Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vobuloscop XI-50 si vobuloscop TECTcomparatie

mbtcmc

Postări Recomandate

Vreau sa cumpar un vobuloscop XI-50 dar am gasit si un vobuloscop TECT care spune vanzatorul ca merge pana la 1000 Mhz.Ma intereseaza daca este bun vobuloscopul TECT si pana la ce frecventa lucreaza.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mbtcmc

2

• vsurducan

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vreau sa cumpar un vobuloscop XI-50 dar am gasit si un vobuloscop TECT care spune vanzatorul ca merge pana la 1000 Mhz.Ma intereseaza daca este bun vobuloscopul TECT si pana la ce frecventa lucreaza.

Nu stiu TECT-ul asta ce productie este, dar XI-50 este daca nu ma insel un vobuloscop rusesc fabricat prin 1980. Am unul din asta la care frecventmetrul nu functioneaza numai din cand in cand si pot sa spun ca este foarte dificil de reparat (trebuie inceput cu schimbatul condensatoarelor electrolitice), are o sinteza de frecventa cu multiplicare din 10Mhz (adica cosmarul oricarui depanator de RF), este instabil pe partea de afisare (adica osciloscop) si are o caracteristica amplitudine-frecventa pe toata banda asa cum da cel de sus, adica oricum vrei sa-i spui dar nu plata asa cum ar trebui.In zona 62.5Mhz-1GHz am realizat o sinteza digitala de frecventa care ar putea fi utilizata usor ca vobuloscop, momentan insa scoate maxim 0...-4dBm pe sarcina de 50 ohm si se poate sa nu fie suficient daca vrei sa verifici amplificatoare de putere. Se comanda din PC pe paralela (seria e limitata, pretul acceptabil doar pentru cei care inteleg despre ce-i vorba). Pentru un vobuloscop cinstit mai are nevoie de un detector integrat (-60dB) pentru 50...1000MHz (exista si asta in dotare...) si un osciloscop de max5Mhz pe care sa vezi semnalul detectat. Pentru zona 0-62.5Mhz am realizata o sinteza de frecventa cu DDS (cu comanda tot din PC si tot pe paralela) din care mai sunt 2 bucati disponibile.Si sa nu uit, sinteza digitala de care vorbeam initial are si o iesire RF programabila de maxim 1.8Ghz (se acopera banda 750MHz-1.5Ghz si 900MHz-1.8GHz)Vasilehttp://pici.3x.ro
Link spre comentariu

Stiu cum este xi-50 am avut la munca si nu dupa mult timp s-a ars transformatorul de alimentare.Ca ideie ne faceam treaba cu el.Un prieten a avut si unul Tect(probabil test in limba rusa )care seamana la aspect cu xi-50 dar nu are afisaj si cred ca e construit ptr lab.de depanare rtv avand in plus in el un generator de semnal video dar si acestuia i s-a dus transformatorul .L-am vazut desfacut si pare lucrat pioneresc in afara de partea de rf care arata bine.La xi-50 am distrus sonda detectoare din gresala si nu am mai gasit niciodata diode care sa se deschida usor si sa aiba liniaritate in toata banda .Ma intereseaza montajele si daca au un pret accesibil voi cumpara.Astept un pm daca se poate in seara asta sau maine dimineata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări