Vizitator adrian19 Postat Martie 10, 2009 Partajează Postat Martie 10, 2009 Salutare!As vrea sa masor tensiunea pe un acumulator de 1,2V si 800mA folosind ADC-ul pic-uli 877a. Programarea am facut-o in mikcroC. Initial am folosit ca referinta tensiunea de alimentare a pic-ului, de 5V. Acumulatorul l-am conectat la pic printr-un rezistor variabil de 10K. Nu a functionat. Apoi ma incercat sa modific referinta prin conectarea unui rezistor variabil la pin-ul AN3 de 20k. Din nou nu a functionat. La inceput am facut schema din help-ul de la mikroC, pt a testa adc-ul si a functionat. Cu ce este posibil sa gresesc sau ce ar trebui sa mai iau in calcul?Multumesc anticipat Link spre comentariu
cirip Postat Martie 10, 2009 Partajează Postat Martie 10, 2009 Cu ce este posibil sa gresesc sau ce ar trebui sa mai iau in calcul?Sunt multe locuri in care e pos sa gresesti si nu esti nici prea darnic cu informatia. "Nu merge" e prea vag. Ce te asteptai sa faca si nu face? E valoare eronata? Cu cat? Daca schimbi valoarea tensiunii, schimba valoarea citita? Cred ca trebuie sa incepi prin a citi cu atentie capitolul ADCului din Midrange Manual al picului.Posibile erori:ADCul tre sa vada o rezistenta mai mica de 1 sau 2K (scrie in foaia de catalog). Punand rezistenta in serie (de ce o fi reglabila??) cu acumulatorul nu faci decat sa maresti erorile.La fel cu rezistenta de pe referinta. Ce-o cauta acolo? Referinta tre sa fie beton.Ca sa utilizezi ADCul, trebuie respectata o anumita secventa de comenzi. O faci?Si asa mai departe.Cirip Link spre comentariu
bld Postat Martie 13, 2009 Partajează Postat Martie 13, 2009 Acumulatorul l-am conectat la pic printr-un rezistor variabil de Cu ce este posibil sa gresesc sau ce ar trebui sa mai iau in calcul?Hmmm...cred ca in felul cum zici ca l-ai conectat, asta cred ca gresesti. ADC-ul tau o sa masoare tensiunea de dupa rezistorul variabil, care ai putea s-o calculezi daca ai sti constructia interna a ADC-ului din PIC...Ia incearca cu un divizor de tensiune ca in poza ce am atasat-o. Sa nu uiti sa dublezi in software valoarea pe care o masori ca sa obtii tensiunea reala de pe celula de 1.2V.Eu tocmai imi fac un incarcator de acumulatoare NiMH/NiCd si am folosit divizor de tensiune (ce-i drept cu 1k si 3.3k) si masoara corect ADC-ul. Folosesc PIC16F876, adica acelasi ca si tine, doar ca are mai putini pini. Link spre comentariu
ducu Postat August 4, 2010 Partajează Postat August 4, 2010 Nu e musai sa folosesti o referinta exterioara, daca inca nu i-ai dat de capat, am facut eu ceva asemanator, te pot ajuta. Link spre comentariu
Liviu M Postat August 4, 2010 Partajează Postat August 4, 2010 Scuzati-mi ignoranta, da' de ce e nevoie de rezistente? De ce nu conectezi bateria direct la ADC? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum