Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

RELEVEU - INVERTOR DE SUDURA -curent max- 80A/35% - 47A/100%

andreigradu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andreigradu

33

• em2006

5

• ARICIU2009

3

• daniel_smd

1

Top autori în acest subiect

Eu cred ca Andrei a scapat prescurtarea din obisnuinta cu textele in engleza, unde e folosita curent, o gasiti intr-o multime de datasheet-uri. Cautati cu gooogle "Cur limit".Bine totusi ca nu e un forum pe probleme economice sa dezbatem problema monedei botswaneze...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

...Intrebarea mea este daca as putea gasi o schema pt partea de comanda. Precizez ca invertorul meu e de 180 A si are 8 tranzistori igbt fata de 4 din sch postata de dvs, schema care este la fel cu cea a inv meu...

Raspunsul e, categoric nu, cata vreme nu se cunoaste tipul aparatului. Faptul ca partea de putere e la fel cu cea de la cel discutat aici, nu inseamna mare lucru, un mare numar de aparate existente pe piata folosesc aceasta configuratie, dar asta nu inseamna ca sunt identice si la partea de comanda.
Link spre comentariu

Din cate inteleg eu ai un aparat care are placa de forta pe suport din aluminiu.Daca vrei sa dezlipesti repede e simplu: Iti cumperi un letcon cu putere de 300-500W, din acela mare cat pumnul.Pui letcunul de-a latul piesei, pe placa, si tragi cu un patent de piesa rapid, zona sa fie in prealabil acoperita cu sacaz. In general este lipit cu fludor fara plumb si are punctul de topire mai ridicat.NU TREBUIE SA STAI MULT PE PLACA CU LETCONUL pentru ca se dezlipeste folia de cupru si rasina de pe aluminiu.Terminalele tranzistoarelor le dezlipesti apoi clasic cu pistolul sau letconul care sa aiba o putere mai mare, sau tot cu letconul mare, cu coltul varfului.La lipire e mai greu, depinde de mana ta si de sculele din dotare, dar in principiu trebuie sa incalzesti capsula tranzistorului si placa in acelasi timp si sa le aduci in contact. Letconul trebuie sa fie asezat tot pe capatul de sus al piesei pentru ca acolo e o zona de fludor mai mare, pe laterale e acoperit cu solder-mask. Terminalele le lipesti ultimele. Totul trebuie sa dureze maxim 5 secunde.Fara cateva poze ( indiferent de calitatea lor ) e greu sa te ajutam.Utilizarea feonului mi se pare riscanta pentru placa de aluminiu. La o temperatura prea mare se desprinde rasina de pe aluminiu si traseele de cupru raman in aer, astfel nu se mai raceste tranzistorul si se arde imediat atat el cat si cablajul. ( Traseele de cupru sunt prinse pe placa de aluminiu prin intermediul unei rasini electroizolante, care conduce f bine caldura ).Sper ca am inteles corect intrebarea ta.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

La aplicatiile de genul asta,se foloseste MCPCB ,cablajul fiind lipit -la unele modele- de radiator cu rasina epoxidica termoconductoare,lipire definitiva.Se prelucreaza cu plita.Se poate si cu letconul sau aer cald,piesele smd sant garantate la 3 cicluri de lipire/dezlipire,numai aliajul de lipit sa fie de 208C(fludorul e de 260).Recent am avut o problem similara ,era ars cablajul=>inlocuire(15euroi).

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

salut.stie cineva un inlocuitor pentru igbt g15n60hs sau unde i-as putea gasi.sint scurt g -e 4 din ei si arse doua smd din cele patru de la driver .smd urile au codul t8 si u8 daca stie cineva cu ce i-as putea inlocui.mai este si o dioda smd margine portocalie arsa .prima punte driver e buna asa mi-am dat seama de valori.integratul driver este L6386.multumesc.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Relevee si discutii libere. Nu repar daca la asta va ganditi.Postati problema si se vor gasi doritori sa va ajute cu reparatul.Eu va ajut cu ce stiu si schemele ce le am.

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări