Vizitator onechuhow Postat Martie 6, 2009 Partajează Postat Martie 6, 2009 Salutare tuturor, am o mica mare problema ,as dori sa imi achizitionez un programator pt fie PIC fie AVR , laptopul meu nu are port serial(rs232) ,dar programatoarele pe port serial sunt cele mai ieftine ,cele pe USB am vazut ca sunt mai scumpe peste 150RON . M-am gandit sa imi iau un convertor USB - serial , dupa ce m-am documentat mai bine am obs. ca nu prea sunt eficiente . Acum am vazut ca sunt si Express card cu serial,intrebarile mele sunt , acestea sunt mai compatibile cu programarea microcontrolerelor ? sunt fiabile ? se comporta ca un port serial deja integrat ? au conflict cu mediul de programare (adresare ,comnezi)? sau sa mai pun niste banuti la soseta si sa imi iau un programator pe USB.? Adaptorul Express card -serial , in ciuda pretului ,m-ar fi tentat mai mult decat un programator pe USB. Imi cer scuze daca ,problema a mai fost pusa pe forumul acesta, si va rog daca a mai fost pusa sa intrebare , lasatimi un link. Va multumesc pt intelegere si multa bafta . Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 7, 2009 Partajează Postat Martie 7, 2009 oarecum offtopic: caut? un cablu de date pentru telefoane de tip vechi, care înglobeaz? un ft232 sau pl2303... dac? folose?ti la scriere/citire un soft care permite s? setezi pentru comunicare un COM anume, ai putea avea surprize pl?cute...fii atent c? cel 2 ic-uri "?tiu" doar de usb 1.1, nu ?i de 2.0, a?a c? dac? ai numai porturi usb 2.0, s-ar putea s? ai probleme!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum