Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce se intampla cu acumulatorii de la laptopuri?!?

Vizitator DanMortu

Postări Recomandate

Da, si eu cred la fel :-)

In alta ordine de idei, ca sa fim fix in topic, referitor la ce-am postat pe Reballing / Reflow... pana si gagiul ala zice la un momentdat [i]"There's no secret that Apple makes their stuff last as long as the warranty lasts. They're meant to break after."[/i].

Asadar... inca un cui in sicriul increderii catre corporatiile "de marca".

Link spre comentariu

Păi e o tendinţă generală să nu te ţină niciun aparat prea mult, să nu aibă şi ei ce mai vinde ? Înainte erau câţiva producători serioşi în orice domeniu, acum sunt sute...

Acum nici de la frigidere nu mai poţi avea pretenţia să te ţină mai mult de 10 ani.Chiar dacă rezistă agregatul, îi mănâncă rugina tabla.

Link spre comentariu

Scuze se offtopic dar este in continuarea discutiei .....

Acum 58 minute, validae a spus:

...............

Înainte erau câţiva producători serioşi în orice domeniu, acum sunt sute...

...............

.....citeva sute cam neseriosi.

Din fericire inca mai exista si producatori seriosi, sa vedem cit vor rezista. 

Cit costa in anii '80 un televizor sau mai bine, un frigider? Raportat la salarul de atunci. Cine este dispus sa dea aceeasi bani ca atunci raportat la salariile actuale va gasi aparate (frigidere de exemplu) care sa fie de calitate si sa le arunci pt ca te-ai plictisit de ele nu pt ca s-au stricat.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, georgeleus a spus:

Iertat sa-mi fie, dar ai zis cumva BL3626 ?

Google spune ca e tehnologie LITIU.

Stiinta spune ca un element Litiu daca a scazut sub 3.2V este pa si la revedere.

Reactia este ireversibila in baterie sub aceasta tensiune.

De-aia si cipul care previne supradescarcarea si supraincarcarea.

Ce sa zic... ma bucur ca esti inca scapat cu viata dupa ce-ai incercat sa incarci Litiu.

Now stop.

3,2v este o limita rezonabila de descarcare. Majoritatea bms-urilor taie pe la 2,8...3v. 

Am rezolvat cu modulul chinezesc. Am pastrat si placa originala montata pt ca avea fuzibile pe fiecare grup de celule paralel si fuzibila generala de cateva zeci de amperi.  

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări