bolek Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 As fi studiat si eu asta, dar asta noapte un scurt accidental pe placa de control a aruncat ceva carapace "sus in aer" , ceva rezistente au scos fum, si a sarit siguranta automata de la panou.Cea fuzibila de pe placa e intacta.Studiem sansele de resuscitare. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 N-ai citit experientele mele...sigurata aia inlocuita cu un soclu,in care se baga intai o sig de 0,5A apoi una de 1A (ambele arhisuficiente pt teste) si intai montajul se alimenteaza prin becCel mai probabil ti s-au dus si diodele redresoare,verifica-le la sange! Link spre comentariu
bolek Postat Martie 2, 2012 Partajează Postat Martie 2, 2012 Cand s-a intamplat beleaua, era deja finalizata si testata 2 zile; pentru probe folosesc intai bec , apoi traf separator de cativa zeci de w , care ofera fara sa vrea si o protectie la supracurent pt ca nu poate mai mult.Dupa ce cumpar ceva piese am sa o iau la puricat sa vad daca devine donator de organe. Parerea mea e ca atx forward nu prea se preteaza la distractii din astea cu iesire variabila in limite largi pentru ca depinzi mult de miezurile din ea, si nici nu poti dubla iesirea daca ai vrea redresare si pe minus, ca la hb. Asta a mea mai are si tsm111 care mi-a pus bete in roate cu divizorul ala intern prestabilit pt 5 si 12v, si mai are si o ploaie de smd-uri pe langa el...deci tot 494 e de baza pt "joaca"... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 2, 2012 Partajează Postat Martie 2, 2012 de cate ori am scris pe forumul asta:cel mai usor se modifica atx cu tl494cu privire la obtinere +/- ai dreptatereferitor la supervizare insa este mai simplu la cele cu uc3843;legatura intre supervizor si 3843 se face printr-un optocuplor--se identifica acesta si se face scurt E-Cla cele cu sg6105,2003 si 2005 este mai greu deoarece supervizorul si circuitul de comanda sant in aceeasi capsula Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 2, 2012 Partajează Postat Martie 2, 2012 La orice HB se poate inlocui comanda cu un tl494 si astfel sursa devine orice Link spre comentariu
marian_valcea Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 Salut a-ti facut cunva si PCB-ul la acesta cablaj? http://www.elforum.info/download/file.php?id=2144 Daca l-ati facut va rog frumos sa il postati as vrea sa fac si eu o sursa reglabila inlocuind sg6105 cu acest pcb. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 Din pacate nu i-am facut cablaj,ci am realizat montajul direct pe o placuta de test (vezi placuta de langa multimetrul din stanga): viewtopic.php?p=882142#p882142 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 si altii muncesc ca noi,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, http://www.qrp4u.de/docs/en/powersupply/ Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 11, 2012 Partajează Postat Martie 11, 2012 @ionutxtrafo driver atx are 2 inf identice in primar;acestea vor deveni secundare cand este folosit ca traf de curenteste deci situatia cunoscuta ca traf cu priza medianateorie:redresarea dubla alternanta se poate face cu o infasurare si punte de diode sau cu o infasurare cu priza mediana si 2 diodeasa ca daca tot ai priza mediana pune numai 2 diode;punctul comun al infasurarii vine la masa iar capetele care erau la colectori tranz diver vin la anozi diode Link spre comentariu
marian_valcea Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 Am desenat schema in sprint layuot 5.0 imi puteti spune daca este corecta si ce ar mai trebui modificat. Link spre comentariu
stefan_k Postat Martie 13, 2012 Partajează Postat Martie 13, 2012 Eu ma uit un pic ca la ozn-uri la sursele astea, asa ca am niste intrebari probabil stupide. Dar mai bine sa par prost, decat sa ma uit cum iese fum degeaba.1. In scopul maririi amperajului, se pot pune doua sau mai multe surse in paralel? Prespunem surse identice, ramura de 12V, eventual usor modificata sa scoata 15-20V, tensiune FIXA. Sau e de preferat sa se puna mai multe transformatoare in paralel, comandate de acelasi tl494 ? La faza asta nu ma intereseaza tensiune reglabila, ci putere bruta, eventual cu protectie de scurt si/sau limitare de curent la suprasarcina.Reformulez intrebarea pe scurt: surse ("identice") in paralel, sau transformatoare in paralel comandate de acelasi circuit (tensiune fixa) ?2. Aceeasi intrebare cu surse serie. Pentru a obtine +/- 15-20V (la fel, tensiune fixa) sau chiar +/- 12V fara modificari, e ok legarea iesirilor a doua surse "identice", in serie? Aici chiar nu vad ce probleme ar putea fi, dar poate imi scapa ceva.(nu ma intereseaza sa le pun si serie si paralel, intrebarile sunt pentru doua aplicatii diferite). Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Martie 13, 2012 Partajează Postat Martie 13, 2012 Da, se pot pune mai multe surse in paralel. Cu mai multe transformatoare pe acelasi circuit nu scoti putere mai mare pt ca ar fi comandate de aceeasi pereche de tranzistori.In serie se pot lega doar prin eliminarea conexiunii de masa/impamantare de la carcasa. Si din cauza asta pot aparea probleme din cauza interferentelor. Link spre comentariu
stefan_k Postat Martie 13, 2012 Partajează Postat Martie 13, 2012 Ah, evident, am uitat de etajul de intrare. Normal, clar.Deci, putere mai mare => mai multe surse ("identice") in paralel.Tensiune diferentiala - mai bine modific o singura sursa. Oricum aici nu am nevoie de putere prea mare, probabil 80-150W.Ca sa nu deschid subiect in alta parte, ati recomanda o astfel de sursa pt un amplificator in clasa A (de 10W - max 20W) ? Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Martie 13, 2012 Partajează Postat Martie 13, 2012 In clasa A PSRR = 0, deci orice bruiaj produs de sursa va aparea cu aceeasi amplitudine in difuzor. Nu prea ai ce cauta cu SMPS acolo... eventual daca ii pui un multiplicator de capacitate (google: capacitance multiplier) dupa, poate ai sanse sa nu faca urat. Link spre comentariu
stefan_k Postat Martie 13, 2012 Partajează Postat Martie 13, 2012 Multumesc, uite ca e bine sa intreb inainte de a lucra aiurea.Inca o intrebare si ma duc: cam cat se poate cere de la un ERL35 © ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum