare ,tranzistoare ,porti logice, PICuri cu softul scris adecvat,etc.Inca ceva cu interfete relativ simple aveti grija ce PC folositi in special la masinile mai vechi care au microprocesoare pe 8 biti o sa aveti surpriza ca la utilizarea unui pc generatie mai noua sa nu puteti sa le diagnosticati din cauza ca sistemele noi nu mai pot face compatibilitatea cu procesoare de 8 biti cu viteze de tact reduse asa ca sa nu va mirati daca 1 pentium 1 la 100 mhz e mai util în diagnoza masinilor mai vechi decat un dual core actual
Link spre comentariu

orice valoare reprezentabila pe 8 biti poate fi reprezentata pe 16,32,64 biti... evident reciproca nu e valabila

srdjan nu e vb ca nu pot fi reprezentate problema e de compatibilitate (acelasi software rulat pe win 98 dar pe o placa mai noua cu procesor lucrand la fracventa de 1850Mhz nu lucra sub nici o forma la autovehicole cu procesoare pe 8 biti cu frecventa de tact de 3,5 Mhz.)(Rulat pe un pentium mmx la 100 mhz nu facea nici o galma ziceai ca sunt amici de o viata daca urcam la 200 Mhz iar probleme de dialogare .)Pentru diferente asa de mari dintre tehnologii se utilizeaza de fapt interfete tip emulator ca sa mearga bine
Link spre comentariu

srdjan it-ti inchipui ca acum 10 ani cand era diagnoza computerizata la inceputuri am realizat destule experimente si am realizat interfete destule atat pe portul serial cat si pe cel paralel.(ce zicea cel din primul post despre interfatarea vas este pentru portul paralel si se realizeaza comod cu niste porti logice sau mai ieftin cu cateva tranzistoare banale.Dar tot trebuie facuta interfata indiferent ce ar fi.)(de fapt comunicarea pe portul paralel a fost cea mai stabila si curata metoda de diagnoza in perioada respectiva cu interfete foarte simple pentru ca problema de traducere a informatiilor de la un sistem la altul se facea doar din software.)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări