Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare schemă sursă ATX

Postări Recomandate

Am g?sit o schem? de modificare a unei surse atx în surs? de laborator ?i o schem? de transformare într-o surs? cu tensiune variabil?.

http://www.wikihow.com/Convert-a-Comput ... wer-Supply

http://www.wikihow.com/Add-Variable-Vol ... wer-Supply

Din p?cate tensiunea poate fi variat? doar pân? la 22V. M-ar interesa o schem? de modificare a unei surse atx ?i care s? ofere o tensiune variabil? pân? la 60V m?car. Eventual ?i curent variabil.

Se pot modifica schemele de mai sus? ?ti?i cumva alte scheme de modificare care s? ofere o tensiune variabil? cu o tensiune mai mare?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

nici o sansa... tre sa-ti faci o sursa de la 0... din ATX nu poti obtine ce vrei tu

Exact de asta mi-era team?...Dar dac? scot ~ 30V (12 + 12 + 5) dintr-o surs? ATX ?i leg dou? buc??i în serie? Nu prea pare elegant dar...Ideea este c? sunt foarte multe montaje care au nevoie de tensiune mai mare decât 22V.
Link spre comentariu

concret ce vrei sa alimentezi? e critica stabilitatea tensiunii? ce curent crezi ca vei avea nevoie?

daca crezi ca vei avea nevoie des de o varietate de tensiuni la montaje diferite fa-ti o sursa regulatoare liniara.

in schimb daca ai nevoie ocazional... mai bine iti iei cateva regulatoare de tensiune si ti le faci fie in comutatie fie fixe.

un exemplu bun ce ti-ar trebui este http://www.national.com/ds/LM/LM5007.pdf

pe langa asta vei avea nevoie de traf in functie de ce vrei sa obtii, punte de diode, condensatoare de filtrare, niste rezitori si condensatori marunti pentru regulatorul de tensiune, tranzistori de putere si radiatoare pentru tranzistori

Link spre comentariu
Vizitator costinel_p
Am g?sit o schem? de modificare a unei surse atx în surs? de laborator ?i o schem? de transformare într-o surs? cu tensiune variabil?.

http://www.wikihow.com/Convert-a-Comput ... wer-Supply

http://www.wikihow.com/Add-Variable-Vol ... wer-Supply

Din p?cate tensiunea poate fi variat? doar pân? la 22V. M-ar interesa o schem? de modificare a unei surse atx ?i care s? ofere o tensiune variabil? pân? la 60V m?car. Eventual ?i curent variabil.

Se pot modifica schemele de mai sus? ?ti?i cumva alte scheme de modificare care s? ofere o tensiune variabil? cu o tensiune mai mare?

SALUT sunt coststinel_p
încearc? :freaza: pe www.chirio.com ai s? g?se?ti lucruri interesante , eu am f?cut câte ceva de acolo :sparge:
Link spre comentariu

banuiesc ca vrea sa o foloseasca la alimentare de amplificatoare de are nevoie de tensiuni mari. se poate realiza ce vrei tu dar nu reglabil

Da, vreau s? o folosesc la mai multe montaje, inclusic amplificatoare audio ?i am nevoie de tensiuni ceva mai mari ?i de surs? reglabil?.

concret ce vrei sa alimentezi? e critica stabilitatea tensiunii? ce curent crezi ca vei avea nevoie?daca crezi ca vei avea nevoie des de o varietate de tensiuni la montaje diferite fa-ti o sursa regulatoare liniara.

Ce avantaj ar oferi o surs? liniar?? Sursele liniare nu au randament prost?Eu vroiam s? modific o surs? ATX pentru c? mare parte din buc?t?rie era deja acolo.
Link spre comentariu

au randament prost, dar m?car nu ai surprize nepl?cute... modul de calcul e tot ?la de pe vremea lui tesla ?i a lui edison, cunoscut ?i r?scunoscut... diferen?a e c? acum avem circuite integrate care fac treaba, nu mai e neap?rat? nevoie de 5-10 tranzistoare sau 2-3 tuburi... componentele necesare se g?sesc la orice magazin de componente cât de cât respectabil, ?i suma cheltuit?, dac? faci una de la zero este modic?...în plus, nu ai absolut? nevoie de un osciloscop s? ob?ii o surs? liniar? cu tensiune variabil? sufucient de bun?!!!

Link spre comentariu

au randament prost, dar m?car nu ai surprize nepl?cute... modul de calcul e tot ?la de pe vremea lui tesla ?i a lui edison, cunoscut ?i r?scunoscut... diferen?a e c? acum avem circuite integrate care fac treaba, nu mai e neap?rat? nevoie de 5-10 tranzistoare sau 2-3 tuburi... componentele necesare se g?sesc la orice magazin de componente cât de cât respectabil, ?i suma cheltuit?, dac? faci una de la zero este modic?...în plus, nu ai absolut? nevoie de un osciloscop s? ob?ii o surs? liniar? cu tensiune variabil? sufucient de bun?!!!

Mersi pentru l?muriri. Totu?i, preferam ca încep?tor s? "am o baz?". Adic? o surs? ATX pe care s? o modific. Mi se pare ceva mai simplu decât construirea unei surse de la 0, în plus, este ?i mult mai ieftin...S? în?eleg c? modificarea unei surse ATX pentru a scoate 60V variabil, este destul de complicat??Atunci voi încerca s? construiesc o surs? de la 0. Din moment ce nu am experien?? ?i nu ?tiu foarte multe, prefer s? m? apuc de ceva mai simplu, nu de alta dar sunt mai pu?ine repere ?i mai pu?ine lucruri care pot merge prost.Cum vreau s? construiesc multe montaje ca s? înv?? ?i probabil c? marea majoritate vor fi apoi "demolate", e cam overkill s? fac o alimentare pentru fiecare montaj.A?a c? m-am gândit c? am nevoie de o surs? de m?car 60V reglabil.Ce zici Mifty, e ok dac? leg dou? din astea în serie pe acela?i PCB: viewtopic.php?f=14&t=22142&st=0&sk=t&sd=a ?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări