twitterfire Postat Martie 7, 2009 Partajează Postat Martie 7, 2009 M-ar interesa care sunt benzile cele mai folosite de radioamatorii din România ?i o schem? pentru un emi??tor + o schem? pentru un receptor la care calitatea de baz? s? fie selectivitatea. În?eleg c? benzile pentru radioamatori sunt extrem de înguste ?i a? vrea s? realizez ni?te aparate cât mai selective. Dac? se poate ?i cu un LCD care s? afi?eze frecven?a, ar fi superb.Nu-mi da?i sfaturi s? cump?r Yaesu sau alt? bazaconie pentru c? hobby-ul principal ar fi electronica ?i construc?ia aparatului. Cine ?tie, dac? realizez ni?te aparate, poate începe s?-mi plac? ?i radioamatorismul. Link spre comentariu
yo4hhp Postat Martie 7, 2009 Partajează Postat Martie 7, 2009 Un proiect ambitios de transciever e CDG2000 http://www.warc.org.uk/cdg2000/The%20CDG2000%20Transceiver.htm Receptorul e foarte bine gandit de englezii aceia. Chiar vreau si eu sa ma apuc de el in cateva luni. Cu piesele e mai dificil, sunt cam greu de procurat dar nu imposibil. Link spre comentariu
Vizitator costinel_p Postat Martie 7, 2009 Partajează Postat Martie 7, 2009 M-ar interesa care sunt benzile cele mai folosite de radioamatorii din România ?i o schem? pentru un emi??tor + o schem? pentru un receptor la care calitatea de baz? s? fie selectivitatea. În?eleg c? benzile pentru radioamatori sunt extrem de înguste ?i a? vrea s? realizez ni?te aparate cât mai selective. Dac? se poate ?i cu un LCD care s? afi?eze frecven?a, ar fi superb.Nu-mi da?i sfaturi s? cump?r Yaesu sau alt? bazaconie pentru c? hobby-ul principal ar fi electronica ?i construc?ia aparatului. Cine ?tie, dac? realizez ni?te aparate, poate începe s?-mi plac? ?i radioamatorismul.Salut sunt YO4IAO pentru construc?ia unui emi??tor î-?i trebuie o autoriza?ie eliberat? de ANC .Recomandarea este s?-?i construie?ti un receptor pe una sau mai multe benzi dar depinde ce cuno?tin?e ai de electronic? . Link spre comentariu
Vizitator costinel_p Postat Martie 7, 2009 Partajează Postat Martie 7, 2009 Un proiect ambitios de transciever e CDG2000 http://www.warc.org.uk/cdg2000/The%20CDG2000%20Transceiver.htm Receptorul e foarte bine gandit de englezii aceia. Chiar vreau si eu sa ma apuc de el in cateva luni. Cu piesele e mai dificil, sunt cam greu de procurat dar nu imposibil.YO4HHP aici YO4IAO ESTE TARE RECEPTORUL DAR CRED C? ESTE CAM GREU DE CONSTRUIT :cry: ,nu spun imposibil .73 73 Link spre comentariu
yo4hhp Postat Martie 7, 2009 Partajează Postat Martie 7, 2009 QSL Tocmai de aceea imi doresc provocarea :freaza:Vezi ca ai un PM de la mine Link spre comentariu
Vizitator costinel_p Postat Martie 7, 2009 Partajează Postat Martie 7, 2009 QSL Tocmai de aceea imi doresc provocarea Î?I DORESC SUCCES ?i dac? reu?e?ti sunt curios s? v?d cum func?ioneaz?. Link spre comentariu
Yo4You Postat Martie 8, 2009 Partajează Postat Martie 8, 2009 Ia vezi o asemenea schema zic ca ar trebuii sa fie destul de simpla si excelenta http://www.sp5ddj.pl/tauruspol.htm Link spre comentariu
nikos Postat Martie 8, 2009 Partajează Postat Martie 8, 2009 @twitterfire,radioamatorii din Romania, folosesc toate benzile de trafic alocate radioamatorilor..,daca vrei sa iti dai seama daca iti place sau nu radioamatorismul...incearca prima data sa asculti traficul, radioamatorii din Romania folosesc in mod curent pentru a lucra intre ei (YO-YO) banda de 80m (3,5) MHz si ii gasesti mai tot timpul in jurul frecventei de 3.700 KHz, 3705 3713...dar frecventele astea nu sint "batute in cuie" pot fi auziti si pe alte frecvente...asculta traficul, vezi cam ce se discuta si iti faci o parere...la fel banda de 40m (7MHz)...ascultand traficul iti poti face o idee si cum se desfasoara o legatura radio...eu iti recomand sa incepi cu lucruri mai simple...pentru inceput iti poti construi un receptor de trafic dupa care poti trece la constructii din ce in ce mai complicate...abordand de la inceput o schema complexa iti va crea probleme care te va face sa renunti...orice reusita cat de mica este o satisfactie si un imbold de a aborda constructii din ce in ce mai complicate...eu iti doresc succes in aceasta activitate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum