Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cel mai bun DAC

twitterfire

Postări Recomandate

Am ?i eu câteva întreb?ri legate de dac-uri. A? vrea s? construiesc o plac? de sunet cât mai hifi.Care sunt cele mai bune DAC-uri la ora actual?? Eventual care din ele se g?sesc de cump?rat în România? De pe tot felul de forumuri, am re?inut c? ar fi ok CS4398 care din p?cate nu se g?se?te pe la noi.Am vreo ?ans? s? construiesc un dac folosind rezisten?e într-o schem? R/2R? Am în?eles c? exist? unele chiar profi ?i destinate audiofililor care sunt construite pe baz? de rezisten?e. Bineîn?eles c? ar trebui s? m?sor ?i s? selec?ionez o gr?mad? de rezisten?e, dar m? intereseaz? rezultatul final.Dac? "lampizez" un dac cum se modific? semnalul? "Lampizarea" stric? fidelitatea sunetului?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mosfet

2

• cipriyan123

2

• twitterfire

2

• danzup

1

Top autori în acest subiect

se poate comanda de la farnell.....

Merci. Chiar nu g?sisem cu gogu a?a ceva de vânzare în România.Prin urmare ar fi o idee s? m? bazez pe CS4398. E unul dintre cele mai bune dac-uri sau m? în?el eu?Cred c? voi face dou? montaje: unul cu un dac ?i altul cu un dac construit de mine într-o schem? R/2R. Are rost s? încerc s? construiesc un dac R/2R sau nu? Pot ob?ine rezultate bune?
Link spre comentariu

Cyrus sau cum s-o scrie au distribuitor in Ro si aveau preturi f ok acum vreo 2 ani, ca sa nu te mai complici cu comenzi la Farnell (mi se par si cam scumpi)

care ar fi acel distribuitor?vreau sa cumpar ceva de la ei(mai precis de la APEX,care a fost cumparat de CIRRUS),...imi poti spune pe PM(sa nu facem reclama nedorita)......mersi.
Link spre comentariu

se poate comanda de la farnell.....

Merci. Chiar nu g?sisem cu gogu a?a ceva de vânzare în România.Prin urmare ar fi o idee s? m? bazez pe CS4398. E unul dintre cele mai bune dac-uri sau m? în?el eu?Cred c? voi face dou? montaje: unul cu un dac ?i altul cu un dac construit de mine într-o schem? R/2R. Are rost s? încerc s? construiesc un dac R/2R sau nu? Pot ob?ine rezultate bune?
Daca nu stii astea degeaba iti explic eu ca tot nu ai inteles nimic despre DAC-uri .Mai citeste , invata , fa vreo cateva circuite (inclusiv r/2r) si apoi vii si mai intrebi !Iar prostia cu : lampa strica sunetul de la un DAC nu o mai repeta ca rade lumea de tine pe la spate si nimeni nu-ti spune nimic !Nu e un atac la persoana ta : doar iti recomand sa mai citesti cate ceva daca te pasioneaza .Un inginer lucreaza cu data sheet si documentatie multa !
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Nu te supara, fiecare dintre noi avem atat unele cunostinte (tehnice, vreau sa spun...), experiente, dar si lacune. De aia ti-a spus sa mai citesti materiale si documentatie despre chestiunea care te intereseaza. Si imi cer scuze intai pentru unele duritati din limbajul meu, dar ideea e ca atunci cand apar greseli la chestii de subtilitate e una (si oarecum scuzabila), dar cand ies la iveala unele lacune la chestii elementare... ne cam sare mustarul...Deh, varsta (si a noastra - mosii - si a tinerilor cu elan maxim care ar vrea sa sara peste etape...)Orice se realizeaza cu surprinzator de mult efort si munca: fie o depui invatand, si vei ramane cu ceva coerent, fie aplici metoda "detectorului de mine chinez", si cumperi multe piese sa le inlocuiesti pe cele care se tot ard...Succes si toate cele bune!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

o sugestie: dac? vrei s? faci re?ele r/2r, apeleaz? la rezisten?e smd, se pare c? sunt mai u?or de g?sit la precizii ridicate decât cele "normale", adic? "through hole"...

Link spre comentariu

Cirrus Logic, impreuna cu alte firme au fost date in judecata acum cativa ani pentru furt de patente la realizarea codec-urilor de catre Philips Semiconductor care a fost prima firma ce a inventat asa ceva pentru CD, asa ca nu ar strica o plimbare pe la nxp.com (fosta Philips).

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări