Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Electromagneti

Vizitator Bodo

Postări Recomandate

Vizitator Bodo

Am nevoie de niste electromagneti de dimensiuni cat mai reduse si care sa poata ridica o greutate de aproximativ 300 de grame(maxim). Imi poate spune cineva o metoda de obtinere a lor sau de unde sa ii cumpar? Sau macar o formula de calcul a electromagnetilor in functie de tensiunea la care sunt alimentati, numarul de spire etc.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

1

• Arcer

1

• lucicop

1

in ce mod vrei sa ridici acea greutate?sa pui EM-ul la juma de metru si sa o ridica? sau la 1mm?depinde foarte mult asta. poate poti sa descri mai bine ceea ce vrei sa faci. nu poti sa folosesti un motor?

Link spre comentariu
Vizitator Bodo

Cu motorase nu se poate(sau oricum ar fi mult mai greu).Mie imi trebuie cam 1300 de electromagneti(asa ca ar fi cam greu cu 1300 de motorase).Distanta de actionare este de maxim un centimetru.Acum sper ca poti sa-mi dai mai multe detalii de spre cum as putea face rost de ei. Poate stii vreo firma care se ocupa cu confectionarea sau macar cu comercializarea de electromagneti.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Poti sa apelezi la o firma care face transformatoare, sa-ti faca bobinele, eventual pe niste miezuri standard pe care sa le cumperi. De ex Petra din Iasi. Printre altii, Microelectronica Cluj face bobine la comanda; 0264 442814.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări