Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare tuburi

mosfet

Postări Recomandate

Vizitator PL509

Eu aveam intr-o vreme boala OTL urilor, Aveam difuzoare de 750 ohmi recuperate sau cumparate, si tranteam cate un OTL PCL86+PL84 ( renumita schema din venus/miraj) , insa nu scotea mai mult de vreo 2,5 - 3W. Insa cand vedeam cum cedeaza difuzoarele alea.......renuntam. E drept , sunau ceva mai bine decat iessirea pe traf, raspuns de frecventa mai bun , insa daca la un amplificator clasic cu traf , calitatea depindea mult de transformatorul audio, in cazul asta depindea de difuzor, care era si o pacoste cu randament scazut. In general tuburile de deflexie atat H cat si V au rezistenta interna mai mica deci ar merge un OTL cu ele. Referitor la atentionari de tuburi:Mare grija pe Ebay sau alte site-uri unde vand tuburi:Unii dadeau 6N3P sovietic drept ECC85 perfect interschimbabile. Stim ca nu e asa. Pin outul e diferit . Ca functie, s-ar putea sa mearga inlocuite, daca modifici la soclu ,nu stiu n-am incercat. Altii 6N2P drept ECC83 . Aici e drept, au caracteristici apropiate, electrozii au aceeasi dispunere la pini , doar filamentul difera. 4+9 & 5+9 la ECC83 in timp ce 6N2P doar 4 si 5. Se pot interschimba daca se modifica legatura la filament.Am mai vazut cum dau unii 6P13S drept PL36/EL36. Eronat, seamana dar nu rasare. Echivalenta directa sovietica a lui EL36/PL36 ( exceptie filament) este 6P31S. Carefull

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mosfet

3

• blue

3

• Depanatoru

2

• zal

1

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări