Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

calcul frecv in fct de res si cap

Vizitator Mario182

Postări Recomandate

Vizitator Mario182

Am de facut un circuit in care am nevoie de 2 frecvente diferite, si nu stiu cum sa calculez ce valori am nevoie la rezistenta si capacitoare ca sa am valorile de frecventa cerute.Am atasat portiunea de circuit de care este vorba, in paralel cu rezistenta mai este un inversor.Mersi anticipat,Mario

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

1

• MifTy

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

si nu stiu cum sa calculez ce valori am nevoie la rezistenta si capacitoare ca sa am valorile de frecventa cerute.

In primul rand ca asa cum e desenat, nu merge. Pct comun dintre R si C nu are ce cauta la +5V, ca nu mai oscileaza.Daca deconectezi de la +5V si inversorul este cu trigger Schmidt (este esential, altfel nu merge), atunci ai de calculat doua intervale de timp. Unul este timpul de incarcare intre pragurile definite ale triggerului, celalalt este intervalul de descarcare. Ptr determinarea fiecarui timp se pleaca de la ecuatia de incarcare a unui cond printr-o rezistenta; nu mi-o amintesc exact. E ceva cu e^(-t/Tau). O gasesti pe net.Frecventa este 1/(t_incarcare+t_descarcare)Cirip
Link spre comentariu
Vizitator Mario182

Mersi, dap, inversorul este Trigger Schmidt.Unde leg alimentarea ca sa fie oke ? :jytuiyuAm adaugat circuitul mai clar putin, la output am nevoie de un semnal de tact (clock)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări