Depanatoru Postat Mai 3, 2009 Partajează Postat Mai 3, 2009 Sorry , dar 6n1p nu e "aproape echivalent" cu ECC88 , probabil un vanzator de pe ebay a inventat-o si toti o iau de buna fara sa verifice . Numai uitandu-te la valoarea transconductantei , care e mai putin de jumatate in cazul lui 6n1p fata de ECC88 , e destul sa infirme ideea "echivalentei" . Apoi caracteristicile sunt foarte diferite , 6n1p accepta tensiuni mari pe anod ( se stie ca ECC88 lucreaza la tensiune relativ mica ) . Nimic nu e asemanator intre cele doua tuburi decat valoarea lui miu ( amplificarea ) . Sunt destule tuburi mult mai asemanatoare la parametrii si nimeni ( inca) nu zice ca sunt echivalente Daca asa s-ar judeca echivalenta intre tuburi atunci toate ar trebui sa fie "aproape echivalente ". Link spre comentariu
ALEKS Postat Mai 3, 2009 Partajează Postat Mai 3, 2009 Corect tot ce ai spus. E singurul care mi-a venit in minte (cu aceeasi dispunere a pinilor) atunci cand am redactat informatia din site. Exceptie facand 6N2P care mie-mi pare a ECC83 cu alte terminale.PS: De ce nu s-a discutat tot de aici in topicul cu E88CC-Buffer ? Ca pana la urma e acelasi lucru.ALEKS Link spre comentariu
zal Postat Mai 3, 2009 Partajează Postat Mai 3, 2009 E88CC, 6922, etc sînt tuburi cu caracteristici îmbun?t??ite fa?? de varianta de baz? ECC88, cu care e echivalent direct 6N23P (singura diferen?? fizic? e diametrul mai mare cu 1-2mm al tubului rusesc ), sigur c? oricare merge în locul altuia. Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 4, 2009 Partajează Postat Mai 4, 2009 Sorry , dar 6n1p nu e "aproape echivalent" cu ECC88 , probabil un vanzator de pe ebay a inventat-o si toti o iau de buna fara sa verifice . Numai uitandu-te la valoarea transconductantei , care e mai putin de jumatate in cazul lui 6n1p fata de ECC88 , e destul sa infirme ideea "echivalentei" . Apoi caracteristicile sunt foarte diferite , 6n1p accepta tensiuni mari pe anod ( se stie ca ECC88 lucreaza la tensiune relativ mica ) . Nimic nu e asemanator intre cele doua tuburi decat valoarea lui miu ( amplificarea ) . Sunt destule tuburi mult mai asemanatoare la parametrii si nimeni ( inca) nu zice ca sunt echivalente Daca asa s-ar judeca echivalenta intre tuburi atunci toate ar trebui sa fie "aproape echivalente ".Va salut!Cred ca este vorba de 6N1P nu de 6P1R....!Dar de ce nu folositi PCC88 (????)...au fot o sumedenie de lampi din astea in vechile selectoare de canale de la TV. Nu am timp acum sa caut datele exacte,dar stiu ca doar tensiunea de filament este diferita (6,3V pt.ECC88 si 7,5V pt.PCC88,verificati si dv!!). Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni,dar am facut niste montaje hibride cu PCC88 si MOS in final,ceva de la COZA-HIBRID,pentru ca nu am avut ECC88 si au mers perfect. A fost doar o sugestie asa ca nu va suparati! Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 4, 2009 Partajează Postat Mai 4, 2009 aveti aici datele de catalog pentru cele trei lampi; 6N1P,ECC88 si PCC88,asa puteti face diferenta(!!!)sper sa va fie de folos. Link spre comentariu
wwilly Postat Mai 4, 2009 Partajează Postat Mai 4, 2009 6N1P produs de Svetlana mai seamana cat de cat cu ECC88, dar daca ne uitam la fisa 6N1P de la Sovtek, caracteristica de curent anodic vs tensuine grila vs tensiune anodica, nu vad nici o asemanare! Link spre comentariu
zal Postat Mai 4, 2009 Partajează Postat Mai 4, 2009 Datele de la Svetlana or fi retu?ate, s? plac? mai mult occidentalilor... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 4, 2009 Partajează Postat Mai 4, 2009 ECC88 are panta mult mai mare in raport 6n1p respectiv ECC88 are S=12,5mA/V si 6n1p are S=5,5mA/V,de unde rezulta un cistig superior pe o valoare data a rezistentei din anod(dublu si ceva), la ECC88 in raport cu 6n1p,ar mai fi si urmatoarea diferenta daca se pune problema interschimbabilitati intre cele doua lampi in acelasi montaj trebuie majorata usor valoarea rezistentei din catod in cazul ECC88(acesta din urma avind tendinta sa stea usor mai deschis in raport cu 6n1p la aceasi valoare rezistiva in catod,ECC88 necesita o valoare usor mai mare de negativare). Link spre comentariu
carageae Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 A propos de echivalente, un echivalent destul de bun pentru 6N6P este ECC99 sau E182CC, sunt destul de rare la noi dar scheme se gasesc pe net destule pentru studiu. La 6N1P nu stiu daca exista un echivalent european total, merge bine inlocuit cu 6N3P (doar ca trebuie schimbate conexiunile la soclu) si cu diferenta cresterii factorului de amplificare se poate compara cu ECC81/12AT7. Daca se accepta scaderea factorului de amplificare se poate monta 6N1P intr-o schema cu ECC81, bineinteles cu modificarea conexiunii pinilor de filament, cea ruseasca neavand optiunea de 12,6V. Parerea mea e ca 6N6P e mai buna pentru etaje driver si pentru a inlocui ECC88 in amplificatoarele de casti - are curentul anodic mai mare, deci se preteaza mai bine pentru casti de 32 ohmi, cred ca e o risipa folosirea ei ca buffer. Problema la o inlocuire directa nu e layoutul pinilor - identic la aceste doua tuburi, ci consumul filamentelor - dublu in cazul lui 6N6P. Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 5, 2009 Autor Partajează Postat Mai 5, 2009 pana la urma ce imi recomandati mai mult, din postul lui carageae am inteles ca 6n6p s-ar preta mai mult in aplicatii de amplificatoare pt casti, dar oricum o sa incerc in proiesctul meu si 6n6p si 6n1p deoarece 6n1p am observat ca are un potential mai ridicat decat E88CC, deci multumesc domnului viobio dar dintre acestea 2 lampi, 6n6p si 6n1p, care are puterea cea mai mare? (inclin spre 6n6p deoarece si marimea consider ca, conteaza) traful de pe filament tine 900mA deci nici o problema iar tensiunea anodica este de 60 Vca, vreo 80 V in cc deci mai mult decat suficient pt amandoua variante de tuburi eventual pot face un dublor de tensiune, deoarece aceste tuburi nu consuma foarte mult la partea anodica maine primesc traful si voi posta cateva poze cu proiectul meu cam intarziat, nu vreau sa nu ma tin de promisiunea facuta in primele posturi o seara placuta Link spre comentariu
danzup Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 pana la urma ce imi recomandati mai mult, din postul lui carageae am inteles ca 6n6p s-ar preta mai mult in aplicatii de amplificatoare pt casti, dar oricum o sa incerc in proiesctul meu si 6n6p si 6n1p deoarece 6n1p am observat ca are un potential mai ridicat decat E88CC, deci multumesc domnului viobiodar dintre acestea 2 lampi, 6n6p si 6n1p, care are puterea cea mai mare (inclin spre 6n6p deoarece si marimea consider ca, conteaza)traful de pe filament tine 900mA deci nici o problema iar tensiunea anodica este de 60 Vca, vreo 80 V in cc deci mai mult decat suficient pt amandoua variante de tuburieventual pot face un dublor de tensiune, deoarece aceste tuburi nu consuma foarte mult la partea anodicamaine primesc traful si voi posta cateva poze cu proiectul meu cam intarziat, nu vreau sa nu ma tin de promisiunea facuta in primele posturio seara placutaDe ce sa nu le incerci pe toate ?Numai asa ai sa castigi experienta si ai sa-ti satisfaci placerea apropo de lampi !Cu cat mai multe construite cat atat mai bine . Link spre comentariu
carageae Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 De ce sa nu le incerci pe toate ?Numai asa ai sa castigi experienta si ai sa-ti satisfaci placerea apropo de lampi !Cu cat mai multe construite cat atat mai bine .Asta cu siguranta nu strica!Dar avand in vedere tensiunea relativ mica de alimentare ECC88 cu Ua=90V e cea mai potrivita.Pentru 6N6P Ua recomandat e 120V, iar la celelalte peste 150.Puterea lampii nu prea conteaza aici, de aia am zis ca e inutil sa folosesti ca buffer (sau preamp) un tub care e foarte bun in alte aplicatii. Dar de mers eu cred a merge bine si 6N6P, daca tot il ai, eventual poti cauta si un ECC88, sunt interschimbabile la pini, dar poate va fi o diferenta sesizabila la sunet intre cele doua lampi.Conteaza totusi si ce muzica asculti si care e restul sistemului, daca restul nu e de calitate vei observa prea putin din avantajele si asa destul de modeste ale unei asemenea solutii.Personal nu prea sunt convins de solutiile cu tuburi alimentate la tensiuni exagerat de mici, dar pana nu voi incerca personal nu fac alte comentarii. Spun cele de mai sus pentru ca din ce am vazut pana acum ca solutii industriale extrem de putine sunt situatiile in care apar tuburi (fie si ECC88) alimentate la Ua mai mica de 50V. Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 7, 2009 Autor Partajează Postat Mai 7, 2009 dupa cum am promis , voi posta cateva poze scuzati-mi intarzierea dar ieri toata ziua nu am avut internet carcasa traf filtraj tensiune inalta placa de sunet pe USB lampi montaj pt lampa asezare carcasa carcasa inchisa (mai am putin de debitat capacul pt a intra perfect) Link spre comentariu
hbi Postat Mai 7, 2009 Partajează Postat Mai 7, 2009 bravo mosule!dar, daca esti dispus sa accepti un sfat; poate gasesti o bucata de tabla de alama pentru capacul superior al cutiei. iese o carcasa frumoasa tare! iar lemnul trebuie chituit, finisat, baituit la culoarea care o doresti si lacuit, dupa care polisat. bafta si spor la construit! Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 7, 2009 Autor Partajează Postat Mai 7, 2009 desigur, trebuie chituit, finisat si lacuittabla de alama n-am vazut nicaieri pana acumlemnul e de cires, si de lacuit cred ca-l voi da cu lac incolormultumesc de sfaturialte critici, idei?mufele de iesire sa le pun in spate sau pe capac?parca in spate nu-mi plac pt ca vor trece pe langa traf()otusi se zice ca trafurile toroidale au scapari foarte mici de flux magnetic) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum