Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Creare bormasina de dimensiuni reduse pentru electronisti...

Vizitator Ampersand

Postări Recomandate

la precizie se poate merge si pe varianta cu punctator. daca punctul il dai bine, gaura nu are cum sa dea gres decat daca esi beat.eu am incercat pana acum mai multe variante.una cu un motor de stergator de parbriz de camion (24V), madrina facuta din sarma de cupru infasurata pe axul motorului si pe burghiu, cositorite la greu. in mod miraculos, a functionat perfect. centratul burghiului a fost o problema.alta, in acelasi stil de mandrina, dar cu motor de casetofon de la un sanyo (12V).avand acces la o bormasina industriala, am folosit-o si la cablaje. turatie mica, precizia nu foarte mare.si ultima, cea actuala, un motoras foarte subtire (3cm diametru), cred ca de video, cumparat de la talcioc, cu o mandrina facuta la strung. toata afacerea a costat 30000 motorasul + 40000 sticla de vin pentru strungar.pentru a mari precizia, la cablajele mici, gaurile se pot da direct prin hartia pe care a fost proiectat cablajul. aceasta se gaureste usor si serveste la ghidaj pentru gaura. in pus, burghiul nu aluneca asa usor pe ea, precum pe cupru. la integrate mari e mai greu.sincer, as incerca si o bormasina de la conex cu un burghiu adecvat, eventual varf wolfram.sau puteti merge pe varianta smd si scapati de gaurire :d

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aghora17

2

• bogdan_

1

• sifor

1

• habarnam

1

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări