Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Miniorga de lumini cu LED-uri

M1Hai

Postări Recomandate

placa de sunet e prea slaba ca sa scoata ceva si sa-mi indice.

Nu cred ca cei de la Creative au inceput sa scoata modele mai slabe decat Sound Blaster PCI pentru Win `98.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• M1Hai

22

• miron1947

15

• MifTy

5

• niq_ro

3

Top autori în acest subiect

pl?cile de sunet integrate nu scot mare brânz? putere!!!

iar schema e conceput? pentru conectarea în paralel pe difuzor!!!

vechile pl?ci de sunet includeau ?i un mic amplificator cu integrat, fie 1552, fie tea2025, fie altceva, mai mult sau mai pu?in sp?lat.

la o astfel de plac? de sunet ar merge direct!!!

dar la o ie?ire de mobo, f?r? un amplificator care s? bage 1-2 vol?i alternativ în orga aia, n-o s? se aprind? nimic!!!

dup? cum n-o s? se aprind? nimic nici dac? pui de?tu' pe intrare ("generatorul de semnal" al "profesioni?tilor" :rade: )

dar cu amplificatorul ?la, cu amplificare de 1000, da, vei avea rezultate!!!

N.B. NU ai nevoie neap?rat de amplificare în putere, e suficient? una în tensiune!!!

miron1947 de când nu mai au concuren??, adic? de prin 1999, creative scot doar ?tifturi la pre?uri exorbitante!!!

pentru c? au monopolul produc?iei de pl?ci de sunet!!!

Link spre comentariu

miron1947 de când nu mai au concuren??, adic? de prin 1999, creative scot doar ?tifturi la pre?uri exorbitante!!! pentru c? au monopolul produc?iei de pl?ci de sunet!!!

Eu nu am bani sa-mi cumpar o placa de sunet noua,pentru a putea proba ce scrieti Dvs.deaceea am si ramas la vechea mea placa.Poate cine are o astfel de placa(noua) si posibilitatea de a masura si fotografia,ne lamureste.
Link spre comentariu

[...]

dup? cum n-o s? se aprind? nimic nici dac? pui de?tu' pe intrare ("generatorul de semnal" al "profesioni?tilor" :rade: )

[...]

Am pus de?tu' pe intrare :) si vad ca led-urile s-au aprins,insa nu dau semne ca "danseaza" dupa ritm

L.E: DA, cablu jack-jack, daca la asta va referiti, este bun!

Link spre comentariu

Ma gandesc sa fac un amplificator simplu cu tranzistori. As putea folosi ultima schema de aici ?

Daca DA, conectorul JP1 vine conectat la placa de sunet, iar JP3 la miniorga ? Alimentarea tot cu 12Vcc sa o fac?

Daca NU, va rog sa-mi indicati o schema simpla de amplificator cu tranzistori.

Link spre comentariu

exact la amplificatorul acela f?ceam aluzie...pentru 9 vol?i trebuie pus? o rezisten?? în serie pe plus, sau un zenner de 9 vol?i ?i o rezisten?? în paralel cu alimentarea...nu sunt foarte sigur c? e absolut? nevoie de asta, totu?i...later:@niq_ro transmite-i lui marius_pro_hd c-a uitat 2 lucruri la cablajul ?la stereo:1. g?urile de fixare2. ledurile sunt la acela?i nivel cu restul pieselor, a?a c-o s? aib? probleme la încasetare. eu a? rezolva cel mai simplu lipind ledurile pe fa?a trasat?, ?i punând cutia "în picioare"...astea sunt gre?eli tipice de încep?tor... ba chiar ?i de avansat (cine n-a uitat c? "supermontajul" mai trebuie ?i încasetat mâna sus!!!! :rade: ), drept care îi urez noi succesuri!!!

Link spre comentariu

exact la amplificatorul acela f?ceam aluzie...pentru 9 vol?i trebuie pus? o rezisten?? în serie pe plus, sau un zenner de 9 vol?i ?i o rezisten?? în paralel cu alimentarea...nu sunt foarte sigur c? e absolut? nevoie de asta, totu?i...

Nu as putea folosi tot cei 12Vcc cu care alimentez miniorga? In loc de bc107 nu as putea folosi bc547?(asta am acum la indemna) , iar in loc de rezistenta de 820k as putea pune una de 1M ? (din acelasi motiv)
Link spre comentariu

cât timp vrei s? folose?ti tranzistoare cu aceea?i polaritate, ?i cu caracteristici cel pu?in egale, dac? nu mai bune, e ok!!!valorile rezisten?elor nu sunt "scoase din burt?", sau alese pe considerente artistice, ci pentru a asigura valorile necesare la polariz?ri, etc. po?i folosi rezisten?e cu 10-20% plus/minus valoarea rezultat? din calcul, dar nu cu ordine de m?rime diferite!!!cât despre tensiune, nu sunt sigur... cred c? ar merge, dar fiabilitatea e cam cu semul întreb?rii.adic? s-ar putea s? se strice ni?el cam devreme...

Link spre comentariu

pentru inceput leaga-te la un difuzor al boxei sa vezi cum "palpaie" LED-urile... ca sa observi cum functioneaza, apoi poti face si preamplificatorul....

un alt vizitator al paginii mele, x_tuzo, mi-a trimis, pe langa poze cu miniorga lui si un filmulet: http://tinypic.com/player.php?v=2d8jghc&s=5 !!! el a luat semnal de la un difuzor

PS: o sa le indic vizitatorilor paginii si sa intre si aici...

Link spre comentariu

Gata .... functioneaza si miniorga mea .... :da :da :da I-am dat tot semnal din placa de sunet, dar de data aceasta data maxim din PC.Am observat ca este 'independenta' fata de volumul dat din sistemul audio, dar e si normal daca nu ia semnal direct de acolo.Totusi voi face si acel preamplificator, ca e prea simplu de facut :freaza: Multumesc tutoror pentru sfaturi!

Link spre comentariu

Totusi voi face si acel preamplificator, ca e prea simplu de facut

Puteti incerca si aceasta schema,la intrarea in montaj.[attachment=1]Amp.jpg[/attachment]

Cel putin teoretic,conform simularii,de la 100mV amplifica la 2,4V.[attachment=0]Amp sim.JPG[/attachment]

P.S.

Este posibil ca amplificarea mare sa necesite un potentiometru la intrare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări