Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce se intampla cu acumulatorii de la laptopuri?!?

Vizitator DanMortu

Postări Recomandate

Poti sa-i incarci cu 1C dar tensiunea pe fiecare celula in parte nu trebuie sa depaseaca 4.20VNu merg chestii de gen 4.5V e pe aproape da-i ca poate.La incarcat grupuri serie se monitorizeaza fiecare grup, nu se presupune ca's cam la fel de descarcati.Nu fa scurt, nici macar din greseala.Nu cobori sub 3V/celula la descarcare.Un prieten al unui prieten si-a dat foc la canapea incarcindu-i aiurea.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

@distinctflow:Pentru a maximiza viata acumulatorilor de laptop se recomanda folosirea unui program de gestionare a incarcarii (gen Power Manager), unde se vor seta pragurile de declansare a incarcarii si de oprire a ei.Solutia optima e sa il setezi sa incarce cand bateria scade sub 50% si sa opreasca incarcarea undeva la 90-95%.Daca stai pe baterie pana la -sa zicem- 60%, dupa ce il bagi in priza acumulatorul ramane in stand-by, fara sa se incarce.Daca nu gasesti un astfel de program pentru modelul respectiv de laptop, atunci asigura-te ca nu-l incarci niciodata cand ai acumulatorul la peste 70% si ca nu mergi mai mult de -sa zicem- o luna de zile fara sa-i faci un ciclu de descarcare.Atentie: nu-i face descarcare completa, nu face bine bateriei. Studiile recomanda un minim de 15% in utilizare.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Se dau urmatoarele. Un laptop ASUS X51 la care bateria nu mai functioneaza cred. Laptopul functioneaza doar conectat la retea. Bateria are in jur de 3 ani si in mare parte a timpului a fost utilizata doar cu laptopul conectat la retea. WIN7 imi arata ca "0% available (plugged in, charging)". De la ce ar putea fi? Merge oare resetata cum scria prin primele posturi sau e de la altceva ?Mersi !

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am utilizat eu be2works in varianta demo, se pot citii informatii, se poate salva informatia si cam atat.Din pacate ca si sbw nu cunoaste suficiente dispozitive.Am un acumulator de dell f287h, pot sa spun ca windowsul zice sa se reinlocuiasca acumulatorul.Am decaspast cutia acumulatorului si am masurat elementii in consum si vreau sa spun ca elementii sunt ca noi toti au 4.1V sa zicem ca ar fi diferente de 0.2 0.4V intre celule ceea ce e nesemnificativ.Controlerul este cu bq29330 si memoria este un bq20889.Cum as putea sa o aduc la parametrii din fabrica???Nici be2works si nici sbworkshop nu cunoaste aceste cipuri.

Link spre comentariu
Vizitator costelgdd

daca esti dispus pentru incercari iti recomand sa schimbi celulele de obicei la aparatul de masura arata voltaj dar curent cu siguranta nu are(Amperaj) iar asta o poti verifica cu un bec incandescenta de ex auto (12v) cu toate ca o celula are 3.7 v 2A ar trebui sa l aprinda ,, nu la randament maxim dar sa l aprinda bine iar in cazul in care celula verificata nu l aprinde o schimbi pastrand polaritatea celei scoase

Link spre comentariu

Salut, am lasat-o balta am schimbat elementii bateria e declarata ca moarta o incarca, dar degeaba pentru ca in windows ma avertizeaza sa o inlocuiesc, deci clar e din firmwareul bateriei.

Link spre comentariu

Bai, m-am tot codit cu elementii rezultati din acumulatorul de laptoc. Le-am lipit fire, i-am strans manunchi si cam atat. Nici nu i-am incarcat (recunosc, de frica), nici nu i-am folosit.Asa ca ii vand.Stare perfecta.Pentru cine e interesat, discutam pe privat.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

buna, ce baterii merg in IBM R51 si T40? doresc sa cumpar unul dintre ele, dar ambele au bateriile moarte(din ce am inteles nu se mai incarca). pot sa inlocuiesc elementii din ea sau trebuie resetat memoria? sper ca nu au controlerele din dell PC764....

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Salutare. Am si eu o problema asemanatoare la un packard bell sb 85. Laptopul este de prin 2007, l-am cumparat second hand si cum era de asteptat bateria(11.1V 4400mAh P/N 916C6190F series SQU-702) tinea vreo 5 minute. De asemenea avand win 7 aparea si mesajul consider replacing your battery.Am cumparat de la tme 6 celule dar de 3400mAh deci am facut o baterie mult mai solida. Mesajul de inlocuire a disparut deci nu cred ca poate fi vorba de vreun contor al incarcarilor, bateria tine dar nu mai afiseaza durata cat mai tine bateria si nici gestionarea ei nu mai este corecta, in sensul ca imi arata bateria 100%, scade in timpul folosirii dar cand a ajuns pe la vreo 92% intra automat in stand-by, nu se mai deschide decat cu alimentator iar cand il deschid imi arata bateria 3%. Am incercat renumita calibrare ca debifezi optiunile alea sa se inchida cu japca cand se termina bateria dar fara rezultat. Cu win 7 imi arata capacitatea bateriei 1484%. Pe placa din baterie ar fi 2 integrate BQ29312APW si BQ 2084DBT. Daca stie cineva vreo modalitate sa rezolv problema il rog sa posteze aici.Multumesc

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator danimar

Aceeasi problema:Toshiba satellite a300.baterie 4400mah, 6 celule, 3 ani, mai tinea doar 5 minute, apoi nu a mai recunoscut-o delocpana la urma s-a dus si bateria de bios din laptop, am schimbat-o cu succesam desfacut bateria, deconectat si masurat celule. sunt bune, 4 v, probate cu bec auto duc bine, nu au caderiproblema ramane, baterie inutilizabila, la mufa nu am tensiune.O fi sigura punerea pe direct?Din topic vad ca singura optiune viabila e cumpararea altei baterii.

Link spre comentariu

@pavy, cumpara alta baterie! aceeasi controler il foloseste si dellul:viewtopic.php?f=27&t=35340&start=15m-am chinuit + investit in elementi noi si pana la urma am cumparat o baterie noua.1. daca contorul este la maxium nu mai incarca elementii.2. daca intrerupi tensiunea de pe controler atunci laptopul nu mai recunoaste bateria si nu-i bun de nimic! nu o mai poate gestiona! @danimar cred ca aceeasi treaba se aplica si in cazul tau! verifica controlerele si cauta documentatii depre ele.

Link spre comentariu

Controler-ul se poate reseta cu succes cu programul Be2Works(care costa ceva....), dupa ce se schimba 1 sau mai multi elementi din baterie. De asemenea bateia nu mai este vazuta de laptop (sau de Bios in unele cazuri) dupa ce se schimba elementii, din cauza ca se intrerupe siguranta termica de pe placa electronica. Personal detin si lucrez cu Be2Works si am recuperat multe baterii care erau defecte si care au trebuit doar resetate soft, sau, schimbat 1 sau mai multe grupuri de celule, si apoi resetate. Mentionez ca unele controlere au parola, si doar la unele din ele se poate reseta parola, si implicit reseta bateria. Pentru mai multe detalii, puteti sa ma contactati pe IM : bugytech2003 sau pe mail: [email protected] sau sa vizitai site-ul nostru www.lumitel.ro

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări