Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Din ATX in sursa reglabila (modificare sursa ATX)

Postări Recomandate

@cristian:am scris ca am cativa recuperati,poate facem un schimb@davidut:bucla de control este atat pe 5v cat si pe 12v;daca se pune sarcina numai pe 12(14)v stabilizarea nu va mai fi asa buna

Link spre comentariu

nu am inteles ce s-a intamplat,parca erau pe aceeasi pagina amandoiiar raspunsurile le dau functie de evolutia lucrurilordaca te referi la cristian i-am raspuns de la inceput ca am ksc5027,nu stiam ce va face dupa ce i-am trimis datele tranzistlui david i-am atras decat atentia pt ca nu a spus ca la vechea modificare l-a interesat si 5v si 12v(de fapt 14v)apoi eu raspund intr-un stres total,am restrictionat accesul la internet intre 2 si 4 ore zilnic la servici

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu am gasit aici pe topic daca s-a incercat modificare si la ATX cu UC384x (current-mode pwm) ; eram curios si m-am jucat modificand zilele trecute una foarte bine facuta (Delta) pt a scoate tensiune reglabila - rezultate peste asteptari in ce priveste rezerva de tensiune.

Ma intereseaza acum, in mod special, daca s-a mai testat posibilitatea functionarii in regim de curent constant reglabil pentru iesire.

Stiu de rezistorul inseriat in sursa MOS-ului, dar parca nu m-as risca sa pun un potentimetru acolo, pentru ca de acolo isi citeste comparatorul intern pulsurile ce trec prin switch . Cu traf de curent inseriat pe primar, si AO sa dea shutdown, iar nu vreau pt ca ma intereseaza constant current. As folosi info de pe un sunt serie pe iesire, si sa aduc asta la optocuplorul pt reactie?

Un sfat avizat?

Link spre comentariu

sfaturi avizate mai greu dar idei fara numarda,384x reduce timpul de conductie cand prin optocuplor circula curentpt integrat nu are importanta cine produce curentul prin dioda optocuploruluiin mod normal bucla de stabilizare tensiune folosind tl431dar daca injectez curent prin optocuplor proportional cu caderea de tensiune de pe un sunt bucla de stabilizare tensiune va fi scoasa din uz si vom avea control de curentimportanta este tot stabilitatea buclei de controloricum nu se poate intampla nimic la teste,forward-ul este mai linistit ca flyback-ulin cel mai rau caz sarcina sa aibe de suferit,dar daca este o simpla rezistenta nu vor fi pierderi mari

Link spre comentariu

Domnule Th3_uN1Qu3 tot astept niste detalii despre cum ai modificat sursa ceva poze etcAi face un mare bine pls

spuneti ce sursa aveti,daca este functionala si ce doriti prin modificare:sa fie reglabile si tens si curentul,sa dea o tens fixa,sa dea tens dubla/simetrica
Link spre comentariu

Pana aici e bine: 15amperi la o tensiune de 15volti, dintr-o sursa de 250W nominal, cu un singur mosfet in primar , folosind numai iesirea de 12v si fara nici o alta modificare (traf diode bobine etc, totul e original), nimic, decat reactia de tensiune. Ce sa zic, chinezii fac si surse, si surse...

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

atentie,sursa este gandita cu distributia puterii pe 3 cai:+5;+12;+3,3daca iau totul pe o cale ma gandesc sa dublez dioda si chiar as pune socul de la o sursa mai mare(spun cazul meu pt ca am multe piese recuperate)

Link spre comentariu

Inca o treaba interesanta: am facut niste masuratori si la TOATE sursele bazate pe platformele astea halfbridge chinezesti, bobinele comune au intotdeauna ACEEASI valoare (~10uH pe infasurarile de 5v si -5v, ~60uH pe 12v si -12v, ~33uH pentru cele de pe 3.3v), indiferent de dimensiunea lor fizica. Singura diferenta este curentul pe care il pot duce inainte sa se satureze miezul si/sau sa inceapa sa se topeasca firul. Asa ca se poate face "upgrade" la o bobina mai tzapana pentru a obtine un curent mai mare pe iesire, fara frica ca se deranjeaza bucla de reactie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări