Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alegere material calote difuzoare

madkat

Postări Recomandate

Tocmai sunt in procesul de reparatie a doua difuzoare auto (nu conteaza musai ca-s de masina) Pioneer - care original au avut tweetere coaxialein principiu acele tweetere nu ma mai intereseaza sa le pastrez - sunt deteriorate, si nu merita reparatia loracum - ramane bobina "expusa" - si nu stiu din ce as putea sa confectionez calote - sa nu intre praf, si alte mizerii...la indemana am niste burete subtire (5mm) in genul celui ce se pune pe fundul cutiilor de placi de baza de desktopar fi ok sa folosesc asa ceva? sau aveti alte recomandari?multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• madkat

4

• Bogdi16

2

• djlove

1

• t-daniel

1

Top autori în acest subiect

Fa o poza...sa vedem cam cum arata aceea "expunere" ca nu prea am inspiratie. Ideea e ca aceea calota trebuie sa stea ficsa acolo, in unele cazuri actioneaza si ca sistem de racire a bobinei daca este confectionata din AL.

Link spre comentariu

cam asa cume in poza atasatanota: poza nu e a mea - e gasita pe net la repezeala - "mijlocul" difuzorului arata asa si la mine - de-abia am apucat sa il reasamblez si sa il centrez

Link spre comentariu

Nu ai putea gasii ceva calota de la alt difuzor? Pe care o dai jos cu ceva acetona si o lipesti cu prenandez pe difuzorul tau.Oricum..aceea calota nu afecteaza deloc sunetul..e doar de protejare a bobinei de mizerii.

Link spre comentariu

Daca ai destula rabdare poti sa decupezi fundul de la niste cutii de bere(sau de red-bull ca sunt mai mici).Lipit invers arata si mai bine numai sa-ti permita supartul bobinei.

Link spre comentariu

mi-e teama sa pun ceva de metal/aluminiu - nu stiu daca se va lipi bine cu prenadez...mentionez ca nu ma intereseaza sa arate nemaipomenit - o sa se adaposteasca sub niste grile de usa de masina - suficient de opace incat sa nu se distinga imperfectiunile...am pus si poza reala - scuzati calitatea - doar un amarat de telefon am avut la indemanaarata in halul asta - dupa ce am indepartat un strat gros de vopsea auto de pe amaratul asta, inclusiv de pe suspensie...edit: - difuzor de sacrificiu nu am... cel putin nu asa mare...

Link spre comentariu
Vizitator robu

iti spun cum am procedat eu in cazul altor difuzoare :)se ia o doza de bere(se goleste de continut icon_jook ), se taie cu foarfeca partea inferioara(fundul dozei) si cu o pila/o bucata de smirghel si putina rabdare, obtii o calota functionala.E simplu si practic :da sper sa-ti fie de ajutor

Link spre comentariu

da... arata si faindar mi-e teama de zbarnaiala in timp - daca cumva nu se lipeste aluminiul cum trebuiedeocamdata al doilea difuzor imi face probleme - ori a prins o mizerie intre bobina si magnet ori e oleaca deformata... mai am de lucru pana a suna perfect...ca utilizare vor fi in usi la masina - grila este destul de opaca - deci factorul design cam iese din discutie...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări