Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Specializare inginer audio/inginer de sunet?


habarnam

Postări Recomandate

Stie cineva daca exista si la ce universitate exista specializarea de inginer de sunet, audio sau ceva de genu asta. Nu ma refer la specializari de genu electronist samd. Numai audio. Pentru audiofili convinsi. :twisted:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • habarnam

    3

  • cirip

    2

  • harry

    2

  • Sharky

    1

Top autori în acest subiect

Specializarea asta exista la Universitatea media" ! Cea patronata de trustul Media Pro ! Si se invata meserie adevarata acolo ! Si asta pentru ca se face multa practica !Don Mario

Link spre comentariu

mersi de raspuns, dar nu este tocmai ce cautam. De universitatea media am auzit si eu, dar acolo nu am gasit (pe site-ul lor) decat chestii care tin de media si in nici un caz de tehnica. :( Care este treaba: frate-miu termina a XII-a si vreau sa-i gasesc o facultate (specializare TEHNICA) la care sa se puna accentul pe partea de electronica audio si acustica. Adica o specializare asemanatoare cu electronica, dar la care cursurile de baza sa fie cele legate de electronica folosita in audio, (adica ce ti-ar trebui ca sa poti sa faci design-ul de la a la z la un amplif sau AV receiver performant) plus ceva cursuri de fizica, ma refer la propagarea undelor, acustica, medii elastice samd (adica fix notiunile utile pentru a putea calcula niste incinte sonore) plus materii legate de perceptia sunetelor (bioacustica), de compresii multimedia, de notiuni Surround etc. :d Adica mai pe romaneste: dupa ce termina facultatea, sa nu mai fie nevoit, ca majoritatea dintre noi (poate nu exagerez daca spun ca aproape toti :cry: ) sa caute pe net diverse scheme gata calculate, sa le modifice cateva componente pe ici pe colo pentru propriile nevoi, iar apoi sa astepte cu sufletul la gura sa termine proiectul (cablajul sau incintele) pentru a observa, prea tarziu, ca ceva se incinge, ceva distorsioneaza, vajaie bass-reflexul, etc. :roll:

Link spre comentariu
Vizitator Robert

...nu cred ca exista asa ceva ... e ca shi cum ai cauta o scoala de soferi care sa te invete sa mergi cu scuterul. Eu sunt de parere ca nu se merita sa faci o faculte doar pentru chestia asta. Daca cineva e cu adevarat interesat poate sa invete shi singur.

vreau sa-i gasesc o facultate

.....despre chestia asta as zice c-ar fi mai bine sa-l lasi pe el sa aleaga ce vrea sa faca
Link spre comentariu

Salut habarnam,Cred ca exista o neintelegere in privinta a ceea te invata Facultatea de Sirmotronica. Exista curs de Electroacustica. De asemenea, daca ai terminat Sirmotronica si mai ai nevoie sa "cauti" scheme pe net, inseamna ca scoala aia nu prea si-a atins scopul. Dupa parerea mea (cu riscul de a declansa un razboi :) ), proiectarea unui amplif audio nu reprezinta nici 2% din ceea ce se invata in cei 5 ani. Nu trebuie sa faci facultate ca sa inveti sa proiectezi _numai_ amplifuri audio... desi, poate ca ajuta :).Cirip

Link spre comentariu
Vizitator bigfan638

La Facultatea de Electronica si Telecomunicatii (UPB), in cadrul specializarii Comunicatii exista optiunea de specializare "Comunicatii numerice pentru multimedia si sisteme HiFi". In anii terminali (de fapt, numai doua semestre: ultimul din anul IV si primul din anul V) se studiaza discipline precum : electroacustica, sisteme si aplicatii multimedia, baze de date pentru multimedia, echipamente audio HiFi. Din cate am observat, in ultimul timp nu prea mai este cautata de studenti aceasta specializare (ma refer refer la studenti buni, care vor sa invete electronica... nu cei care ajung in anul V si spun ca atunci cand se leaga in parelel doua condensatoare, se obtine o capacitate echivalenta egala cu suma celor doua capacitati, iar cand se conecteaza in serie, C echiv este egala cu DIFERENTA ?!?!!). Dar sunt si exceptii. Stiu cazul unei fete, pasionata de asa ceva, care si-a dorit de mult timp lucreze in acest domeniu.... si chiar se pricepe !!! Cirip - la facultatea aceasta te-ai referit nu ?

Link spre comentariu

robert: el m-a rugat sa ii caut asa ceva.cirip: nu m-am referit numai la amplifuri. Si in plus, daca esti pasionat, chiar merita sa faci o facultate numai pt audio. de ce cred eu asta: uite o intrebare simpla. Cata lume de pe acest forum ar putea sa programeze (intr-o luna, sa zicem) un DSP care sa decodeze un semnal surround codat stereo folosind de exemplu codecul NEO 6(se dau specificatiile complete ale codecului)? Fara sa vreau sa jignesc pe nimeni, eu cred ca nu gasim 2 oameni. :cry:

Link spre comentariu

bigfan: Da.habarnam: Eu credeam ca te referi numai la amplifuri audio. Daca vrei sa o iei pe calea desepelelor, atunci ai nevoie de cunostinte ceva mai avansate si probabil ca trebuie un pic mai multa scoala.Cirip

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

habarnam, trimite-l la electronica, in 5 ani se invata multe si are timp sa se lamureasca ce va face mai departe. aia de la mediapro iti deschide o portita, facultatea un bulevard. (desigur, daca vrei cu adevarat sa inveti ceva pe acolo.)

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Daca vrei sa fii in stare sa proiectezi echipamente audio, trebuie sa intelegi mai iainte o gramada de materii de baza cum ar fi matematicile(care le fac orice facultate tehnica) fizica, mecanica etc, bazele electrotehnicii, apoi electronica de baza analogica si digitala, metode numerice, programare, microprocesoare, sisteme cu microprocesaore si sisteme emedded, ceva de teoria sistemelor, procesarea semnalelor, tranzmisii de date(si multe altele pe care nu are rost sa le mai enumar aici) care materii reprezinta primii 3 ani(sau chiar mai mult) de la facultatea de electronica si telecomunicatii. Abia dupa ce ai trecut prin toate astea poti sa treci la aplicatii specifice din domeniul audio, deci nu are rost sa se faca o facultate specifica pt asa ceva, ci doar o directie de specilaizare sau eventual un master.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări