MifTy Postat Martie 17, 2009 Partajează Postat Martie 17, 2009 dac? e prea sensibil?, de data asta, pui un poten?iometru sau un semireglabil la intrare... Link spre comentariu
M1Hai Postat Martie 28, 2009 Autor Partajează Postat Martie 28, 2009 Am realizat si eu varianta stereo a miniorgii de lumini cu led-uri.Mai jos sunt atasate cateva poze cu montajul. La schema propriu-zisa am mai adaugat cate un preamplificator de tensiune pe fiecare canal (left & right). Miniorga functioneaza aproximativ bine.... zic aproximativ, pentru ca e o mica problema. LED-urile pentru inalte nu se aprind deloc.Celelalte 12 led-uri se aprind.(alea pentru frecvente joase si medii).Daca pun mana, pe partea de cablaj, acolo unde sunt tranzistorii care comanda led-urile pentru inalte acestea se aprind... si atat.Adica nu clipesc ca celelalte, in functie de frecventa. Am schimbat cei doi tranzistori, am zis ca poate sunt defecti ... nimic ... nici o schimbare! M-am gandit ca poate melodiile pe care le ascultam nu au inalte... am schimbat pe miniorga mono ... la aia, led-urile pentru frecvente inalte clipeau, deci aveam si frecvente inalte. Care sa fie problema la varianta stereo? Cablajul e ok.LED-urile sunt puse corect, la fel si tranzistorii. Astept o idee si o parere despre montaj! Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 Care sa fie problema la varianta stereo?Puteti incerca sa mariti capacitatea C5 la 220nF. Link spre comentariu
M1Hai Postat Martie 28, 2009 Autor Partajează Postat Martie 28, 2009 Am schimbat acum si acei condesatori la o valoare mai mare(220nF)... dar degeaba. Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 (220nF)... dar degeaba.Puneti acest condensator in paralel pe rezistenta de emiter a tranzistorului din schema.[attachment=0]100mV-2,4V +.JPG[/attachment]Va creste amplificarea pe acute. Link spre comentariu
M1Hai Postat Martie 28, 2009 Autor Partajează Postat Martie 28, 2009 Am incercat si asa... nici un efect.Aceste led-uri, pentru inalte, se aprind (si atat) doar daca pun degetul pe partea cu cablajul unde sunt tranzistorii care le comanda.Mai astept si alte idei.Va multumesc dl. Miron pentru indicatiile de pana acum! Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 Am incercat si asa... nici un efect.Sigur,nu aveti o componenta defecta,sau o eroare in cablaj,in zona de acute? Link spre comentariu
M1Hai Postat Martie 28, 2009 Autor Partajează Postat Martie 28, 2009 Toate componentele sunt noi, cu exceptia a catorva rezistente. Cablajul l-am verificat de cateva ori... este ok! La asta m-am gandit si eu prima data...poate nu face contact undeva.Daca cablajul avea vreo eroare in acea zona poate era doar intr-o parte,adica led-urile, pentru inalte, de pe canal left sau right clipeau, dar asa nu se aprind de pe ambele canale si numai pentru inalte. Problema este alta,dar nu-mi dau seama acum. Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 Dar ce schema ati realizat,in schema din trimiterea primului post,nu apar diode.[attachment=0]Diode.JPG[/attachment] Link spre comentariu
M1Hai Postat Martie 28, 2009 Autor Partajează Postat Martie 28, 2009 Schema atasata mai jos am realizat-o! Doar ca am adaugat cate un preamplificator la intrare si cate o dioda antiparalel cu jonctiunea BE,pentru protectie. NU diodele sunt problema, pentru ca am incercat si fara ele. Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 Incercati sa mariti R2 la 1K.Dar scrieti ca in varianta mono,aceasi schema functioneaza integral(si acute),daca ati reprodus aceleasi valori ca in cea mono,trebuie sa functioneze.P.S.Puteti scana sau poza, partea cu trasee?Cu acest program,puteti verifica raspunsul la frecventa a montajului. Link spre comentariu
M1Hai Postat Martie 28, 2009 Autor Partajează Postat Martie 28, 2009 Am incercat si modificarea la R2, iarasi nici un rezultat. Dar R2 face parte din filtru pentru frecvente medii. Nici eu nu stiu de ce inca nu functioneaza varianta stereo asa cum trebuie,desi am folosit aceleasi valori pentru componente ca si la varianta mono.Intr-un final trebuie sa-i dau de cap. As putea pune niste poze si cu partea cu trasee, dar unele (trasee) nu au iesit prea estetice (au mai fost corectate) Oricum nu partea de cablaj e problema. Mai trebuie ceva modificat pe la filtrul pentru inalte sau rezistenta din colector R10. Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 Ati folosit programul generator sinus?Daca da,ce rezultate ati obtinut(pe fiecare canal)?Daca cuplati primul montaj,acela mono,pe un canal si ulterior pe celalalt,functioneaza bine?Daca da,trebuie sa functioneze si acesta cu acele valori ale componentelor. Link spre comentariu
M1Hai Postat Martie 28, 2009 Autor Partajează Postat Martie 28, 2009 Da. Am folosit si acel program, sinwave generator: La varianta mono: Level setat la jumatate(128). Pe domeniul 4-40Hz si 40-400Hz, de pe la 10Hz pana pe la 130Hz led-urile pentru frecvente joase se aprind.De la 250Hz pana pe la 800Hz se aprind si led-urile pentru frecvente medii.Apoi de la 1.3kHz pana la 20kHz se aprind led-urile pentru frecvente inalte. La varianta stereo: Level setat la fel.Pe domeniul 4-40Hz si 40-400Hz led-urile pentru frecvente joase si medii clipesc.De la 0.4kHz incolo nu se mai aprinde nici un led. Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 Vad ca au raspuns diferit,cel mono cu cel stereo,sigur este aceasi schema(valori)?Daca cele de medii doar clipesc,cred ca ceva nu este bine in etajul amplificator de intrare.Incercati cu generatorul setat pe nivel mai mare,daca asa functioneaza bine,sigur amplificatorul de intrare are probleme.Masurati tensiunile B C si E ale tranzistorului de intrare si daca puteti,faceti o poza cu partea palacata,chiar asa mai "ne coafata" cum este. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum