Vizitator viobio Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Nu ma gandeam la executarea lui pe cablaj ci in varianta clasica.O rugaminte as avea, in loc de 6SN7, pot folosi echivalente rusesti, fara modificari ?La TME, pot gasi semireglabili de calitate ?6SN7=6H8C rusesc6SL7=6H9C rusescse poate incerca si cu ECC82 in loc de 6SN7 sau alt tub care are caracteristicile foarte apropiate de 6H8C,6SN7 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 O întrebare am ?i eu, legat? de amplificatorul din link (?la al lui Jogis). Intrarea pare a fi cascod?, iar defazajul e ob?inut prin grupul R7-C3. A?a este sau m? în?el?cuplajul defazorului cu etajul SRPP este galvanicprin R7 se negativeaza trioda V2-1C3 pune la masa grila triodei V2-1etajul de intrare este SRPP,are o configuratie mai deosebita negativarea triodei de sus Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Aha, deci C3 practic pune grila la mas? în AF. La SRPP ?tiam c? partea de sus este practic un generator de curent constant, de asta am întrebat. Mai înv?? ?i eu cîte ceva printre pic?turi... Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Ca model de inspiratie va rog sa aruncati o privire si aici....sigur avem ce invata de la japonezi ( nu jnapanezi ! sic ) Link spre comentariu
89-CEC Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 Cum aparatul luat arata prea bine,si nu ma induram sa-l macelaresc,am reusit intre timp sa mai cumpar 4 transformatoare de iesire originale si intentionez sa fac amplificator in clasa A.Dupa o mai indelunga cautare si abordare a altor variante am reusit pana in prezent sa "proiectez" doar partea de intrare si defazor.Daca aveti ceva idei de imbunatatire sau modificare,sunt bine venite.[attachment=0]PP-A Class.png[/attachment]Valorile componentelor nu sunt inca "batute`n cuie,urmand ca pe parcurs si in urma testelor sa fie modificate.Cu respect Catalin! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 Cum aparatul luat arata prea bine,si nu ma induram sa-l macelaresc,am reusit intre timp sa mai cumpar 4 transformatoare de iesire originale si intentionez sa fac amplificator in clasa A.Dupa o mai indelunga cautare si abordare a altor variante am reusit pana in prezent sa "proiectez" doar partea de intrare si defazor.Daca aveti ceva idei de imbunatatire sau modificare,sunt bine venite.[attachment=0]PP-A Class.png[/attachment]Valorile componentelor nu sunt inca "batute`n cuie,urmand ca pe parcurs si in urma testelor sa fie modificate.Cu respect Catalin!un semireglabil pentru reglarea simetriei etajului defazor,sa avem doua tensiuni egale ca amplitudinecursorul montat la + ,un capat la R7 ,un capat la R9 trioda care este montata ca sursa de curent constant (in catodele triodelor defazoare) complica putin schema,la auditie nu o sa se simta,o rezistenta este de ajunsmai bine stabilizati tensiunea anodica care alimenteaza partea de intrare si defazorulsi eu inca mai ma gindesc ce configuratie va avea schema dupa care voi face doua monoblocuri cu trafurile de Pribojpina acum stiu un singur lucru ,voi folosi patru 6P3C-E pe canal,cite doua puse in paralel pe fiecate semialternantao sa stabilizez tensiune care alimenteaza etajul de intrare si defazorulG2 de la finale stabilizattensiunile de negativare vor fi si ele stabilizate,patru tranzistori cu semireglabili montati in baze ,din emitoare vor iesi tensiunile de negativare pentru fiecare finala in partefilamentele etajului de intrare si defazor vor fi alimentate in ccam probat mai multe pentode pentru partea de intrarecele mai bune rezultate se obtin cu EF804S,are aceleasi caractiristici cu EF86 ,dar este special conceputa antimicrofonica si fara brum,este un EF86 conceput special pentru aparatura industriala si militara ,10000 de ore de functionare !nu are pinii dispusi ca ef86,ca marime este cit un EL84eu am probat acest tub in etajul de intrare la citeva amplificatoare de chitara,cu potentiometrele pe maxim ,amplificatorul este mut,nu se aude nici un zgomot,fisiit,brumse preteaza foarte bine in amplificarea semnalelor foarte mici bafta la acest proiect Link spre comentariu
89-CEC Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 Pentru a simplifica putin schema am optat pentru o pentoda-trioda,seria ech (V3A/B), plus o dubla trioda(V2) 6n1p.Ca final o sa fac o paralela intre un amp cu 6R3S(primite bonus la trafuri) si GU19(comandate deja).Spuneati ca optati pentru monoblocuri.Initial am avut si eu asa ceva planuit dar am observat ca trafurile sunt prinse si fixate cu cornier de aceasi "talpa".Suna ciudat dar cred ca sti despre ce e vorba. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 Pentru a simplifica putin schema am optat pentru o pentoda-trioda,seria ech (V3A/B), plus o dubla trioda(V2) 6n1p.Ca final o sa fac o paralela intre un amp cu 6R3S(primite bonus la trafuri) si GU19(comandate deja).6R3C!! SAU 6P3C,6P3C-E !!!e pacat de trafuri pe GU19personal nu voi face niciodata un aplificator cu lampi care incep cu GUnu vreau sa va influentez cu nimic ,am eu un fix cu lampile asteagusturile nu se discuta ,daca dv va va placea nu conteaza parerea altora am promis ca voi pune schema dar nu am timpul necesar :cry: Link spre comentariu
89-CEC Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 6P3C-1 (6R3S-1).............cele folosite in priboi. aici ceva ce m-a inspirat http://www.hot.ee/kaameelis/GU19Priboi/PriboiGU19_2.htm Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 6P3C-1 (6R3S-1).............cele folosite in priboi.aici ceva ce m-a inspirat http://www.hot.ee/kaameelis/GU19Priboi/PriboiGU19_2.htmda ,dar acea schema are alt traf de iesire! calculat pentru GU19,traful acela are alt Rasi Ua este alta ,240v in loc de 420v6P3C este o singura tetroda 6R3C sunt doua tetrode in acelas balon,au catodul comunare dreptate dl valderama ,lipseste un punct de rete undeva pe schema,revizuiti si postati iarasi!schema se poate reconfigura astfel:1capetele dinspre masa ale lui r6,r8,r10,r14 unite cu anoda lui V3A2nodul C12R6 in g1V2A r8,r10,r14 excluse g1V2A unit cu aV3A3nodul C12R6 in aV3A catodele de la defazor unite si inseriate cu o rezistenta care va ajunge in aV3A ,in acest nod se va lega si gV2Avedeti ca ati desenat gresit anodul si catodul la V2A ,anodul este sus la schema cu GU19 pentoda din intrare are G3 cuplat la G2eu stiam ca G3 se cupleaza la K sau masa Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 am reusit pana in prezent sa "proiectez" doar partea de intrare si defazor.Daca aveti ceva idei de imbunatatire sau modificare,sunt bine venite...Am si eu o curiozitate grilele de comanda din defazor de unde se polarizeaza ?!.(din punct de vedere al CC sint in aer ?,de unde ati facut "colajul" aceste grile asa cum sint reprezentate pe schema i_si luau potential in CC dintr_un anod ceva !!! printr_un cuplaj galvanic fara C_eu.Acum-asa cum e reprezentat in schema dumneavoastra din punct de vedere CC sint cuplate impreuna si atit !=nu au potential in CC ! ,asadar schema este GRESITA din acest punct de vedere !!!,va rog sa NU va suparati !,dumneavoastra ati solicitat atentia noastra !,eu v_am atras atentia cu cele mai bune intentii si NU in mod critic !, ca sa stiti ce aveti de facut !=sa refaceti schema zic cu mai multa atentie si sa eliminati scaparea...referitoare la grilele de comanda din defazor). Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 Criticile sînt mereu binevenite dacă sînt constructive. Link spre comentariu
89-CEC Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 6P3C este o singura tetroda http://www.tubes.ru/techinfo/HiFiAudio/6r3s-1.htmlpentoda din intrare are G3 cuplat la G2la schema facuta de mine nu sunt comune cele doua grile:2 respectiv 3 Link spre comentariu
Kosmin Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 6P3C este o singura tetroda http://www.tubes.ru/techinfo/HiFiAudio/6r3s-1.htmlCitez direct din linkul tau : "Double beam tetrode for output stages of low frequency amplifiers." Pt cine stie o engleza de baza isi da seama de inteles, pt restu: double=dublu. Link spre comentariu
89-CEC Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 6P3C este o singura tetroda http://www.tubes.ru/techinfo/HiFiAudio/6r3s-1.htmlCitez direct din linkul tau : "Double beam tetrode for output stages of low frequency amplifiers." Pt cine stie o engleza de baza isi da seama de inteles, pt restu: double=dublu. Acel citat nu-mi apartine;a fost o greseala de printare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum