Mar Postat Aprilie 17, 2005 Partajează Postat Aprilie 17, 2005 Salut, am cumparat un FT232BM si l-am conectat la un PIC 16F877.Din cite am inteles eu trebuie sa scriu o memorie atasata lui FT232.Am luat programul de pe net (de la FTDI) si nu reusesc sa scriu acea memorie.Daca cineva a incercat aceasta conexiune va rog sa-mi dati si mie un sfat.Multumesc Link spre comentariu
sifor Postat Aprilie 17, 2005 Partajează Postat Aprilie 17, 2005 Merge si fara memoria aia ! Citeste cu multa atentie aplicatiile de siteul firmei ! Trebuie sa instalezi driverul de windows pentru 2232 ! Altfel nu merge nici in vis !Don Mario Link spre comentariu
bogdanm Postat Aprilie 17, 2005 Partajează Postat Aprilie 17, 2005 Salut, am cumparat un FT232BM si l-am conectat la un PIC 16F877.Din cite am inteles eu trebuie sa scriu o memorie atasata lui FT232.Am luat programul de pe net (de la FTDI) si nu reusesc sa scriu acea memorie. Daca cineva a incercat aceasta conexiune va rog sa-mi dati si mie un sfat. Multumesc Stai sa inteleg. Deci ai conectat memoria la chip, ai dat jos programul de scris memoria de pe site-ul FTDI si nu vrea sa o scrie? Sau nu-ti merge conexiunea, dupa cum zice sifor? Link spre comentariu
Mar Postat Aprilie 18, 2005 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2005 Am conectat interfata USB la PC, in Device Manager PC-ul il vede ca USB-convertor -serial(deci interfata este detectata) dar nu pot comunica cu aceasta interfata.Nu pot nici sa scriu epromul cu MProg2.3 si cind citesc memoria cu MProg2.3 nu detecteaza nici o interfata. Link spre comentariu
sifor Postat Aprilie 18, 2005 Partajează Postat Aprilie 18, 2005 Citeste cu atentie datasheet-ul ! Acolo scrie in amanunt cum comunici cu FT232. Trebuie sa deschizi Hyper Terminal sa-ti alegi COM-ul pe care s-a instalat driverul si asa stabilesti comunicatia cu chipul.Merge si fara memoria programata.Nu poate sa-ti depaneze nimeni de la distanta montajul ! Trebuie sa pui osciloscopul pe el sa vezi ce semnale ai pe acolo ! Chipul merge fara nici un fel de probleme daca este corect legat.Don Mario Link spre comentariu
Mar Postat Aprilie 18, 2005 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2005 Da, ai avut dreptate merge si fara eprom Link spre comentariu
Mar Postat Aprilie 19, 2005 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2005 Dar epromul de ce nu-l pot scrie? :?: Link spre comentariu
bogdanm Postat Aprilie 19, 2005 Partajează Postat Aprilie 19, 2005 Ce tip de EPROM ai? Schema de conectare banuiesc ca e chiar aia din datasheet. Link spre comentariu
Mar Postat Aprilie 19, 2005 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2005 Da schema de conectare este din datele tehnice de la FDI si EPROM-ul este 93C46 convertorul functioneaza adica face transmisia USB-Serial dar cu softul Mprog de la FTDI nu este detectata interfata deci nici memeoria nu o vad.Ai ceva idei??? Link spre comentariu
sifor Postat Aprilie 19, 2005 Partajează Postat Aprilie 19, 2005 Osciloscop sau analizor logic pe pinii de seriala ai memoriei,sa vezi ca totul este in regula pe acolo ! Altfel nu prea vad cum o rezolvi daca este ceva care nu merge cum trebuie ! Daca ai adrese hard la mem vezi cum le pui !Don Mario Link spre comentariu
bogdanm Postat Aprilie 19, 2005 Partajează Postat Aprilie 19, 2005 Uite ce zice datasheetu: The EEPROM should be a 16 bit wide confguration such as a MicroChip 93LC46B or equivalent capable of a 1Mb/s clock rate at VCC =4.35V to 5.25V.Esti sigur ca al tau stie sa faca ce scrie mai sus? E legat exact ca in datasheet? Daca raspunsul e DA la ambele intrebari, osciloscopu te mananca. Link spre comentariu
Vizitator dgfx Postat Aprilie 19, 2005 Partajează Postat Aprilie 19, 2005 Da schema de conectare este din datele tehnice de la FDI si EPROM-ul este 93C46 convertorul functioneaza adica face transmisia USB-Serial dar cu softul Mprog de la FTDI nu este detectata interfata deci nici memeoria nu o vad.Ai ceva idei???Trebuie sa instalezi driverele D2XX de la FTDI si o sa poti scrie memoria cu MProg'u.Bafta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum