Vizitator Ampersand Postat Aprilie 16, 2005 Partajează Postat Aprilie 16, 2005 Care poate sa ma indrume in crearea unei bormasini de dimensiuni reduse. Am inteles ca s-ar putea face cu ajutorul unui motoras, dar nu stiu cum as putea prinde spiralul de 1mm in lipsa unei mandrine, exista vreo alta posibilitate ? Va multumesc anticipat pentru atentia acordata si am sa va returnez si eu favorul intr-o zi cine stie cu ce... Link spre comentariu
habarnam Postat Aprilie 16, 2005 Partajează Postat Aprilie 16, 2005 faci rost de un cilindru de alama, bronz, etc. cu diametrul de aproz 6-10 mmsi lungime de aprox 1 cm. Faci o gaura prin el de 1,5-3 mm. Gaura sa fie perfect centrata. Obtii un cilindru cu peretii grosi. Asta va fi corpul viitoarei mandrine rudimentare.La o mica distanta de capete dai 3 gauri la 120 de grade perpendicular pe axul cilindrului. Filetezi gaurile astea cu M2 (6 in total). introduci la un capat axul motorasului si il fixezi cu 3 suruburi M2. trebuie sa fii atent sa fie fixat concentric. La celalalt capar fixezi burghiul in acelasi fel, si... gata :P Link spre comentariu
Vizitator Robert Postat Aprilie 16, 2005 Partajează Postat Aprilie 16, 2005 ....sau mai bine-tzi cumperi una cu 300K (cea mai ieftina de la Conex) Link spre comentariu
bogdan_ Postat Aprilie 17, 2005 Partajează Postat Aprilie 17, 2005 nu ti-as recomanda-o pe aia de la conex.e de turatie foarte mare, si daca nu ai pe ce sa o fixezi(nu stiu cum ca nu are nimic de fixare) nu ai cum sa dai gaura unde trebuie.parerea mea e ca iti trebuie una de turatie mai mica daca vrei sa dai gaurile manual(tinand bormasina in mana).eu le dau acum cu o bormasina din aia cu manivela, complet manuala.vreau sa cumpar una din aia cu acumulatori micutza. m-am uitat pe la bosh si imi venea sa plang, dar am gasit si una chinezeasca la 1 mil. pare bunicica....daca vrei sa creezi, poti folosi un motor de stergatoare de la masina. si apoi merge cum a zis habarnameu am vazut pe undeva si mandrine separate dar nu mai tin minte daca mergeau si burghie pana la 1. oricum erau destul de mici. Link spre comentariu
sifor Postat Aprilie 17, 2005 Partajează Postat Aprilie 17, 2005 E foarte buna aia de la Conex ! Aia de turatie mare ! Singura problema este ca trebuie sa folosesti si burghie de turatie mare,care din pacate nu sunt chiar ieftine ! Dar sunt foarte bune ! bogdan_ ! spune-ne si noua cum dai vreo 3-400 de gauri cu manivela ! ?Si mai ales cum te simti dupa ? Dupa teoria ta ,ar trebui sa ne intoarcem la caruta cu cai , decit sa mergem cu masina !Don Mario Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 17, 2005 Partajează Postat Aprilie 17, 2005 dar turatia aia se poate reduce....faci o sursa reglabila si gata...sau nu ai cu ce sa dai gaurile pt cablajul de la sursa reglabila? :lol: te chinui sa le dai cu turatie mare :twisted: Link spre comentariu
cniky Postat Aprilie 17, 2005 Partajează Postat Aprilie 17, 2005 mi-am luat si eu o `jucarie` cu 300mii de la conex, o folosesc pe o sursa reglabila, pana acuma sunt multumit, evidet este echipament hobby, dar pt. cat o folosesc este suficient. Link spre comentariu
Vizitator Ampersand Postat Aprilie 17, 2005 Partajează Postat Aprilie 17, 2005 Va multumesc baieti pentru ajutorul acordat, cred ca am sa comand intai una de la conex, mi-a spus si altcineva ca ar fi buna, dar pe viitor, dupa ce scap de proiectul de diploma, am sa incerc sa imi fac una. Link spre comentariu
Vizitator lucian capraru Postat Mai 9, 2005 Partajează Postat Mai 9, 2005 aia de la conex e foarte buna si pretul bun.folositi pe o sursa reglabila cu lm317 si intre 9-15 volti nu e nici un risc am dat mii de gauri ,singurul lucru care ma enerveaza e ca burgiul se toceste la circa 100 de gauri cand dau in fibra ,iar cablaje de textolit nu mai gasesc ca un burgiu tinea vreo 1000de gauri,oricum de cand am bormasina de la conex nu am mai rupt burgie Link spre comentariu
radu25 Postat Mai 9, 2005 Partajează Postat Mai 9, 2005 La conex sunt doua bormasini micute. una de 200k si ceva, iar cealalte de 380000. prima este destul de proasta, foloseste motoras de casetofon, nu are putere si se incalzeste rau la multe gauri. Cea de 380K este foarte buna. eu o folosesc la 12V si nu am avut probleme. Atentie totusi la sursa. un simplu 317 sau 7812 nu rezolva problema pt ca jucaria mananca cam 1,5-2A, deci trbuie un etaj suplimentar cu tranistori Eu folosesc o sursa de PC. Link spre comentariu
Tavi Postat Mai 9, 2005 Partajează Postat Mai 9, 2005 motorase bune sunt cele de la stergatorul de parbriz de dacie, au putere mare si turatie mica , eu asa ceva foloseam pe vremuri pentru masina de gaurit cablaje facuta artizanal Link spre comentariu
Vizitator lucian capraru Postat Mai 10, 2005 Partajează Postat Mai 10, 2005 eu folosesc doua 317 in paralel Link spre comentariu
tuffguy Postat Mai 11, 2005 Partajează Postat Mai 11, 2005 Eu am cumparat acum un an o mandrina mica speciala pt acest scop dintr-un magazin din iasi. AM dat 60.000. Am atasat un motoras de casetofon la 12V. De atunci cu asta lucrez si am facut multe cablaje. Merge satisfacator. Alimentez de la o sursa ATX. Link spre comentariu
TECH_FUN Postat Mai 14, 2005 Partajează Postat Mai 14, 2005 Sau, cel mai ieftin, asa cum am procedat eu prima data cand mi-am fc o masina de gaurit: cu motorasul de la o jucarie (sau casetofon) si o bucatica de aproximativ 1.5 cm de plastic de la un cablu coaxial (camasa care imbraca firul cald si e imbracata de ecranaj). Intra perfect spiralul de 1mm si axul motorasului putin fortat; le impingi pe amandoua pana se ating (axul si spiralul). Mai ieftin si mai usor de atat, nu-mi vine ce ai putea face. Am folosit mult timp pseudo-mandrinul asta. Singura pb e ca, din momentul in care se uzeaza burghiul, gaura se face din ce in ce mai greu, pt ca motorasul e de putere mica si nu-ti permite sa apesi prea tare :( Succes ! Link spre comentariu
Electron Postat Iunie 12, 2005 Partajează Postat Iunie 12, 2005 Si eu mi-am luat o masinuta de gaurit, dar am luat-o defecta, adica axul care se fixa la motor cadea de pe acesta. Aveti vreo idee cum as putea s-o rezolv? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum