papyreloaded Postat Martie 8, 2009 Partajează Postat Martie 8, 2009 Salut!Eu dupa cum vedeti sunt nou pe aici si nu prea ma pricep la electronica insa imi place sa cred ca invat repede si am dorinta de a invata cum se realizeaza un amplificator si alte dispozitive de acest gen. :)Complet tampit nu sunt deoarece imi place sa realizez tot felul de circuite cu beculete, elici si alte dracovenii de acest gen. Vreau sa incep prin a realiza un amplificator de putere redusa (5-10w) pentru a ma familiariza cu aceasta activitate. Desi am avut unele unelte in momentul de fata nu le mai am si doresc sa achizitionez un ciocan de lipit (stiu unde se gaseste) si, presupun, un aliaj de lipit sau ce se foloseste pentru lipirea componentelor pe placa. Vreau sa aflu si de ce am nevoie pentru a trasa circuitele pe placa si de asemenea de unde pot face rost de placa As cauta pe gugal dupa scheme insa nu stiu ce scheme sa caut si am gasit doar unele mai complicate pentru mine Va rog daca se poate sa nu sariti pe mine daca am postat unde nu trebuie sau ce nu trebuie. Daca se poate sa posteze doar cine ma poate ajuta. Link spre comentariu
nightmare Postat Martie 8, 2009 Partajează Postat Martie 8, 2009 Daca vrei sa faci un amplificator usor de facut cumpara un integrat de gen TDA2005 si foloseste chiar schema din datasheet, care necesita foarte putine componente in plus. Alimentarea o poti face pentru inceput dintr-o sursa de PC, la 12 V ca sa nu te chinui sa-ti construiesti singur sursa de alimentare. Pentru trasat pe placa sunt multe metode, dar pentru inceput poti incerca cu un marker permanent sa trasezi si sa corodezi apoi in clorura ferica. Cablaj poti cumpara de la orice magazin de electronice si de acolo gasesti si clorura ferica, fludor, sacaz, ciocan de lipit, etc. Cumpara un ciocan cu putere mica (20-30W) ca sa nu risti sa distrugi componentele, mai ales daca esti incepator. Link spre comentariu
papyreloaded Postat Martie 8, 2009 Autor Partajează Postat Martie 8, 2009 Multumesc pentru raspuns. Ma voi duce zilele astea pe la un magazin de electronice sa vad cum sta treaba. Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 9, 2009 Partajează Postat Martie 9, 2009 cred ca ar trebui sa incerci sa cumperi intai un ciocan de lipit, fludor si sacaz - astea sunt de bazadupa aceea cauti un tda2030 care nu e mai mult de 3-4 lei si faci schema din datasheetatentie ca sunt 2 scheme : una cu alimentare asimetrica si una cu alimentare simetricadaca ai vreun transformator de vreo 20-24 v merge facuta cea asimetrica dar daca ai unul cu iesire simertica (2 secundare cu acelasi voltaj- cam 12 v ar fi perfect) faci schema cu alimentare simetrica Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 9, 2009 Partajează Postat Martie 9, 2009 sper c? ai ?i un multimetru, ?i ?tii cum se m?soar?, da???dup? care, caut? scheme de amplificatoare cu 3-4 tranzistoare... sau amplificatoare de c??ti... Link spre comentariu
papyreloaded Postat Martie 9, 2009 Autor Partajează Postat Martie 9, 2009 Nu am multimetru insa stiu sa folosesc si pot face rost de unul dar chiar e nevoie? :-? Link spre comentariu
tranzistor Postat Martie 9, 2009 Partajează Postat Martie 9, 2009 categoric ca ai nevoie de multimetru.....fara el nu ai cum sa masori/verifici ceva....e ca un al 3-lea ochi pt un electronist.Si daca te apuci de montaje citeste putin despre amplificare,polarizarea tranzistoarelor ...din astea,gasesti pe gogle sau la bibioteca....Bafta.... Link spre comentariu
papyreloaded Postat Martie 9, 2009 Autor Partajează Postat Martie 9, 2009 Ai dreptate poate ca sunt prea repezit Doar ca sunt nerabdator. Totusi, am niste carti folositoare prin biblioteca din care am citit unele parti si am de gand sa citesc mai multa teorie.Cu multimetrul s-a rezolvat :dans:PS: cred ca voi incepe cu TDA2005. Am gasit unele scheme pe internet care par destul de usoare. Piesele de la magazinul vitacom sunt de buna calitate? (daca se considera reclama imi cer scuze) Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 9, 2009 Partajează Postat Martie 9, 2009 e un thread unde discut?m numai despre magazine, ia cite?te-l!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum