M1Hai Postat Martie 10, 2009 Partajează Postat Martie 10, 2009 Am realizat si eu aceasta miniorga, cea cu 3 LED-uri pe fiecare canal, insa nu functioneaza deocamdata :cry: Am folosit componente noi, in loc de bc237 am folosit bc546,ca asta aveam.Am alimentat cu 12Vcc, am bagat semnal audio direct din placa de sunet printr-un cablu jack-jack, dar led-urile nu se aprind deloc. A mai facut cineva aceasta miniorga? A functionat ? Are careva o idee de ce nu functioneaza la mine? Link spre comentariu
schukaru Postat Martie 10, 2009 Partajează Postat Martie 10, 2009 poti pune o poza cu montajul, poate ai pus led-urile invers sau tranzistorul Link spre comentariu
M1Hai Postat Martie 10, 2009 Autor Partajează Postat Martie 10, 2009 Nu e aceasta problema! Am pus corect LED-urile si tranzistorii. Link spre comentariu
vio2007 Postat Martie 11, 2009 Partajează Postat Martie 11, 2009 Daca ai lucrat corect ,i-ti trebuie semnal mai mare pe intrare .In schema originala se alimenteaza cu semnal direct de pe difuzor .Mai poti face un artificiu :cu un semireglabil de 100K inseriat cu un rezistor de 10K aduci tranzistorul in pragul de deschidere (ledurile incep sa se aprinda foarte slab)Potentiometrul semireglabil in serie cu rezistorrul de 10k le montezi intre baza si colectorul tranzistorului sau intre baza si plus.Ce sursa folosesti? Ai 12vcu montajul alimentat?................................................. Semnalul pentru orga i-l poti lua de pe un difuzor al sistemului audio pe care-l folosesti ,dar atentie sa nu faci scurt ca se duce finalul !! Link spre comentariu
M1Hai Postat Martie 11, 2009 Autor Partajează Postat Martie 11, 2009 Asta banuiam si eu ... trebuie semnal mai mare la intrare.Am sa vad eu cum fac sa iau semnal direct de pe difuzor. DA, cand alimentez montajul cu 12Vcc am 12Vcc constant! Am observat ca atunci cand incerc sa masor tensiunea BC a unuia dintre tranzistori, grupul de led-uri comandate de tranzistorul respectiv se aprinde.Tensiunea BE a tranzistorilor este aproximativ zero (cativa microvolti), deci nu sunt in conductie. Asta sa fie si una dintre probleme? LE: putin offtopic: pentru acest vu-metru semnalul de intrare se ia tot de pe unul din difuzoare sau se poate lua din placa de sunet? Link spre comentariu
vio2007 Postat Martie 11, 2009 Partajează Postat Martie 11, 2009 Nu ar fi asta problema pentru ca tranzistorii nu sun polarizati in baza in regim static(fara semnal la intrare sunt blocati) Se deschid doar functie de tensiunea aplicata intre baza si masa ,care este tensiunea de semnal.Verifica si pozitia cursorului semireglabilului de 1k sa nu fie spre masa ,adica prin cursorul lui sa trimita o tensiune mai mica decat primeste pe baza tranzistorului prin R2! Link spre comentariu
M1Hai Postat Martie 11, 2009 Autor Partajează Postat Martie 11, 2009 Mai jos am atasat o poza cu montajul realizat.Care semireglabil de 1k ? Cred ca va referiti la prima schema. Eu am facut-o pe cea cu 3 led-uri pe fiecare canal, adica a treia schema de acolo.Am verificat si schimbat si pozitia semireglabililor... nici o schimbare ... led-urile nu au de gand "sa danseze" dupa muzica Semnalul de intrare, cel din placa de sunet, este prea mic.Voi incerca sa iau semnal direct de pe unul din difuzoarele sistemului audio. Link spre comentariu
niq_ro Postat Martie 11, 2009 Partajează Postat Martie 11, 2009 vio2007 zice de ceva cum s-a discutat la http://forum.softpedia.com/index.php?sh ... orga&st=72 daca nu vrei modificare, da-i semnal de pe un difuzor Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 11, 2009 Partajează Postat Martie 11, 2009 Semnalul de intrare, cel din placa de sunet, este prea micIncercati sa aduceti tranzistorul la pragul de deschidere cu o rezistenta, incepeti cu 120K (trebuie tatonata),intre 12V si baza. Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 11, 2009 Partajează Postat Martie 11, 2009 eu cred c? trebuie s? pui un amplificator!!!a?a cum este, schema merge de la tensiuni de intrare de circa 1 volt vv, iar placa ta de sunet, mai ales dac? e integrat?, nu scoate mare brânz?!!!mi se pare c? tot pe situl lui niq e indicat? o schem? de amplificator cu 2 trazistoare, exact pentru un caz ca ?sta!!! Link spre comentariu
M1Hai Postat Martie 11, 2009 Autor Partajează Postat Martie 11, 2009 [...] placa ta de sunet, mai ales dac? e integrat?, nu scoate mare brânz?!!! mi se pare c? tot pe situl lui niq e indicat? o schem? de amplificator cu 2 trazistoare, exact pentru un caz ca ?sta!!! Nu, placa de sunet nu este integrata, este un sound blaster, dar nu scoate mare brânz?. Am conectat un cablu jack-jack,iar cu un multimetru am fost curios sa vad ce tensiune am la celalalt capat jack.Mai mult de 30mV nu a indicat multimetru. Deci e clar, ori iau semnal direct de pe unul din difuzoare, ori fac un amplificator simplu cu 2-3 tranzistoare. Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 11, 2009 Partajează Postat Martie 11, 2009 Mai mult de 30mV nu a indicat multimetru.Pe domeniul alternativ sau continu?Eu am un Creative vechi si tot,,scoate" mai mult.Eu atac cu el un booster cu sensibilitatea de 440mV. Link spre comentariu
M1Hai Postat Martie 11, 2009 Autor Partajează Postat Martie 11, 2009 Ma scuzati ca nu am specificat. In domeniul continuu am masurat. La dvs. cat "scoate" acel creative vechi ? Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 11, 2009 Partajează Postat Martie 11, 2009 La volum mediu cca.1.2V,masurati(pe scara 2VAC) direct pe mufa,fara sarcina.P.S.Daca nu credeti,scrieti si fac o poza.Am facut-o.[attachment=0]Semnal Creative.JPG[/attachment] Link spre comentariu
M1Hai Postat Martie 11, 2009 Autor Partajează Postat Martie 11, 2009 Va cred dl. Miron! Nu trebuie sa faceti nici o poza :)Am incercat sa masor si eu in alternativ, insa, din pacate, multimetru meu are pe domeniul alternativ doar scala 200 si 750VAC, iar pe oricare scala as da ... nu imi indica nimic! ori nu e bun multimetru meu ori placa de sunet e prea slaba ca sa scoata ceva si sa-mi indice. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum