aeromania Postat Martie 11, 2009 Partajează Postat Martie 11, 2009 Poti sa scoti si componente dupa placa daca ai de gand sa folosesti sursa numai ca una reglabila. Poti scoate tot ce tine de redresarea de +5V, -5V, -12V, +3V, in acest caz nu este nevoie sa schimbi toti condensatorii de iesire la o tensiune mai mare (cei de pe tensiunea reglabila obligatoriu la 35V). Trebuie insa sa blochezi circuitul de protectie in schema notat ca si Over voltage circuit, prin punerea lui la masa, asa cum am incercat sa desenez ... pe schema. La partea de +5VSB nu umbla, tensiunea ramane aceeasi chiar daca variezi tensiunea de +12V. Poti alimenta un voltmetru, etc. Bafta. Link spre comentariu
Hubrus Postat Martie 11, 2009 Autor Partajează Postat Martie 11, 2009 Sunt incepator, aca ca pt moment nu o sa ma bag in sursa ... probabilitatea de a strica ceva e mult mai mare decat sa imi iasa bine.O sa revin la schemele si sfaturile tale dupa ce o sa am mai multe cunostinte in electronica si o sa stiu ca daca ma bag in ceva, nu stric :)Ms f mult pt ajuor! Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 10, 2009 Partajează Postat Octombrie 10, 2009 e stiut faptul ca sursele atx se pot modifica pentru a scoate mai mult de 12 volti insa amperajul scade.pe mine m-ar interesa sa urc o astfel de sursa undeva la 30 de volti , cititnd pe forumuri straine am observat ca amperajul scade pana undeva la 400 de mA cum se poate modifica o sursa atx sa scoata 30 de volti si 3-4 Amp fara sa ii modifici si transformatorul? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 10, 2009 Partajează Postat Octombrie 10, 2009 Teoretic, ridicînd frecven?a de func?ionare a chopper-ului.Practic, asta înseamn? c? miezul trebuie s? aib? o frecven?? de lucru mai mare, deci alt material decît cel utilizat.Plus c? electronica trebuie s? lucreze la o frecven?? mult ridicat?, deci to?i semiconductorii (sau cei de putere m?car) trebuie înlocui?i cu variante mai rapide.Plus c? trebuie regîndite toate filtrele (condensatoare schimbate, alte valori la bobine, restudiat? schema pentru a se evita pierderi datorate frecven?ei ridicate în cablaj, prin induc?ii etc.).Mai pe scurt, nu se poate. Nu cu o surs? PC. Link spre comentariu
Vizitator christiansen Postat Octombrie 10, 2009 Partajează Postat Octombrie 10, 2009 uite ca se poate , cu o sursa pc , nu toate tipurile de surse dar cu unele se poate http://www.chirio.com/switching_power_supply_atx.htm Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 ms christiansen , cam asta cautam , deci sursele cu driver de tip KA7500 si TL494 merg modificate iar cele cu drivere 2003, 2005, SG6105 nu . sa vad vad de unde fac rost de una cu ka7500 sau tl494 , momentan n u am acces decat la una cu 2003 Link spre comentariu
Bagherra Postat Octombrie 24, 2009 Partajează Postat Octombrie 24, 2009 Am vazut un proecit pe un forum ( nu dau numele din motive de publicitate) in care s-a modificat o sursa atx cu integratu SG6105 pentur a scoate o tensiune de 13,8-14V . Cine ma poate ajuta cu un datasheet pentru integratul 2003. Am o sursda de tensiune cu acest integrat si vreau sa o modific. Multumesc! Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 24, 2009 Partajează Postat Octombrie 24, 2009 asa e nu da nume , ca nu stie nimeni de aici de softpedia Link spre comentariu
Bagherra Postat Octombrie 24, 2009 Partajează Postat Octombrie 24, 2009 Chiar inegratu asta 2003 e a enspea minune a lumii? Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 25, 2009 Partajează Postat Octombrie 25, 2009 integratul asta e a nspea minune a chinezariilor , e ieftin si marea majoritate a surselor atx vin cu integratul asta Link spre comentariu
Bagherra Postat Octombrie 25, 2009 Partajează Postat Octombrie 25, 2009 Daca nu vrei sa spui pe site macar da-mi un PM cu un echivalent pentru el. merci . Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 25, 2009 Partajează Postat Octombrie 25, 2009 nu stiu nici un echivalent la el , singurele informatii le am de pe siteul italianului de mai sus , acuma sunt in cautarea unei surse cu TLvezi ca pe integratul 2003 mai e un cod BAZ parca , cauta dupa codul astainca ceva sa o duci la 14 volti se pot obtine modificand reactia pe driver cred ca s-a mai discutata pe aici pe forum Link spre comentariu
Bagherra Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 Dupa codul ala cu BAz nu am gasit nimic. Schema pentru a modifca o sursa cu SG6105 am gasit. Ca si 2003 inegratul asta asre si el protectia inclusa in el. Am modificat cat s-a putut dar acu m-a batut sursa . Am gasit o sursa facuta cu SG dar pare prea simplu sa o modific pe asta. Dupa ce am facut modificarile ledul pus pentru a pacali amplificatorul operational de lipsa tensiunilor negative se apridne si apoi se stinge . La fel si becul pus pe ramura de 220v curent alternativ precu msi becul de far pus ca rezistenta de sarcina. Va rog sa ma ajutati. MUltumesc. Cum modific divizorul rezistiv incercuit cu rosu pentru 13,8 V. MUltumesc din nou! Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 inainte de a te ajuta cineva posteaza schema in intregime Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 deja a?i intrat în domeniul surselor în comuta?ie, a?a c?-l mut la "alimentatoare".cu ocazia asta poate mai intr? în discu?ie ?i persoane mai avizate în materie... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum