Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Impamantare lipsa .. lampa de control aprinsa

Hubrus

Postări Recomandate

Salut,Am o nelamurire ... am luat un cablu de calculator pe care l-am bagat intr-o priza ce nu este prevazuta cu impamantare ... si totusi lampa de control mi se aprinde atat pe faza cat si pe impamantare.De ce?L.E. Am observat aceiasi problema si la un prelungitor bagat intr-o priza tot fara impamantare ce are pe langa cele 2 intrari, si o borna pt impamantare ...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Hubrus

5

• MifTy

2

• Dr.L

2

• zal

1

Top autori în acest subiect

M?soar? fa?? de p?mînt ?i ai s? g?se?ti pe carcasa calculatorului (?i desigur pe clema de împ?mîntare a cablului), cam 110Vca. E tipic ptr sursele de calculator cu comutator ptr 2 tensiuni de alimentare. De asemenea se poate aprinde lampa de control dac? nulul are o tensiune fa?? de p?mînt mai mare, s? zicem peste 50Vca. Asta se întîmpl? la aliment?rile îndep?rtate, sau un consum dezechilibrat pe re?eaua trifazic? din care provine faza ?i nulul casei.

Link spre comentariu

Am descoperit (cred) ca pe cablul de alimentare, in gol, mi se induce defapt o tenisune in firu impamantare.Si cei 110V nu sunt cam urati la suprafata sursei? Nu exista pericole de accidentare?Intreb pt ca m-am fript odata la 220 ... si acu suflu si in iaurt :)

Link spre comentariu

tensiunea aia de 110v se gaseste pe mai toate aparatele cu sursa in comutatie,inclusiv pe tv-uriea rezulta din filtrele cu condesatori de pe intrare,si anume un condesator de la faza la masa(care e si impamantarea) si un altul de la nul la masa(220:2=110v)condesatorii sunt de valoare mica,asa ca si curentul e f micpericol de moarte nu e,insa e neplacut sa atingi pc-ul si impamantarea in acelasi timp :nebunrau:

Link spre comentariu

In momentul in care am faza intr-o mana, si sunt descult pe pamant ... in ce conditii se va inchide circuitul prin impamantare?Asta nu mai are leagatura cu sursa de calc, dar vreau sa ma lamuresc in ce conditii ma pisca faza (fara a pune mana cealalta direct pe impamantare) deoarece am multe teorii in cap spuse de profi dar fiecarei teorii ii lipseste ceva ... si sper ca prin raspunusl la intrebarea asta, sa gasesc legatura intre toate cele spuse de catre profesori.

Link spre comentariu

depinde cât e de ud p?mântul ?la...?i apropo, creioanele de tensiune folosesc becuri cu neon care se aprind de pe la 45-50 de vol?i, a?a c?...rezisten?a aia "de volum" din creion limiteaz? doar curentul, s? nu-?i fâlfâi pitpalacul!!!

Link spre comentariu

Deci practic poti ajunge sa inchizi circuitul prin impamantare, doar daca prin pamant se poate crea o legatura intre tine si impamantare. Deci daca sunt in casa unde betonu e beton si e uscat...singura modalitate de a ma curenta e ori sa pun mana pe ceva care ajunge la impamantare ori sa pun mana pe nul (nu uita ca in celalata mana am deja faza :)), e corect pana aici?Un profesor a zis ca sunt electricieni care verifica daca e curent pe faza punand dosul palmei pe firu de faza ... dar daca respectivul nu atinge si nulu sau impamantarea, cum poate simtii daca e tensiune pe faza pt ca nu inchide circuitul => nu il pisca nimic :-??L.E. Si prin pamant unde sunt firele de impamantare? Ce adancime si cam ce raza acopera un singur fir de impamantare?De fapt cred ca cel mai bine e sa inteb, cum e reteaua de impamantare din pamant? :)

Link spre comentariu

tot ce pot spune din proprie experien?? e un colac impresionant de platband? de o?el, îngropat? la vre-un metru de nivelul solului, cu p?mânt amestecat cu ... c?rbune, cred!!! cu g?uri la cap?tul "activ", pentru 2 ?uruburi m?ri?oare, la care se ad?ugau obligatoriu ?aibe grower...asta despre ultima fraz?. la chestia cu palma, special fac a?a, la trecerea curentului prin mân?, tendoanele sunt ac?ionate, ?i au tendin?a "s? închid?" palma în pumn, a?a c? în felul ?sta închizi pumnul în aer, ?i n-ai ?anse s? te apuci temeinic de "sârma aia vioaie", cum spunea un fost coleg. :rade: corpul omenesc e ?i el un fel de "mas?", a?a c?... oricum apare o diferen?? de poten?ial între cablu ?i corp, nu neap?rat pus la mas?...

Link spre comentariu

tensiunea aia de 110v se gaseste pe mai toate aparatele cu sursa in comutatie,inclusiv pe tv-uriea rezulta din filtrele cu condesatori de pe intrare,si anume un condesator de la faza la masa(care e si impamantarea) si un altul de la nul la masa(220:2=110v)condesatorii sunt de valoare mica,asa ca si curentul e f micpericol de moarte nu e,insa e neplacut sa atingi pc-ul si impamantarea in acelasi timp :nebunrau:

Cum se calculeaza viteza cu care se descarca un condensator si cum calculezi curentul care il scoate?
Link spre comentariu

rezistenta dintre tine si pamant depinde de suprafata de contact,cu cat e mai mare sau mai umeda sau mai conductiva etc cu atat rezistenta e mai mica si curentul care trece prin tine e mai mared-aia poti sa atingi calculatorul neimpamantat fara sa simti nimic,dar daca atingi cu cealalta mana caloriferul,o sa simti curentul+tensiunea aia din plincondesatorii aia nu se descarca,sunt conectati permanent,in CA au rolul unui divizor rezistivnu stiu cum se calculeaza energia unui condesator si nici timpul de descarcare,din pacate

Link spre comentariu

Cum se calculeaza viteza cu care se descarca un condensator si cum calculezi curentul care il scoate?

Timpul dupa care un condensator de considera descarcat este egal cu 3*Tau sau 3 constante de timp RC; Tau=RC. Definitia lui "descarcat" este aceea ca in condensator se mai afla 10% (sper ca imi amintesc bine) din tensiunea initiala. Definirea pragului la care se considera condensatorul descarcat este necesara deoarece in realitate tensiunea la bornele condului urmareste o lege exponentiala cu exponentul negativ. Strict matematic vorbind, tensiunea ajunge la 0 cand timpul tinde la infinit, dar in scopuri practice, aproximatia de 10% este suficient de exacta. Oricum, daca doresti alt criteriu ptr a declara condul descarcat, se poate reface calculul si se determina dupa cati Tau se ajunge la noul prag. Pragul trebuie sa fie un procent oricat de mic, dar niciodata zero.Curentul initial este egal cu Uinitial/R. Evolutia ulterioara momentului t0 este descrescatoare si exponentiala ca si tensiunea la bornele condensatorului.Cirip
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Stai linistit condensatorii din filtru sunt foarte mici gen 47 nanofarazi si se descarca suficient de repede sa nu te poti curenta....daca insa descafi sursa, mai sunt cei 2 de filtraj care nu se descarca imediat :nebunrau:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări