Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce se intampla cu acumulatorii de la laptopuri?!?

Vizitator DanMortu

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Din cate vezi [daca ai citit] am modificat acumulator de ibm, si am spus ca trebuie sa sti ce e pe placa de control daca are eeprom sau nu sau controller cu tot cu eeprom.L.E. se mai pune problema si daca schimbi acumulatorii, ca asa ce faci incarci la capacitate maxima pe cei uzati deja...te poti alege cu un mini cernobal

Link spre comentariu

Eu incerc sa fac o baterie de Compaq CQ70 care avea o pereche de pile complet descarcate. Am refacut siguranta fusibila, stiu ca are in interior o rezistenta de 6-7 ohmi (ce arde fusibilul) conectata la plusul celulelor, dar nu vrea dea tensiune pe mufa de alimentare deloc.Are 2 mosfeti inseriati, un BQ20Z70 un BQ29330 si inca un alt CI pe care nici nu vad bine ce scrie pe el si nici nu gasesc nimic pe google. E ceva de genu CJG 87W.Daca are cineva o idee ca sa mai fac ar fi binevenita. Tensiunea de pe celule trece de primul mosfet dar nu si de al 2-lea.Invers daca aplic tensiune pe mufa bateriei tensiunea trece de al 2-lea mosfet dat nu mai departe de primul sa incarce celulele.As putea sa-i strapez, dar bateria comunica cu un CI din laptop (MAX8731) prin SCL (charge voltage) si SDA (charge current).

Link spre comentariu

am desfacut bateria are are 2 ci un bh5740afs si un m37516

pe forumul electroda gasesti multa documentatie, cred ca gasesti si fisieru de programare pentru laptopul tau din ce imi aduc adminte cand cautam pentru placa mea de laptop

Eu incerc sa fac o baterie de Compaq CQ70 care avea o pereche de pile complet descarcate. Am refacut siguranta fusibila, stiu ca are in interior o rezistenta de 6-7 ohmi (ce arde fusibilul) conectata la plusul celulelor, dar nu vrea dea tensiune pe mufa de alimentare deloc.Are 2 mosfeti inseriati, un BQ20Z70 un BQ29330 si inca un alt CI pe care nici nu vad bine ce scrie pe el si nici nu gasesc nimic pe google. E ceva de genu CJG 87W.Daca are cineva o idee ca sa mai fac ar fi binevenita. Tensiunea de pe celule trece de primul mosfet dar nu si de al 2-lea.Invers daca aplic tensiune pe mufa bateriei tensiunea trece de al 2-lea mosfet dat nu mai departe de primul sa incarce celulele.As putea sa-i strapez, dar bateria comunica cu un CI din laptop (MAX8731) prin SCL (charge voltage) si SDA (charge current).

Asa pateam si eu dar rezolvam cu un scurt la bornele acumulatorului[ma refer la gruparea inseriata nu pe mufa] sau daca sti la mufa laptopului de acumulator + - poti baga 12v pt 1,2 min
Link spre comentariu

As putea sa-i strapez, dar bateria comunica cu un CI din laptop (MAX8731) prin SCL (charge voltage) si SDA (charge current).

Vezi ca gresesti.SCL e clockSDA e dataProtocolul e SMBUS (seamana cu I2C )Cauta datasheet la integratele alea,vezi pe Texas InstrumentsPoti incerca sa decuplezi elementii pentru cateva minute,poate se reseteaza BQ20Z70 dar nu stiu ce se poate intampla dupa resetare :(Nu cred sa ai noroc sa fie cu eprom extern,fiind doua integrate,sa poti programa valorile necesare.Daca nu sunt "sealed" adica parolate,poate poti face ceva cu o interfata pe portul paralel.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

In unele cazuri,de exemplu, trebuie sa pui un terminal al ei la masa.SYS_Present.Atentie,nu face scurt la masa cu pini alesi aleator.Vazi daca poti gasi pinoutul bateriei,schema laptopului,schema unui alt laptop pentru care bateria e compatibila.In ultima instanta te poti risca sa vezi inafara de pinii de pe extremitati,care mai e masa pe placa laptopului,insa nu e o solutie 100% garantata.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Lenovo R61.

Am desfacut bateria originala, am dezlipit toate firele care leaga acumulatorii la miniplaca de baza, am lasat totul in aer vreo 3 ore si degeaba... dupa ce am reasamblat, eletronica nu a uitat nimic; nu s-a resetat nimic: am bagat-o inapoi in calculator si a tinut minte cu lux de amanunt toate informatiile :

- condition poor ;

- design capacity 54Wh , actual capacity 22Wh ;

- cycle count :77.

Partea cea mai frumoasa e timpul si conditiile de incarcare: de la 10% (dupa ce-am mai consumat eu din ea pe birou) la 66% s-a-ncarcat intr-o ora jumatate, iar de la 67% a sarit in mai putin de o secunda la 100% si-a semnalat incarcare terminata.

Japca pe fatza ! :sparge:

Imi pare rau ca nu merge solutia asta la mine.

Nu se pune problema de elementi uzati sau defecti, i-am masurat pe fiecare in parte si toti furnizeaza aceleasi valori normale pentru capacitatea lor, atat tensiune cat si intensitate (tensiune cu o eroare de maxim 0.01V diferita pe element).

Any more hints ?

Link spre comentariu
:ras: :ras: Ai citit topicul de la inceput? cine a zis ca poti reseta doar dezlipind elementii :))) acolo e vorba de un microcontroller care comunica cu laptopul prin seriala data si clock , normal ca de la xx la % sare la 100% ca sa nu mai incarce respectiv sa nu mai tina acumulatorii, mai trebuie sa castige producatorii dupa urma laptop-ului
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări