Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Din ATX in sursa reglabila (modificare sursa ATX)

Hubrus

Postări Recomandate

Da, asa pare, nu am facut un total reverse ingeniering. Dar din observarile facute urmarind feedbackul, monitorizarile tensiunilor, piesele ce le-am scos am verificat cu schema si urmarit pe cablaj inainte de a le scoate, aceasta pare schema corecta. Desi unele componente nu sunt pe cablaj cum ar fi R38 sau termistoru si cele aferente pentru comanda termostatata a ventilatorului, si or mai fi si altele.

Link spre comentariu

Nu cred ca e cazu sa desenez schema cand cea de pe net e corecta.Am facut modificarile mentionate de dl. miticamy. Dupa cum spuneam schema a fost identica in tot ce am vazut, scos, modificat (valori piese, nume, dispunere).Am scos diodele redresoare pentru 3,3/5/-12/-5 si inlocuit cu unele de curent mai mare pe cele de la +12.Intrarile de monitorizare tensiuni pinii 3,4,6 de la CI duc la zenere corespuinzatoare alimentate de la tensiunea de 16V de la sursa auxiliara.Am mai scos compensarea c30,r57 ce ducea la 3v3 si am scos si D24,R47/R58,D27 ce ducea la +12/-5.Oare D24/R47 sa le pun inapoi dar la +12 de la zener!?

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Rezolutia e proasta, poti pune o arhiva rar aici si stergi atasamentul ulterior in 2-3 zile.In principiu pare ok, dar tensiunile de 5 si 3v3 trebuie sa fie precise. Tensiunea de 12 (si aia buna) ar trebui sa ajunga la CI prin 43 ohmi (daca vad bine?) ca la original. (masoara R31, eventual masoara ceva rezistenta interna intre pin 6 si masa)Ce te deranjeaza la noua sursa, n-ai putere?Ulterior am vazut arhiva...

Link spre comentariu

Schema din arhiva se vede bine.Voi pune R31 de 43 ohmi sa verific.Problema este ca spre deosebire de alte surse PC, nemodificate, cat si una cu 494 modificata la feedback, la alimentarea unei faze de bec de far (55 sau 60W) aceasta sursa se opreste, iar celelalte aprind becul. Un bec de 35W insa il aprinde mereu. Deaia ma gandeam sa nu fie aia limita.

Link spre comentariu

am pus rezistenta serie pe 12v dar fara diferenta. C36 nu stiu ce valoare are pentru ca nu era plantat deloc. Figureaza pe cablaj dar se vede pe partea traseelor ca nu a fost nimic lipit acolo de la bun inceput.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări