Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare amplificator Priboi

VTP

Postări Recomandate

Eu am folosit (in clona de Priboi) conector cu contacte pas 3.81mm. h=11.1mm, modular, are 3 pini mama (nu dau link ca se considera reclama). Costa cam 3-4 lei modulul. Ai nevoie de 4 module pe conectorii de sus. Sunt 2 conectoare. Pe cel mare, cel de la traful de alimentare, ai nevoie de 6 module.

Posted Image

Ledul, pentru power on, este intre pinul 6 si pinul 10. Rezistenta are 470 ohm (merge si mai mica).

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • Răspunsuri 84
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pusttiu

12

• Liviu Ianush

9

• VTP

8

• zal

7

Top autori în acest subiect

revin la acest topic cu aceasi rugaminte de a da cineva un link sau sfat de unde sa cumpar acel conector in IAsi sau de pe net. link-ul de la dl liviu nu mai este si nu mai aveau pe stoc acest tip de conector.

in plus, al meu stribuie schimbat si pe placa de baza si pe firele de la traf.

daca cineva ma poate ajuta in IaSI CU PRELUCRAREA, unei bucati de aluminiu de 4mm, care e debitata dupa cotele placii din spate a amplificatorului.140mm inaltime si 425mm lungime.

un link e bun si pentru cei 4semireglabili de 10k.

multumesc.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

azi am incercat sa mai lucrez putin la traful de alimentare.

totul este proximativ ok. tensiunile sunt masurate in gol si sunt urmatoarele :

-2* 6,8 filamente in loc de 6,3

-1 *14v , in loc de 12,6.

-1*44v in loc de 42v ,

-1*196v in loc de 192v

iar ultima e de 120v in loc de 115 sau 192v alternativ. pe schema in ultima casuta din dreapta e trecut 115v si dedesupt in paranteza e trecut 192v . Care e treaba cu astea?

sau fie ceva din cauza tensiunii de premagnetizare a trafului?

e ok cu 120v sau trebuie sa mai bobinez eu inca 80v ca sa il aduc la 192 si pe ultimu?

multumesc.

Link spre comentariu

Depinde ce model de Priboi a fost, de 2x50W sau 2x75W, Ua e de +420V sau +480V. Tensiunile secundarelor sînt bune în gol, aşa cum se prezintă, doar cea anodică trebuie lămurită.

Link spre comentariu

nu stiu ce model de priboi a fost, dar omu zice ca a facut traful dupa ce a scos de pe el.poate a fost de 50w si nu de 75w.

am gasit conectori cu pas de 3,81mm dar cu inaltinea de 8,5mm si nu de 11,1mm sa fie buni? multumesc.

? pe placa si pe schema apare un +30v unde vine conectat la trasformator? mentionez ca eu nu mai am regleta si nici nu am desfacut eu firele de la transformator ca sa fi notat unde ducea firecare in parte. nu stiu unde este schema cu fisa de conectare de la conector la firele transformatorului. multumesc.

Link spre comentariu

Nu scrie pe mască Priboi-75YM-204C sau Priboi-50YM-204C ?

Ăia +30V sînt divizaţi din +240V şi ridică potenţialul filamentului ptr lampa defazoare.

Ptr legăturile trafo: Posted Image

Editat de zal
Link spre comentariu

in sfarsit am gasit si eu fata la statie. e cea cu 50w. nu imi aminteam unde am puso si am cautat 2zile la ea.

am reusit si am facut traful, am pus 2reflete cu purici si pe ele am prins firele, dar totusi am patit ceva, ca acum pe o infasurare mai am doar 6,8v in loc de 12v. ...o sa mai studiez.

am gasit conectori dar sunt in bucuresti , trasportul e mai scump decit conectorii,. daca nu gasesc mai ieftin trebuie sa mai comand ceva de la ei.

-cum sa fac sa leg traful de iesire? nea costica a scris pe fiecare capat de la bobina inceputul si sfarsitul dar nu mai stiu cum erau legate. multumesc.

revin cu ceva poze de pina acu,.

Link spre comentariu

Deci tensiunile anodice înseriate trebuie să dea în jur de +420V cu montajul legat şi reglat, în gol ceva mai mult.

La cosa 13 (polarizare cu +30V) sînt legate două secundare de 6,3V şi două de 12,6V.

Ştiam că trafo de ieşire e bobinat simplu PSP, sau mă înşel?

Link spre comentariu

am revenit, nu am mai apucat sa lucru nik la el ca am avut copii bolnavi.

astea sunt pozele facute de pina acum :

http://www.99poze.ro/priboi_pusttiu/

traful de iesire si cel de alimentare erau arse complet, topit si o parte din placa de alimentare si rezistenta de wataj de unul din canale.

am terminat traful de alimentare dar in loc de 2bobine de 6,3v si una de 12v, am doua de 6,3v si 2 de 3,2v (astea le inseirez si da 6v iar celelate cred ca o sa dea 12v )

am facut rost si de conector , 5buc cu 3pini am ciordit de la munca din echipamente :))

traful de iesire are : 2galeti simetrici : astfel :- pe un galet 6fire care banuiesc ca sunt 3 infasurari.

- 8fire in care 2sunt prize mediane la o infasurare.

(dupa ce fac niste masuratori sa gasesc bobinele revin cu o poza. )

din fiecare galet iese cite un fir de anodica la lampi si 8fire care duc la iesire boxe : 0(3fire)-4(2fire)-8(3fire)ohmi -pe traful original.

-f stufoasa conectarea la placi si la traful de alimentare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări