Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reglarea turatiei motoarelor de curen continuu

Vizitator DANPC

Postări Recomandate

Vizitator DANPC

Buna ziua la toata lumea,As vrea sa ma ajutati cu o schema de reglare a turatiei unui motor de curent continuu.De faptsa va spun ce vreau sa fac:o trotineta electrica,care va avea un motor de cca 100-150W,dar aici este un "dar" mare: doresc sa i-l fac cu recuperare de energie la frinare.Ori ce sugestie,sfat sint bine venite. Va multumesc,

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iop95

2

• Blind

1

Top autori în acest subiect

Pentru asa ceva se folosesc motoare de cc fara perii (BLDC). Recuperarea energiei la franare este destul de complicat de realizat. Despre ce fel de motor de cc este vorba?

Link spre comentariu
Vizitator DANPC

Pentru asa ceva se folosesc motoare de cc fara perii (BLDC). Recuperarea energiei la franare este destul de complicat de realizat. Despre ce fel de motor de cc este vorba?

Motor de curent continu cu magneti permanenti. Daca nu este buna alegerea,dati-mi o alta sugesti ce fel de motor sa caut, important este sa realizez "obiectul" Va multumesc,
Link spre comentariu
Vizitator DANPC

Cam asa ceva spunea iop95 ca ar fi folosit pentru recuperarea energiei de franare: http://en.wikipedia.org/wiki/Brushless_DC_electric_motor

Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns,chiar sint lamurit !

Dar o schema pentru reglarea unui motor de curent continu de 100-150W

nu aveti pe acolo?Mentionez ca scheme de reglare a turatiei pentru 25-30W am gasit iar

punerea tranzistorilor in paralel o cunosc, ma gindesc poate exista ceva mai performant.

Cu respect Dan,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări