Spitfire Postat Decembrie 10, 2020 Partajează Postat Decembrie 10, 2020 Citat - un acumulator Li-ion daca se uzeaza prea tare sau este fortat un curent prea mare de descarcare sau se descarca prea tare poate lua foc/exploda. Asa e, insa cel mai mare pericol este ca acumulatorul Li-ion sa nu mai atinga pragul de 4,25V in procesul de incarcare, din cauza uzurii, si astfel, dispozitivul de decuplare cu prag de tensiune nu mai opreste incarcarea acumulatorului, acesta continua sa traga curent, pe care-l transforma in caldura, si ia foc/explodeaza. Aici intervine dispozitivul care-l deconecteaza definitiv, si-l trimite la reciclare. Link spre comentariu
DjOhms Postat Decembrie 10, 2020 Partajează Postat Decembrie 10, 2020 sesebe, nu pot. Stau in Brexit... Multumesc pentru oferta! Link spre comentariu
DjOhms Postat Decembrie 10, 2020 Partajează Postat Decembrie 10, 2020 (editat) 1 oră în urmă, Spitfire a spus: Asa e, insa cel mai mare pericol este ca acumulatorul Li-ion sa nu mai atinga pragul de 4,25V in procesul de incarcare, din cauza uzurii, si astfel, dispozitivul de decuplare cu prag de tensiune nu mai opreste incarcarea acumulatorului, acesta continua sa traga curent, pe care-l transforma in caldura, si ia foc/explodeaza. Aici intervine dispozitivul care-l deconecteaza definitiv, si-l trimite la reciclare. Nu stiu, nu cred ca e chiar asa, decat partial.. In general, ce se intampla ca fenomen in acumulatori (in Ni-Mh cel putin..) ar fi ca aproape de nivelul maxim de incarcare o cadere de tensiune (numita ∆t) se manifesta la sfarsitul incarcarii in acumulator iar incarcatoarele care sunt capabile sa detecteze aceasta cadere de tensiune vor opri incarcarea in acel moment. In general, acumulatorii, temperatura lor si ca atare curentul de incarcare poate fi limitat prin intermediul unu termistor atasat acumulatorului, controlata incarcarea prin efectul feedback.. Faptul ca producatorii au dus IN EXTREM modul de protectie al intregului pachet de baterii a fost mai mult in detrimentul nostru, a utilizatorului. Sa pui nu's ce siguranta, nu's ce bit sa isi schimbe starea PERMANENT, si aproape imposibil de resetat, prin nepunerea la dispozita noastra a utilizatorilor tot ce am avea nevoie.., cu toate advertismentele necesar de stiut! Uite ca NU avem acces la asa ceva, sa resetam, daca vrem, constienti fiind facuti.. bla bla bla Parerea mea. (Se profita la greu de ignoranta noastra) Editat Decembrie 10, 2020 de DjOhms Link spre comentariu
RST Postat Decembrie 10, 2020 Partajează Postat Decembrie 10, 2020 (editat) Folosesc foarte mult celule de laptop si am constatat aceeasi treaba: baterii declarate moarte, sunt in realitate foarte bune, mai ales pentru aplicatii de curent mic. Cel mai sigur, cip-ul intern le declara moarte. Se indeparteaza cu un sfic borna + , sub care e o alta borna asemanatoare, conectata direct la baterie, evitand chip-ul. Dar producatorul s-a gandit la toate posibilitatile...pe acea borna conectata direct la baterie, nu se lipeste fludorul nici de-al dracu'. Cel putin mie nu mi-au reusit decat lipituri instabile, daca trageam mai tare de fir, se dezlipea imediat. Asa ca am renuntat la metoda. Editat Decembrie 10, 2020 de RST Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 10, 2020 Partajează Postat Decembrie 10, 2020 Contactele cromate ale acumulatorilor 18650 se polizează uşor de stratul superficial de protecţie şi apoi se pot cositori frumos.Fără polizare nu poţi lipi bine. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 10, 2020 Partajează Postat Decembrie 10, 2020 (editat) Se lipește foarte bine. Pilesti puțin borna și folosești un flux bun, în cel mai rău caz sacirz dar cu asta cam sint probleme. A, și trebuie un virf cu inerție termica mare la ciocanul de lipit, inerție aproape inexistenta la virful pistolului de lipit. @DjOhms nu prea ai nimerit-o în ultima postare. Editat Decembrie 10, 2020 de sesebe Link spre comentariu
DjOhms Postat Decembrie 10, 2020 Partajează Postat Decembrie 10, 2020 Acum 41 minute, sesebe a spus: @DjOhms nu prea ai nimerit-o în ultima postare. Unde am pierdut logica? Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 10, 2020 Partajează Postat Decembrie 10, 2020 (editat) N-am timp și chef sa povestesc totul aici. Poți citi pe battery university multe chestii interesante. Un aspect foarte important tine de chimia acumulatorilor și dacă-mi aduc bine aminte, la cei bazați pe Ni procesul de incarcare este exoterm și cel de descarcare este endoterm iar la cei bazați pe Li este exact invers, încărcarea endoterm și descărcarea exoterm. Mai studiază! Softul este cea mai simpla parte pina la urma, hardware-ul din spate cu toate procesele fizice și chimice ce le implicat este mult mai complicat și greu de înțeles. SW este în final numai o metoda de protecție intelectuala și un mod de a face bani. Cred ca știi visul oricărui soft-ist: sa scrie un program pt care apoi sa primească bani toată viata fără a mai face nimic. Editat Decembrie 10, 2020 de sesebe Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 10, 2020 Partajează Postat Decembrie 10, 2020 Baniesc ca visul zugravului e sa vopseasca peretii unei camere si apoi sa revina in fiecare an, neplatit evident, pentru retusari. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 10, 2020 Partajează Postat Decembrie 10, 2020 Se vede ca nu ești un soft-ist adevărat. Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 10, 2020 Partajează Postat Decembrie 10, 2020 Recunosc ca nu sunt. Alte chestii ma ajuta sa platesc facturile. Tu stii f bine asta. Dar, in acelasi timp, daca nu inteleg sau nu vreau sa invat despre ceva, apoi nici nu ma pun la experimente cu consecinte imprevizibile ca sa scutesc 5-10-100 de lei. Ca tot vorbim de conturnarea protectiilor unor baterii care-ti pot pocni in nas. Nu e o critica, e o avertizare catre cei care nu stapanesc procesul de incarcare si protectie al bateriilor. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 12, 2020 Partajează Postat Decembrie 12, 2020 Ai putea sa urmaresti review-urile de aici. Link spre comentariu
Mihai85 Postat Februarie 13, 2021 Partajează Postat Februarie 13, 2021 (editat) Scuze daca am incalcat regulamentul dar oarecum m-am simtit nevoit sa postez aici. Mai nou si la bormasini au pus cip in carcasa acumulatorului ,ca la laptop . Mi-a adus un prieten acumulatorii si incarcatorul de la bormasina lui makita ce nu a mai folosit-o de un timp si la care incarcatorul destept refuza sa mai incarce. Dupa ce am demontat unul am injurat ''de toti banii'' cand am vazut minunatia. Acumulatorul este de 36V 2,6A se numeste BL3626 iar incarcatorul DC36RA 9A, 430w. Am gasit 2 grupuri de celule paralel descarcate pe la 1,6v si alte 2 pe la 2,5v. Le-am incarcat separat aducandu-le la echilibru cu celelalte dar dupa cum banuiam tot nu vrea sa incarce? Am vazut ca exista un kit de reparatie pe la chinezi care emuleaza cip-ul respectiv si protectia BMS dar am zis sa va intreb si pe voi daca cunoasteti vreo solutie la aceasta problema. Editat Februarie 13, 2021 de Mihai85 Link spre comentariu
georgeleus Postat Iulie 27, 2021 Partajează Postat Iulie 27, 2021 (editat) Iertat sa-mi fie, dar ai zis cumva BL3626 ? Google spune ca e tehnologie LITIU. Stiinta spune ca un element Litiu daca a scazut sub 3.2V este pa si la revedere. Reactia este ireversibila in baterie sub aceasta tensiune. De-aia si cipul care previne supradescarcarea si supraincarcarea. Ce sa zic... ma bucur ca esti inca scapat cu viata dupa ce-ai incercat sa incarci Litiu. Now stop. Editat Iulie 27, 2021 de georgeleus Link spre comentariu
validae Postat Iulie 27, 2021 Partajează Postat Iulie 27, 2021 Cred că s-a prins din Februarie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum