Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Din ATX in sursa reglabila (modificare sursa ATX)

Postări Recomandate

Din pacate nu am gasit o schema identica,iar sursa mea nu contine alte tranzistoare,doar doua driver si doua finale,de aceea cred ca 339 se ocupa si de asta.As dori niste lamuriri daca se poate:1.TL494 primeste informatia de supracurent strict in pinul 4?2.cum se face "citirea" consumului de curent,din ce punct? (aici cred ca sunt mai multe variante)Multumesc!

Link spre comentariu

Am scos din circuit lm339 si protectia a diparut,deci in configuratia mea lm-ul se ocupa si de protectie la supracurent.Urmarind pe cablaj,pinul 4 al tl494 este conectat printr-o rezistenta la pinul 2 al lui 339(una din iesirile lui),si printr-o alta la masa.Am remontat 339 la loc,si am decuplat rezistenta ce face legatura intre pinii 4si2 ai integratelor,si sursa functioneaza fara protectie (asa cred,aprinde fara probleme un bec de far).Are cineva o schema de sursa AT cu cele doua integrate si fara alte tranzistoare pt. protectii? Multumesc!Multumesc domnule miticamy pt timpul dvs.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pentru limitare de curent sunt si alte solutii la fel de functionale, nu trebuie sa te blochezi numai la versiunea originala de pe placa, @miticamy a postat pe la temele astea de modificare ATX-uri o solutie simpla cu sunt, este usor de implementat si destul de eficienta.

Multumesc,am vazut diverse modificari,problema care ma "roade" este ca nu inteleg modul prin care se face citire cresterii de consum.Varianta cu sunt e simpla,se citeste caderea de tensiune de pe o rezistenta inseriata cu consumatorul dar aici e altceva....
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Astazi mi-am propus sa modifica inca o sursa atx de 350W fiindca mai am la active una de 400W cu sg... . Asa ca m-am apucat sa dau jos traful si sa-l desfac iar codul de pe traf e 09I400019-ON / 0143 HI-POT , evident l-am pus la fiert dupa 30 de minute l-am desfacut usor . Urmeaza sa -l bobinez 2x14 spire CuEm 3x0,5mm , nu pun 4 in paralel fiindca nu duce miezul...Acesta sursa o voi controla dintr-un microprocessor cu regaj electronic cu afisarea tensiuni curentului si a scurtului... Mai pe larg cand voi termina proiectul.

post-17824-139829532096_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am modificat si eu o sursa veche ATX cu DBL494 care merge bine in teste.Doar ca se incalzeste torul bobinei de pe iesire foarte tare. Este torul original al sursei, pe care am bobinat cu mai multe sarme de 0.4 in paralel acelasi numar de spire care erau pentru 5V. Dupa cateva minute ajunge la 55 grade neventilat la sarcina mica (3A la 12V) si ventilat pe la 8A. Este normal sa functioneze asa fierbinte?

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator esk3ee

salut...sper sa nu fiu offtopic... am o sursa atx 450w cu ci2005 dupa ce am terminat de citit tot pe aici am descoperit ca se modifica greu. Cunostintele mele in electronica sunt limitate, dar m-am gandit la o varianta mai usoara pentru a obtine 14v ~350w, aceasta consta in rebobinarea trafului t1 in secundar pentru a obtine aceleasi volti pentru functionarea sursei si o alta bobina cu sarma goasa sau doua pt un circuit redresat separat pentru puterea dorita. :jytuiyu Inca nu am modificat-o dar in seara asta vreau sa ma apuc de ea. Ce credeti v-a functiona sau nu? :nas:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări