Yo4You Postat Octombrie 21, 2011 Partajează Postat Octombrie 21, 2011 Lenovo R61. Am desfacut bateria originala, am dezlipit toate firele care leaga acumulatorii la miniplaca de baza, am lasat totul in aer vreo 3 ore si degeaba... dupa ce am reasamblat, eletronica nu a uitat nimic; nu s-a resetat nimic: am bagat-o inapoi in calculator si a tinut minte cu lux de amanunt toate informatiile : - condition poor ; - design capacity 54Wh , actual capacity 22Wh ; - cycle count :77. Partea cea mai frumoasa e timpul si conditiile de incarcare: de la 10% (dupa ce-am mai consumat eu din ea pe birou) la 66% s-a-ncarcat intr-o ora jumatate, iar de la 67% a sarit in mai putin de o secunda la 100% si-a semnalat incarcare terminata. Japca pe fatza ! Imi pare rau ca nu merge solutia asta la mine. Nu se pune problema de elementi uzati sau defecti, i-am masurat pe fiecare in parte si toti furnizeaza aceleasi valori normale pentru capacitatea lor, atat tensiune cat si intensitate (tensiune cu o eroare de maxim 0.01V diferita pe element). Any more hints ? Scurt pe doi ai testat elementii in sarcina sa vezi cat tine ?Parerea mea conteaza elementii is praf.. am avut intr-o statie se incarca rapid in 20 de minute era full acumulatorul masuram tensiunea era unde trebuie , curentul problema era ca nu tinea prea mult bucuria. Link spre comentariu
Yo4You Postat Octombrie 22, 2011 Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Deobicei se duc in lant eu i-as schimba pe toti. Link spre comentariu
idm_luci Postat Octombrie 22, 2011 Partajează Postat Octombrie 22, 2011 nu cred ca e rentabil sa ii schimbe pe toti , cel mai ieftin am gasit elementi cu 30ron/buc x 6 = 240 ron , la banii astia sau putin mai scump gasesti altul nou sau in stare buna , nu iti piersi timpul cu el , iti mananci nervii , il desfaci si il lipesti la loc nu tocmai ca ""de fabrica" , asa ca parerea mea e ca daca trebuie schimbat 1 , 2 elementi merita daca sunt mai multi atunci nu. Link spre comentariu
Traxxx Postat Octombrie 22, 2011 Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Lenovo R61. Am desfacut bateria originala, am dezlipit toate firele care leaga acumulatorii la miniplaca de baza, am lasat totul in aer vreo 3 ore si degeaba... dupa ce am reasamblat, eletronica nu a uitat nimic; nu s-a resetat nimic: am bagat-o inapoi in calculator si a tinut minte cu lux de amanunt toate informatiile : - condition poor ; - design capacity 54Wh , actual capacity 22Wh ; - cycle count :77. La o utilizare de 77% cum sa nu incarce microcontroleru decat 67% icon_hang icon_hang L.E. http://obrazki.elektroda.net/62_1244579493.jpg http://obrazki.elektroda.net/74_1244929225.jpg Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Octombrie 22, 2011 Partajează Postat Octombrie 22, 2011 cycle count , cel mai probabil este numarul de incarcari,nu wear level (cat de obosit e acumulatorul)Daca tot e desfacut,faci un incarcator separat pentru elementi,il descarci pana la 5-10% pe laptop,apoi il incarci separat.Pus pe laptop va indica tot 5-10% cat stie el ca mai are si il folosesti in continuare, e posibil ca atunci sa-si faca o recalibrare.Dupa ce faci asta vezi ce se intampla la urmatoarea incarcare pe laptop cu "actual capacity" ar trebui sa creasca putin.Repeti pasii acestia de cateva ori.- Incarcare pe laptop - descarcare pana pe la 5-10% - incarcare elementi separat - descarcare pana la 0-1% sau pana se opreste laptopul (dezactivezi din setari,stand-by sau oprire la nivelele mici de baterie)- incarcare pe laptopVezi dupa fiecare ciclu de acesta ce se intampla cu "actual capacity" sau "full charge capacity" Link spre comentariu
Traxxx Postat Octombrie 22, 2011 Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Gabi_z tu ai auzit de microcontroller? Eu nu inteleg ce e asa greu, cititi TOT topic-ul, eu am rezolvat o baterie cu rescrierea memorii eeprom din baterie, nu ai cum sa pacalesti, chiar daca ii incarci separat full, dupa ce ii va descarca laptopul si ii incarci din el tot la 67% va termina incarcarea. E asa greu de inteles? http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... o+r61&sid= Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Octombrie 22, 2011 Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Daca ai stilul acesta de raspuns ... Ia citeste tu tot topicul,dar cu atentie. In primul rand cycle count este numarul de incarcari-descarcari,citeste ceva datasheeturi si vezi ca se specifica ce inseamna un ciclu incarcare-descarcare contorizat (nu toate incarcarile-descarcarile pot constitui un ciclu complet,mai ales daca o descarci ceva apoi o incarci si tot asa) Deci faci o confuzie din "nestiinta" Pentru marea ta lamurire afla ca sunt si microcontrolere cu eprom intern,nu cum ai avut tu. Seria BQ de la TI are si o comanda de sealed,protectie, sau cum vrei tu sa o traduci, pe care majoritatea producatorilor o activeaza. (chiar si cele cu eprom extern o au,insa fiind extern se rezolva usor prin reprogramare) Odata comanda transmisa,microcontrolerul nu mai raspunde si nu accepta decat unele comenzi din standardul smart battery data deci PA reprogramare. Asta in caz ca nu stii parola de acces,pe care presupun ca asa destept cum te dai o stii. Daca tu ai avut noroc si ai avut ceva cu eprom extern,acum crezi ca toate sunt la fel ??? E asa greu de inteles si facut diferenta intre unul cu eprom extern (accesibil) si unul cu eprom intern (inaccesibil) ? Si pe viitor vezi cum vorbesti. Tonul tau ma cam irita! Inca o data iti recomand Ia citeste tu tot topicul,dar cu atentie. Nu stiu ce-i cu fotografiile din link-ul tau insa daca e vorba de bateria lui georgeleus,are sanse ca BQ8011 este cu eprom extern. Link spre comentariu
georgeleus Postat Octombrie 22, 2011 Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Intr-adevar cam autoritar stilul lui Trax , dar sa revenim la oile noastre. E adevarat, cycle count reprezinta numarul de incarcari pe care le considera acumulatorul "cicluri", nu are nici o legatura cu uzura (sau wearout-ul). Partea proasta e ca si daca se incarca de la 10% la 100% sau de la 97% tot pana la complet el considera tot un ciclu; destul de proasta alegerea daca ma-ntrebi, dar ... ma bucur ca Lenovo are acel Power Manager care imi permite sa setez praguri de incarcare (spre exemplu am ales sa-ncarce cand nivelul bateriei scade sub 40%; si sa opreasca la 97%). Eu am ales metoda mentionata deoarece m-am inspirat dupa postarile mult mai comprehensibile ale lui Skaarj care e un foarte respectat membru al comunitatii ElForum, totodata foarte bun prieten si fost profesor in facultate. Recunosc, n-am cunostiinte avansate despre modalitati de accesare/scriere/rescriere eeprom-uri & sh!t, poate de aceea mi s-a si parut adecvata metoda cu "firele sus". Aia e, nu merge, ghinion; oricum firma mi-a dat o baterie noua pentru laptop, iar pe aceasta o s-o dezmembrez si o sa-i folosesc acumulatorii pentru un laser verde care merge exact cu genul asta de baterie. Am si incarcator separat la el, nu-mi fac probleme. Apropo, acumulatorii sunt in perfecta stare, fiecare da cel putin 2A in scurt dupa incarcare si mentin un bec de masina aprins (55W) mult si bine. Clar problema e la sectiunea "marketing". Multumesc gabiz pentru solidaritate si lui Trax pentru invataturi... chiar dac-a fost in stilul propriu. Bafta ! Link spre comentariu
Traxxx Postat Octombrie 22, 2011 Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Intra pe elektroda sa vezi cum le programeaza ei. De acolo am pozele Link spre comentariu
Yo4You Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 Prietene fa o poza la circuitul din baterie pentru incarcare fata spate si posteaza aici.Iti vom da raspuns in termen nu pe ghicite. Link spre comentariu
georgeleus Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 Multumesc pentru sprijin colegu'. Stiam eu ca spiritul de coajutorare combate persiflarea pe acest forum. Referitor la problema mea, atasez 3 poze dar am sa descriu scriptic integratele pentru ca telefonul nu scoate o calitate atat de buna a imaginii. Astfel, gandacii sunt: -pe partea din fata: bq80201DBT bq29312PW 3182 8G52 12A H3 SF -pe partea din spate: doua rezistente, nu stiu cata relevanta are valoarea lor. Respect ! Link spre comentariu
Yo4You Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 Cam nasol de facut sa resetezi aceasta electronica, ar merge cu be2works insa programul e pe bani.Daca bateria ar fi fost cu eprom extern mai era o sansa sa se rezolve mai eftin. Link spre comentariu
georgeleus Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 Dar cu un scurt sau vreo tensiune controlata pe vreo pereche de picioare ale gandacului nu rezolv nimica ? un reset, ceva... Link spre comentariu
Yo4You Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 Solutia o gasesti aici daca ai cum sa faci programul full ai sanse sa resetezi. http://be2works.com/howto.html Programul in varianta demo poate doar reda informatia, nu te lasa sa si scri :cry: numa in varianta cumparata sau daca este cracuita cumva. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Noiembrie 5, 2011 Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 va salut am un laptop fujitsu siemens care deja are 2 baterii defecte care sa fie oare problema ?mentionez ca nici incarcatorul nu este cel original pentru ca originalul sa cam suparat (ars ceva )si nu scotea tensiune de 20 volti decat in gol asa ca am (cumparat) unul nou dar acesta nu are decat 19 volti am windows 7 ultimed ce sa fie problema cu acumulatorul de sa suparat asa subit si nu vrea sa imi functioneze ok Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum