Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Din CA in CC

Vizitator andonieandrei

Postări Recomandate

Vizitator andonieandrei

Vreau sa transform tensiunea primita de la un transformator de 12V din CA in CC, insa sunt destul de departe de cel mai apropiat magazin de electrice, am cva piese pe acasa, stiu ca pt a transforma in CC este nevoie de o dioda redresoare , eu am 2 diode 1N4007, dioda X89 si sub scrie RL15,-diode 1N4007 si sub scrie 635-diode X89 si sub scrie RL15-diode 87 si sub scrie FR107-diode X89 si sub scrie RL 151-diode SR106 si sub scrie 629Imi puteti explica ce as pute sa folosesc si la ce sunt bune diodele care leam enumerat mai in sus. Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• KOSTYKA

2

• Stefan

1

• Dr.L

1

• gherasim

1

Top autori în acest subiect

la ce vrei sa folosesti acea tensiune continua, ce alimentezi , in functie de ce vei alimenta , poti redresa cu 1, 2 sau 4 diode, + filtrarept inceput poti folosi diodele 1N4007 dar consumul sa nu depaseasca de 1A

Link spre comentariu
Vizitator andonieandrei

nu mam candit la cva anume am vrut doar sa am cc la iesire si ami faceam eu experimente cu rezistente condensatoare si altele, vreau sal folosesc drept sursa de tensiune

Link spre comentariu

E MAI COMPLICAT DE REALIZAT O SURSA DE TENSIUNE DEOARECE AI NEVOIE DE MAI MULTE PIESE-PATRU DIODE 1 N 4007 DIN CARE SA FORMEZI O PUNTE, APOI CATEVA CONDENSATOARE, MAI MULTE DIODE ZENER EVENTUAL UN TRANZISTOR SI MULTE ALTELE.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări