Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Din ATX in sursa reglabila (modificare sursa ATX)

Postări Recomandate

Am montat placuta in cutie, firele sunt mai scurte, rezistenta de sunt este formata din 2x0,1R10W in paralel. Pe montajul cu controlerul am pus rezistente fixe in loc de semireglabili pentru a avea limitare la 6 amperi (masurati pe sarcini cu becuri cat si in scurt) si tensiune de iesire de 14,4 Vcc cu sarcina doar ventilatorul din cutie.

Nu prea am eu experienta cu incarcat acumulatori auto. Vreau sa stiu, asa ca o confirmare, daca acumulatorul este in siguranta pe un astfel de incarcator! Mai ales daca este uitat prea mult conectat la sursa.

Teoretic, adica cat pricep eu, tensiunea la bornele acumulatorului nu va avea cum sa creasca peste 14,45 cat imi arata mie voltmetru pe aceasta sursa.

http://i49.tinypic.com/21czhn7.jpg

Link spre comentariu

@XAN77: am facut limitarea de curent cu sunt la o sursa cu B-2002 parca(are schema lui 2005 pusa pe forum de cineva)Functioneaza perfectNu este logica lui tl494,cu intarziere un ciclu ci seamana cu sg3525,adica limitare puls dupa puls,in timp real cum am denumit-o eu.

Link spre comentariu

Am gandit ca si la 494 unde am facut schema cu sunt si actionare in pin 4.Si integratul atx2005 are in schema bloc un loc pt DTC,dar nu este accesibil.Nu stiu daca iesirea operationalului este generator de curent ca sa fortez acolo cu tranzistorul pus pt limitare curent.Asa ca am pus amplificatorul de eroare ca repetor(scurt iesire cu intrare -,deci 13 cu 14) si am pus colectorul tranzistorului de limitare in pin 15 unde este generator de curent.Dar este o complicatie--trebuie alta bucla pt control tensiune.La incarcatoare baterii nu trebuie o precizie mare,asa ca se poate folosi un tranzistor cu un zener.Daca am timp incerc azi o varianta.Pt. cei pretentiosi se poate folosi si tl431 intern(care se folosea pt 3,3V) care a ramas liber.

post-27339-139829586976_thumb.png

Link spre comentariu

Testat si stabilizarea cu un pnp cu zener in emitor.Colectorul actioneaza in intrarea - a amplif operational din integrat conectat cu amplificare mica.Testat si in scurtcircuit--nu oscileaza,nu se balbaie,reduce mult conductia tranz dar semnalele sant simetrice.Nu mai am nici programul acela simplu de desenat.Invatati-ma cum pot desena cu simbolurile din electronica cu un program din windows XPAm incercat ceva,dar e cam uratREVIN:acesta cum este desenat?--opto1

post-27339-139829587572_thumb.png

post-27339-139829587577_thumb.gif

Link spre comentariu

Atentie,2003 s-ar putea sa difere putin fata de 2005.Dar am vrut sa arat ca prin intelegerea structurii interne a unui controler sa poate implementa o aplicatie putin diferita de cea standard ATX.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

^Daca intrebi de penultima schema postata, emitorul opto este la pin 5 (masa) iar CI este UC3843. Eu am desenat-o pentru marian si se refera strict la sarcina opto.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Va salut,poate cineva sa-mi spuna va rog daca ar merge ideea urmatoare?

Posted Image

Iar pentru a scoate ferita de pe un transformator dintr-o sursa pc cel mai simplu mod:

Posted Image

Se tine ciocanul de lipit 2...3 minute,testat de mine si merge 100% fara a sparge ferita deloc.

Link spre comentariu

Si cu monitorizarea de 5v ce faci? sa nu mai zic ca sunt destule sursele care monitorizeaza si 3v3 si trebuiesc alimentari separate pentru fiecare...

Ce legatura are 5v cu cei 12v pe care ai modific in 24? Daca pun LM 317 o sa am tot 12v si integratul nu o sa stie ca defapt traful scoate 24v.Am specificat ca modific in secundarul transformatorului doar sarma pentru 12v,bobinez dublu sarma.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări