yo9hnf Postat Iunie 21, 2012 Partajează Postat Iunie 21, 2012 Mie imi tine bateria de la laptop circa 5 ore...DAR (!) cand folosescc laptopul acasa (pe post de desktop)...si-l folosesc asa mai mereu, in dreptul bateriei (langa ceas) imi arata ca sta bateria incarcata undeva intre 91-95%, PLUGGED IN, NOT CHARGING. Intr-un widget de la Win7 imi apare no battery detected, dar daca scot laptopul de la incarcat cateva minute si deci folosesc bateria, pe urma imi arata ca incarca. Lucrul asta in inteleg ca fiind o protectie a bateriei. Asa au toate laptopurile ? Link spre comentariu
georgeleus Postat Iunie 21, 2012 Partajează Postat Iunie 21, 2012 imi arata ca sta bateria incarcata undeva intre 91-95%, PLUGGED IN, NOT CHARGING.(...) daca scot laptopul de la incarcat cateva minute si deci folosesc bateria, pe urma imi arata ca incarca. Lucrul asta in inteleg ca fiind o protectie a bateriei.Asa au toate laptopurile ?Corect.Acumulatorul cu tehnologie Litiu n-o avea el efect de memorie, dar nici bine nu-i face sa-l incarci "in buze". Cel mai bine e sa-l pui la incarcat dupa ce scade sub cel putin 60% (eu asa fac).Sunt laptopuri mai meseriase (cum e seria Think-Pad de la Lenovo) care au programe dedicate de intretinere a bateriei: se seteaza niste praguri de incarcare (spre exemplu "charge only if battery level below 60%"). Link spre comentariu
scorpionu1 Postat Iunie 22, 2012 Partajează Postat Iunie 22, 2012 Dar daca e folosit acasa , pe post de desktop nu e mai bine sa scoti bateria si sa il tii in priza? Link spre comentariu
georgeleus Postat Iunie 22, 2012 Partajează Postat Iunie 22, 2012 Dar daca e folosit acasa , pe post de desktop nu e mai bine sa scoti bateria si sa il tii in priza?Ba da.Dar trebuie avut in vedere ca tehnologia Litiu nu e infailibila si, ca orice minune care nu tine decat 3 ani, e supusa fenomenului de imbatranire.Asa ca daca o tii scoasa din laptol 6 luni de zile si nu-i faci macar 2 cicluri de incarcare, ii vei scadea semnificativ durata de viata.Daca tii un laptop doar pe birou si la priza (cu bateria scoasa), recomandarea multora e ca o data la doua luni de zile sa il tii pe baterie pana scade undeva la 40%, apoi sa-l incarci complet si sa il mai tii pe baterie pana scade in jurul valorii de 85%. Acumulatorii Litiu nu se stocheaza perioade lungi incarcati full. Link spre comentariu
scorpionu1 Postat Iunie 22, 2012 Partajează Postat Iunie 22, 2012 Am inteles, informatii bine venite, chiar nu stiam aceste detalii. Link spre comentariu
danb1974 Postat Iunie 23, 2012 Partajează Postat Iunie 23, 2012 Bateriile li-ion se tin pe raft incarcate la 40%, la o temperatura camerei (la 40 de grade deja pierd capacitate) http://batteryuniversity.com/learn/arti ... _batteries Link spre comentariu
scorpionu1 Postat Iunie 23, 2012 Partajează Postat Iunie 23, 2012 Multumesc de inforamtii, danb1974 Link spre comentariu
tr4nzistor Postat Iulie 19, 2012 Partajează Postat Iulie 19, 2012 Eu am un toshiba satellite a200 are 2 ani laptopul si la acumulator in everest imi apare wear level 0. tine incarcat daca il folosesc continuu pe wifi fara probleme 1,5 ore . A fost tinut tot timpul in laptop ,nu a fost pus la pastrare si totusi performantele lui sunt foarte bune ... cred ca difera si de laptop si de acumulator durata lui de viata Link spre comentariu
danb1974 Postat Iulie 20, 2012 Partajează Postat Iulie 20, 2012 Si de nou tinea doar 1.5 ore? Ai baterie de 3 celule sau atit de mult consuma? Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Sunt mai multe aspecte.-Unele laptopuri sony au din software optiunea battery care function, adica o incarcare pana la 50/80% din capacitate, in functie de nevoi. Din nefericire nici un firmware de bios nu aduce astfel de optiune in sens hardware.-Temperatura laptopului va fi intotdeauna mai mare decat cea a camerei, deci si uzura acumulatorilor e ridicata. Autodescarcarea si scaderea capacitatii sunt proportionale cu temperatura. Daca lucrezi pe baterie, e bine sa fie scoasa din laptop si pastrata la temperaturi de ~15grade, incarcata la 40%. NU frigider! Unu si-a stricat un accu nou din cauza umiditatii!-Cum bine s-a spus, EPROM-urile difera. Mi-a mers la un Comrace sa pun 3R de 330ohmi si o baterie de 7.5Ah sealed lead, a tinut 2 ore jumatate turat la maxim, era un Pentium la 2.4Ghz.-Se poate monta discret un indicator cu 5-6leduri smd, spatiu este suficient intr-un laptop. Pentru incarcare, merg si chargere externe, iarasi...loc pentru mufa se gaseste.(Se pot folosi si mufele de pe placa, taind pinii care vin pe placa. Taierea traseelor nu rezolva problema, placa fiind multistrat.)-Exista softul Battery Doubler, care insa nu merge pe orice configuratie. La un Asus 1000H a functionat insa.-Windows7 are setari pentru managementul consumului dubland durata bateriei in comparatie cu XP x64. Link spre comentariu
Vizitator Mirica_Victor Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Buna ziua,Sper sa gasesc aici o solutie pentru urmatoarea situatie:Amun laptop Lenovo N500 cu acumulator Model NAme L08O6C02, NOM 11,1 V, 53Wh.Majoritatea timpului Laptopul este folosit acasa, si, dupa cum am vazut ca multi recunosc, nu i-am scot bateria, iar acum aceasta ma tine nu mai mult de 15 min(nu prea conteaza la ce il folosesc, nu mai vrea si gata). Laptopul este vechi, are aproape 4 ani, bateria asemeni. Exista vreo metoda de "renastere" a acesteia? Link spre comentariu
georgeleus Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Salutare, In principiu problema "renasterii" e dezbatuta in ultimele pagini ale thread-ului. Cert este ca acumulatorul are eeprom dintr-acela "pro defectus" (sau "contra clientus") si e foarte posibil ca sa fi inregistrat numarul prestabilit de cicluri si sa inhibe capacitatea elementilor. Eu par example am tot Lenovo (ThinkPad R61) cu o baterie de aceeasi putere si la fel ma tinea maxim 20min; cand l-am desfacut am descoperit elementii in stare perfecta (dupa ~3 ani). Acum ii folosesc in scopuri didactice pe la birou. Nu m-am obosit cu resuscitarea in mare parte din cauza ca nu-mi permit softul pentru rescrierea eeprom-ului. Oricum am primit acumulator nou de la firma. Daca laptopul suporta tehnologii ThinkVantage, aveai un Battery Manager care-ti spunea clar cate cicluri a avut acumulatorul pe durata vietii si cata energie mai tine. Daca nu ti se mai raspunde, incearca sa discuti pe PM cu utilizatorii care au inregistrat succesuri in actiunea de regenerare (pot fi gasiti pe paginile anterioare). Numai bine ! Link spre comentariu
Traxxx Postat Decembrie 3, 2012 Partajează Postat Decembrie 3, 2012 Bun, inainte am reusit sa resetez acea baterie de ibm, acum am cam "supt-o", bateria de la laptopul de care am facut rost are un procent de 55% utilzare, am desfacut-o sa vad ce are pe placa, sperand ca are eeprom extern , dar are celebrul bq20z90. Acum intrebarea mea, a cumparat cineva programu be2works? a functionat resetarea? Link spre comentariu
georgeleus Postat Decembrie 3, 2012 Partajează Postat Decembrie 3, 2012 Eu nu l-am gasit decat cu bani, nici o varianta "sparta" pana acum.Si compania luandu-mi baterie noua, am decis s-o desfac pe cea veche sa ma folosesc de acumulatorii in continuare buni. Am inteles ca Litiul e foarte periculos daca e incarcat peste limita sau la tensiuni necorespunzatoare, asa ca daca va trebui sa-i exploatez in siguranta va trebui sa stau cu ceasu' langa ei .Fiecare acumulator in parte pot sa-l incarc la USB, insa daca-i grupez cate 3, ii pot incarca la 12V ?(3 masurand 10.8V teoretic - 11.7V practic)Curentul va fi in jur de 0.6 - 1.0 C . Link spre comentariu
Traxxx Postat Decembrie 3, 2012 Partajează Postat Decembrie 3, 2012 Nu iti recomand sa ii incarci in serie, eu am facut cate un incarcator separat pt fiecare grup de celule sa nu am surprize, ai grija sa nu depasesti 4,20v..la usb ai 5v...ai grijaDeci a resetat cineva cu be2works? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum