Vizitator Alexandrovici Postat Martie 6, 2009 Partajează Postat Martie 6, 2009 Salutare! Sper ca postez unde trebuie, in caz contrar imi cer scuze.Detin aceasta "scula" (MASTER Audio MQ 200) ale carei specificatii nu le gasesc absolut nicaieri. Am legat la ea 2 difuri auto ( KENWOOD KFC-6905 impedanta 4 oameni & peak power 170W ) si erau depasite de puterea amplificatorului. Din asta deduc ca is peste 170W x 2 poate 200 x 2 pe 4 oameni. Daca are cineva cunostinte legate de ampliful in cauza si le imparte cu mine si restul cititorilor ii raman recunoscator :P.Daca e nevoie o deschid si atasez poze cu componentele sale sau dau si alte detalii ce v-ar putea ajuta.Multumesc! Link spre comentariu
ari_panterra Postat Martie 6, 2009 Partajează Postat Martie 6, 2009 boxele acelea auto au 45w iar 170w e varful de putere pe care-l suporta nu mai mult de cateva milisecunde.in concluzie cu un amplif de 50w ai sanse sa le faci sa ''fumege''.mai bine posteaza o imagine cu interiorul amplifului si/sau cu panoul dorsal unde e mentionata puterea consumata,pt a trage concluzii corecte despre puterea sa.succes! Link spre comentariu
Vizitator Alexandrovici Postat Martie 6, 2009 Partajează Postat Martie 6, 2009 Nu am gasit puterea consumata desi am cautat pe toate partile :(.Sper sa ajute pozele. Link spre comentariu
Vizitator Alexandrovici Postat Martie 6, 2009 Partajează Postat Martie 6, 2009 Poate reiese ceva din valorile de pe traf :(. Link spre comentariu
zal Postat Martie 6, 2009 Partajează Postat Martie 6, 2009 Dup? tensiunile trafo ai teoretic un amplif de 2x200W/8Ohmi sau dublu pe 4 Ohmi, îns? trafo e prea mic ca s? sus?in? consumul pe 4 Ohmi ?i nr de trz finali e mic (numai 4 pe canal). Cu un traf mai mare s-ar justifica ?i siguran?a de pe re?ea, de 6A. Pare s? fie cu mos-fe?i, c?ci lipsesc trz prefinali. Link spre comentariu
Vizitator Alexandrovici Postat Martie 6, 2009 Partajează Postat Martie 6, 2009 Iti multumesc pentru raspuns zal! Am uitat sa mentionez faptul ca nu detin foarte multe cunostinte in domeniu si imi e destul de greu trag niste concluzii din spusele tale :(.Pentru a folosio pe 4 Ohmi ar trebui sa schimb traful cu unul mai "potent"? cu ce valori ? Link spre comentariu
ari_panterra Postat Martie 7, 2009 Partajează Postat Martie 7, 2009 la 51vca ai cam 76vcc alimentare etaj final,tensiune prea mare pt ca etajul tau(cu doar 2 perechi de finali pe canal)sa suport impedante joase(4 ohmi);de aceea probabil cei care au realizat ampliful au optat pt traful acesta mic(traful e suficient pt puterea maxima debitata pe 8 ohmi,aproximativ 200w,dar nu si pt 4 ohmi caz in care puterea debitata s-ar dubla si nici traful si nici tranzistorii finali nu ar face fata).in concluzie foloseste ampliful pe boxe de minim 8 ohmi .succes! Link spre comentariu
Vizitator Alexandrovici Postat Martie 7, 2009 Partajează Postat Martie 7, 2009 Aha am inteles :)Daca tot am lamurit acest aspect as mai avea cateva intrebari legate de acest amplif.Tinand cont de faptul ca imi place un sunet cat mai curat si mai fidel:1. ce boxe mi-ati recomanda pt aceasta amplificare ?2. ampliful e de fidelitatea sau distorsioneaza? (nu am gasit inca boxe sa il ascult)Voi reveni duminica cu alte intrebari > , pana atunci un week-end placut tuturor electronistilor:). Link spre comentariu
zal Postat Martie 8, 2009 Partajează Postat Martie 8, 2009 ari_panterra a explicat simplu ce nu am mai apucat eu, oricum ampliful e de sonorizare, normal ar trebui s? se aud? bine, band? larg?, etc, îns? de distorsionat... orice amplif p??e?te asta cînd semnalul de intrare e prea mare sau provine dintr-o surs? care distorsioneaz? (exemplu: mixer dat la maxim sau plac? de sunet integrat? din calculator, de asemenea cu volumele maxime). Trebuie s? se aud? bine la volum normal ptr înc?perea pe care o va sonoriza. Totu?i are o schem? cam simplu?? ptr a fi considerat un amplif ''profesional'', deci s? nu-i ceri ce nu-?i poate da. Link spre comentariu
89-CEC Postat Martie 8, 2009 Partajează Postat Martie 8, 2009 http://www.magneticaudio.com/mq.htm Link spre comentariu
Vizitator Alexandrovici Postat Martie 8, 2009 Partajează Postat Martie 8, 2009 2 boxe "cerwin-vega VE-12F" credeti ca ar fi ok pentru amplificarea asta? as putea sa le ard la volume spre maxim? ar mai fi nevoie de ceva filtre? sau poate recomandati alta firma, alt model :)Vreau doar sa ascult muzica si mai lipsesc doar boxele care se vor alatura acestei amplificari si unei placi de sunet Xonar DX.Nu ma intereseaza sunetul in jocuri sau filme desi cu siguranta daca se aude bine muzica se aud si restul bine... Link spre comentariu
ari_panterra Postat Martie 8, 2009 Partajează Postat Martie 8, 2009 boxele mentionate au pana in 150w rms ,iar cu cei aproximativ 200w ai amplifului tau le dai gata repede.daca vrei sa-l folosesti la maxim tre sa ai boxe de cel putin 250w rms ca sa-i suporte puterea ''constanta'' a amplifului cat si varfurile de putere debitate de acesta.modele de boxe cu caracteristicile mentionate sunt destule,acum depinde de bugetul si preferintele tale.boxele au filtre pasive in interior,practic tu vi cu cablul de la amplif si gata lautarii .succes! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum