Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comunicare USB

Mar

Postări Recomandate

Salut, am cumparat un FT232BM si l-am conectat la un PIC 16F877.Din cite am inteles eu trebuie sa scriu o memorie atasata lui FT232.Am luat programul de pe net (de la FTDI) si nu reusesc sa scriu acea memorie.Daca cineva a incercat aceasta conexiune va rog sa-mi dati si mie un sfat.Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mar

5

• bogdanm

3

• sifor

3

Top autori în acest subiect

Salut, am cumparat un FT232BM si l-am conectat la un PIC 16F877.Din cite am inteles eu trebuie sa scriu o memorie atasata lui FT232.Am luat programul de pe net (de la FTDI) si nu reusesc sa scriu acea memorie.

Daca cineva a incercat aceasta conexiune va rog sa-mi dati si mie un sfat.

Multumesc

Stai sa inteleg. Deci ai conectat memoria la chip, ai dat jos programul de scris memoria de pe site-ul FTDI si nu vrea sa o scrie? Sau nu-ti merge conexiunea, dupa cum zice sifor?
Link spre comentariu

Am conectat interfata USB la PC, in Device Manager PC-ul il vede ca USB-convertor -serial(deci interfata este detectata) dar nu pot comunica cu aceasta interfata.Nu pot nici sa scriu epromul cu MProg2.3 si cind citesc memoria cu MProg2.3 nu detecteaza nici o interfata.

Link spre comentariu

Citeste cu atentie datasheet-ul ! Acolo scrie in amanunt cum comunici cu FT232. Trebuie sa deschizi Hyper Terminal sa-ti alegi COM-ul pe care s-a instalat driverul si asa stabilesti comunicatia cu chipul.Merge si fara memoria programata.Nu poate sa-ti depaneze nimeni de la distanta montajul ! Trebuie sa pui osciloscopul pe el sa vezi ce semnale ai pe acolo ! Chipul merge fara nici un fel de probleme daca este corect legat.Don Mario

Link spre comentariu

Da schema de conectare este din datele tehnice de la FDI si EPROM-ul este 93C46 convertorul functioneaza adica face transmisia USB-Serial dar cu softul Mprog de la FTDI nu este detectata interfata deci nici memeoria nu o vad.Ai ceva idei???

Link spre comentariu

Osciloscop sau analizor logic pe pinii de seriala ai memoriei,sa vezi ca totul este in regula pe acolo ! Altfel nu prea vad cum o rezolvi daca este ceva care nu merge cum trebuie ! Daca ai adrese hard la mem vezi cum le pui !Don Mario

Link spre comentariu

Uite ce zice datasheetu:

The EEPROM should be a 16 bit wide confguration such as a MicroChip 93LC46B or equivalent capable of a 1Mb/s clock rate at VCC =4.35V to 5.25V.

Esti sigur ca al tau stie sa faca ce scrie mai sus? E legat exact ca in datasheet? Daca raspunsul e DA la ambele intrebari, osciloscopu te mananca.
Link spre comentariu
Vizitator dgfx

Da schema de conectare este din datele tehnice de la FDI si EPROM-ul este 93C46 convertorul functioneaza adica face transmisia USB-Serial dar cu softul Mprog de la FTDI nu este detectata interfata deci nici memeoria nu o vad.Ai ceva idei???

Trebuie sa instalezi driverele D2XX de la FTDI si o sa poti scrie memoria cu MProg'u.Bafta
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări