mariand Postat Martie 8, 2009 Partajează Postat Martie 8, 2009 De foarte multe ori mi sa intamplat in drum spre serviciu sa aud pe 145.225MHz comenzi de taxi sau discutii intre taximetristi,cum este posibil asa ceva? Nu inteleg ce cauta in banda de radioamatori,prima data am zis ca este vre-o greseala dar dupa aceea am prins de foarte multe ori diverse discutii de-ale taximetristilor.Este posibil sa fie vre-o armonica....Nu mai inteleg nimic decat ca Romania este tara tuturor posibilitatilor Link spre comentariu
BodoRF Postat Martie 8, 2009 Partajează Postat Martie 8, 2009 Poate statia ta nu rejecteaza suficient frecventa imagine.Nu cred sa foloseasca taximetria banda de 144.Cred ca este ceva in neregula.Incearca cu doua aparate si daca nu se schimba nimic atunci este grav. Link spre comentariu
mariand Postat Martie 8, 2009 Autor Partajează Postat Martie 8, 2009 Poate statia ta nu rejecteaza suficient frecventa imagine.Nu cred sa foloseasca taximetria banda de 144.Cred ca este ceva in neregula.Incearca cu doua aparate si daca nu se schimba nimic atunci este grav.Si acasa pe alta statie am prins franturi de discutii intre taximetristi,in masina folosesc de obicei portabila Icom T7H iar acasa Icom 2100H. Link spre comentariu
yo3ihg Postat Martie 8, 2009 Partajează Postat Martie 8, 2009 intermodulatiile sunt de vina, eu cu o statie icom ic281 sunt innebunit, in oras e dezastruos. cand am luat yaesu ft857 s-a schimbat situatia, e liniste si pace, nu mai aud franturi de discutie. Link spre comentariu
Vizitator costinel_p Postat Martie 8, 2009 Partajează Postat Martie 8, 2009 De foarte multe ori mi sa intamplat in drum spre serviciu sa aud pe 145.225MHz comenzi de taxi sau discutii intre taximetristi,cum este posibil asa ceva? Nu inteleg ce cauta in banda de radioamatori,prima data am zis ca este vre-o greseala dar dupa aceea am prins de foarte multe ori diverse discutii de-ale taximetristilor.Este posibil sa fie vre-o armonica....Nu mai inteleg nimic decat ca Romania este tara tuturor posibilitatilor SALUT sunt yo4iao ,acum 3 s?pt?mâni veneam de la Sinaia ?i la 20km de Slobozia în 145.300;145.350 am auzit camionagii care se certau ?i înjurau de mama focului .Sta?ia mea este alinco dr-135 ,mai aveam la mine ?i un motorola gm300 : ?i aceea?i surpriz? c? atrebuit s? schimb c?ci eram cu so?ia ?i fiica mea(yo4iap).În Ploie?ti eram sta?ionat la o benzin?rie pe variant? în apropierede Metro ?i acela?i lucru . Link spre comentariu
mariand Postat Martie 8, 2009 Autor Partajează Postat Martie 8, 2009 Nu inteleg un lucru insa,cum este posibil asa ceva?Am avut aceeasi portabila Icom T7H si in Germania.Totul a fost Ok,pe drum inapoi am trecut prin Praga,Bratislava,un mic colt din Austria si Ungaria.Nu am auzit nimic altceva decat radioamatori in aceasta banda.Romania este tara tuturor oportunitatilor,asa mi-a zis un prieten radioamator din SUA si cred ca avea dreptate. Link spre comentariu
yo3ihg Postat Martie 9, 2009 Partajează Postat Martie 9, 2009 probabil ca acolo taximetristii folosesc alte frecvente si nu depasesc puterea maxima legala cu care au voie sa emita.de exemplu la icom ca sa scap de aceasta problema am activat tone squelch pe 103.5 Hz, si atunci ii aud doar pe prietenii din grup (doar pe 145.550). Link spre comentariu
mariand Postat Martie 9, 2009 Autor Partajează Postat Martie 9, 2009 probabil ca acolo taximetristii folosesc alte frecvente si nu depasesc puterea maxima legala cu care au voie sa emita.de exemplu la icom ca sa scap de aceasta problema am activat tone squelch pe 103.5 Hz, si atunci ii aud doar pe prietenii din grup (doar pe 145.550).Poate ca ai dreptate dar oricum ar fi banda de 144MHz de la noi a ajuns de .......In aceasta dimineata am auzit niste injuraturi intre doi radioamatori pe 145.350 in jurul orei 08.45-09.00 inclusiv pus muzica de la radio,tinut purtatoare.Sunt niste dobitoci,chiar mi-ar place sa intre pe aici si sa citeasca ce am scris. Link spre comentariu
yo3ihg Postat Martie 9, 2009 Partajează Postat Martie 9, 2009 pai asa e deobicei in 350 in bucuresti, celelalte frecvente sunt mai linistite. Link spre comentariu
mariand Postat Martie 9, 2009 Autor Partajează Postat Martie 9, 2009 pai asa e deobicei in 350 in bucuresti, celelalte frecvente sunt mai linistite.Interesant unde a ajuns radioamatorismul in Romania,toti radioamatori Link spre comentariu
Vizitator costinel_p Postat Martie 9, 2009 Partajează Postat Martie 9, 2009 pai asa e deobicei in 350 in bucuresti, celelalte frecvente sunt mai linistite.Interesant unde a ajuns radioamatorismul in Romania,toti radioamatoriCE ESTE DE F?CUT? HAIDE?I S? FACEM CEVA ! DAC? NUMAI POVESTIM NU SE REZOLV? NIMIC Link spre comentariu
mariand Postat Martie 10, 2009 Autor Partajează Postat Martie 10, 2009 Este o vorba din popor: Lupul isi schimba parul dar naravul ba asa si radioamatorii din Romania,nu toti,doar anumite specimene Link spre comentariu
YO7DIG Postat Martie 11, 2009 Partajează Postat Martie 11, 2009 Domnilor nu trebuie sa judecam toti radioamatorii dupa citiva care nu au decenta in trafic , sunt citiva care lucreaza numai pe repetor sau local , nu au nici un fel de performante ,nu construiesc , nu experimenteaza doar ,, discuta '' se vaita toata ziua de una si alta ca nu au ca nu pot desi ei nu au facut nici o antena niciodata ... materialul scump de , au pensie mai mare decit multi salariati care au si copii si alte probleme , ascultati R5 COZIA discuta despre orice in afara de radioamatorism uneori folosesc si un limbaj indecent , pacat , mai asculta si copii care sunt receptori ce sa-nvete de la ei , au mai mult timp si animeaza repetorul cu asemenea discutii , trebuiesc ignorati si izolati in felul asta se vor elimina singuri Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 In toata banda de 2m se aude ceva. Nu stiu daca sunt taximetristi. Nu pot intelege ( se aude f. prost ) dar cred ca sunt armonici (harmonici ). Banuiesc ca sunt de la statii ordinare folosite de taximetristi.Apropo de repetor. Eram la ploiesti acum 2 sapt. si ascultam R0 unde vorbea YO4, YO9 si cineva din Franta ( nu stiu cum )...si romanasii nostrii tineau, nu exagerez, 10-15 minute mana pe PTT. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum