Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PCL86

heroes

Postări Recomandate

Buna seara tuturor. Astazi fiind mai libere am dat o fuga pe la bunici,SURPRIZA acolo am descoperit un televizor DACIA 3 ne functional, asa ca am recuperat ce se mai putea din el.....principal lampile: 2*EF80, 1*PCL84, 1*EF184, 2*EF183, 1*DY87, 1*PL500, si inca 4 pe care nu se mai cunoaste codul + 1*PCL86 pe care vreau sa il folosesc la amplificatorul:http://www.lumeatuburilor.go.ro/ARIE%20Stereo%202W/index.htm.Rugamintea mea este daca aveti ceva indicati sa imi dati in realizarea amplificatorului propus mai sus, si daca se poate cateva scheme pt alte amplificatoare sau buffere cu celelalte lampi pe care le am....... am citit cateva documente pe google.... dar din lipsa de experienta nu am inteles mare lucru. Deci va rog daca se poate sa ma ajutati va sunt recunoscatoare. O seara buna tuturor.

Link spre comentariu

Cu EF80 se pot face preuri, sau poate ataca l?mpi finale în amplifuri.

Între celelalte l?mpi se mai afl? 1xECC82 (bun? la orice montaj audio), 1x PCC189, 1XPCF801, 1xPCL85, 1xPCF80, 1xPY88. În loc de DY87 trebuia s? fie DY86. Pe plac? se mai afl? cîteva EFD106,108,115 bune la redresat semnal audio ptr ochi magici sau alte vu-metre, mai ai un traf de ie?ire audio, ptr dif de 5 Ohmi, eventual trebuie verificat dac? ?i cel de cadre e folosibil ca traf de ie?ire. Se mai pot refolosi, dup? o verificare atent?, rezisten?e ?i condensatori ceramici, stiroflex. Cei cu hîrtie ?i electroliticii... mai bine nu.

Link spre comentariu

Inaca o data domnul zal sare in ajutor... va multumesc domnule! Traful de cadre nu il pot folosi ca traf de iesire pt schema pe care am aleso, rezistoarele si condensatori or sa ajunga in 2...3 zile , am preferat sa fie noi :P. Cat despre celelalte lampi daca sti un site anume su scheme in care pot fi folosite de preferinta fara alte lampi, sau unele din cele de care deja dispun re rog sa il postezi. Ce parere ai despre amplificatorul ARIE? O sa fie primul amp realizat de mine cu lampi.:limb:.O seara buna.

Link spre comentariu

Foarte interesant domnule zal, multumesc. Dar tot nu spuneti nimic despre ampliful ARIE din primul post, astazi au sosit rezistoarele si capacitoarele, o sa recuperez soclul si sa proiectez un cablaj. Daca sunteti amabili sa imi dati cateva detali despre distanta intre trasee avand in vedere tensiunea la care se alimenteaza PCL86. sau mai bine fac un montaj tip paianjen sau cum se mai spune? O zi buna tuturor.

Link spre comentariu

Buna seara tuturor. Am reusit in sfarsit sa fac ampliful de proba, sa pare ca functioneaza, chiar peste asteptarile mele. Precizez ca montajul final va fi realizat in aer, cablajul fiind decat pt test, totul va fi montat chiar in cutia pe care sa afla cablaju. Scuzati dezordinea, a rezultat in urma confectionarii cutiei. Primele poze cu montajul in functiune, va tin la curent. Multumesc domnului zal si domnului Electron pt sfaturi. Oseara buna tuturor.

Link spre comentariu

Buna seara tuturor. Am reusit in sfarsit sa fac ampliful de proba, sa pare ca functioneaza, chiar peste asteptarile mele. Precizez ca montajul final va fi realizat in aer, cablajul fiind decat pt test, totul va fi montat chiar in cutia pe care sa afla cablaju. Scuzati dezordinea, a rezultat in urma confectionarii cutiei. Primele poze cu montajul in functiune, va tin la curent. Multumesc domnului zal si domnului Electron pt sfaturi. Oseara buna tuturor.

Ti-am spus sa nu ma mai domnesti atat...ca incep sa ma simt batran :limb:E un inceput excelent, mai ales pentru o persoana ca tine (intelegi ce vreau sa spun....). Daca rezultatul este peste asteptari eu, sincer, ma bucur sa aud asta, doar stii ce ti-am spus ca rezultatul s-ar putea sa te surprinda. Nu stiu ce transformator de iesire ai folosit, dar daca vei pune ceva dedicat scopului, atunci vei constata diferente MARI. Mult succes in continuare, astept rezultatul final si vei primi ce ti-am promis.
Link spre comentariu

Ok Electron, multumesc pt incurajare. Pt moment ca traf de iesire am folosit unul de cadre cu sectunea de 4cmp, urmand sa achizitionez unul cu primar de 4k asta fiind singurul gasit, si care sa merite investitia. O si buna tuturor.

Link spre comentariu

Pt PCL86, tensiunea pt filamente cat e de critica? Prin specificatii am gasit ca e ori 13,6V, ori 14,5V iar intr-un proiect autorul folosise 15V.

Buna seara, eu am folosit in testarea amplifului tensiunea cuprinsa intre 11 si 15.5V, rezultatele fiind aceleasi. O mica diferenta de calitate a sunetului am observat cand am alimentat filamentul cu aceeasi tensiune intre 11si 15.5V dar ne redresata si ne filtrata. Personat am folosit ca filtraj 2 capacitoare de 4700uF/25v dar de calitate inferioara (Elecon). O seara buna tuturor.
Link spre comentariu

Avand in vedere ca montajul a fost probat in situatia prezsntata in poza (adica raspandit prin camera), se prezinta chiar foarte bine la capitolul zgomot. Singurul brum sesizat a fost atunci cand atingeam cablul de semnal, acesta fiind ne ecranat, si anume recuperat de la o veche pereche de casti.

Link spre comentariu

Tensiunea corecta de filament pt PCL86 este 13 ... 13.3V si trebuie respectata pt ca tubul sa functioneze la parametrii specificati in catalog. Vezi http://frank.pocnet.net/index.html .In alta ordine de idei, tubul " poate mai mult de atat ", ma refer la 2W chinuiti, si e pacat sa nu se profite de asta. Nu mai folositi trafuri de cadre si alte bazdaganii daca vreti cu adevarat calitate si putere, ca d-aia folosim tuburi. Ca sa scoti vreo 4W ( v. catalogul) cu bass, inalte si toate cele, trebuie un traf de vreo 10cmp :da cu vreo 2300 spire la primar de 0.3mm si 95 in secundar de 0.5mm (8 ohm) primarul impartit in 4 sectiuni intre care se bobineaza 3 sectiuni ale secundarului. Fara intrefier eventual o foita foarte subtire ... Vezi subiectul " detalii transformatoare iesire" pe la pag 10-11 s-a discutat subiectul. Si verificarea tensiunilor (de negativare in special si curentul anodic) sa fie in parametrii. Apoi faceti o proba :dans: si o sa-mi dati dreptate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări