mariand Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 Salut,nu cred ca ai plictisit pe nimeni,este forum de electronica si cred ca cel mai mare din tara asta de rahat.Privitor la ceea ce ai scris despre amplificator,este normal sa fie asa,in emisie amplifica ce 4W ai trcvr iar pe receptie acest amplificator este sarit ca sa zic asa.Deci el isi face treaba doar in emisie.Am si eu cateva amplificatoare de CB,35W,60W si 100W si toate au acelasi principiu de functionare.Cum au zis si colegii antena face aproape totul,poti sa ai superscula de trcvr vorba lui Flor. Link spre comentariu
Vizitator cipry1983 Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 care ar fi cea mai buna antena de pe piata care as putea sa o folosesc? Link spre comentariu
Mosu Tuti Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 Salut. Draga Flor, nu pot sa vin sambata la Turbomecanica. Sunt la 550 Km de Buc. Hi. Imi aduc aminte de primele receptoate cu superreactie si de emitatoarele cu 2 trz. sau chiar cu lampa. Aia era performanta. Atunci trebuia sa fi intai radioconstructor si dupa aceea radiotrancanitor. Acum cine are "malai" este mare HAM. La revedere ca imi vine sa dau cu ciocanul in FT. Ce bun ar fi fost un DRAKE ? Mosu Tuti. Link spre comentariu
Flor Postat Martie 13, 2009 Partajează Postat Martie 13, 2009 Nu stiam ca nu sunteti "capitalist". Pacat, mi-ar fi placut sa va cunosc. Va apreciez in mod deosebit postarile si aici si in .... Dar cum sper ca nu mi-au intrat zilele in sac.Din pacate aveti dreptate cu constructiile. Au murit in marea majoritate..Si cand ma gandesc ca acum 30 -20 de ani imi "pierdeam" noptile si vai cat de fericit eram ca am o sinusoida pura...Poate in vara reusesesc sa imi imbolnavesc goanaga. Ca doar are tacsu pese si bormasina si ..tot ce n-a avut el cand era plod... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 14, 2009 Partajează Postat Martie 14, 2009 Ce bun ar fi fost un DRAKE ...Sau un Collins... Link spre comentariu
Mosu Tuti Postat Martie 15, 2009 Partajează Postat Martie 15, 2009 Buna. Draga cipry1983, te rog sa ne spui ce tip de Midland Alan 100 ai. Daca ai unul de constructie de dupa 2006, din acela cu procesor, nu cu sinteza, sa stii ca este special facut sa nu aiba nici emisie nici receptie formidabila. Daca gasesti un jaf de Alan 100 din acela cu sinteza, cred ca receptia si emisia se va inbunatatii. De asemenea spune-ne cum a reglat antena, a taiat cumva din ea? Daca a taiat a reglat-o bine, daca nu a taiat nimic, sa sti ca nu este bine montata sau reglata. Hai ! Ia si "marturiseste". Salutare. Mosu Tuti. Link spre comentariu
Vizitator cipry1983 Postat Martie 15, 2009 Partajează Postat Martie 15, 2009 statia mea e midland alan 100 plus si cred ca e facuta dupa 2006!eu am cumparat-o in 2007!cand a reglat antena nu a taiat deloc din ea ,ci numai desfacea cu imbusul si mai ridica sau cobora cate un pic tija antenei ,dupa cum ii arata lui pe aparatul ala care era conectat la statie!e posibil sa nu o fi reglat bine!in alta parte nu am unde sa ma duc!acesta e cel mai bun electronist din oras!ce sa fac daca eu nu ma pricep sa o reglez singur! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 19, 2009 Partajează Postat Martie 19, 2009 Incearca sa stabilesti o intalnire via-radio cu un alt amator. Ora, frecventa cunoscuta, etc.Faptul ca nu poti comunica "departe" poate insemna ca nici nu e nimeni in banda/frecventa.Daca totul ar depinde de scule si antene, am fi toti in honor roll top 10. P.S. DX is! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum