kappa_ii Postat Aprilie 23, 2005 Partajează Postat Aprilie 23, 2005 difuzoarele de masina nu se comporta bine in casa deoarece ele sint calculate pentru un volum mai mic gen cel de masina , si fac compesie si in cutia specifica subului si in cavitatea masini !sint calculate in band pass chiar daca cutia este bass reflex ! daca luati de exemplu parametri ts la un difuzor de subwoofer de masina si il simulati o sa aveti surpriza sa reiasa o cutie ceva mai mare decit cea specificata de producator !din punctu meu de vedere diferentele intre hi-fi si PA sint legate doar de diferentele mari de spl ! diferente care se fac cu anumite compromisuri : de marime a cutiei , de marime a wooferului etc !din anumite review am priceput ca ,,,, un difuzor ca sa raspunda bine in fregventele specificate trebuie sa aibe si un randament marit si o dinamica marita ! deci in concluzie un spl mare ! Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Aprilie 23, 2005 Partajează Postat Aprilie 23, 2005 daca luati de exemplu parametri ts la un difuzor de subwoofer de masina si il simulati o sa aveti surpriza sa reiasa o cutie ceva mai mare decit cea specificata de producator ! asta se intampla pt ca incintele plasate in masini au un castig important in frecventele joase cauzat de interiorul masinii, deci producatorii pot recomanda incinte care aparent au un F3 destul de nasol daca este amplasat in aer liber sau in camera :wink: Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Aprilie 23, 2005 Partajează Postat Aprilie 23, 2005 in general in Pa am vazut ca nu se foloses 12" ca si suburi...poate de aia aveai lipsa aia de basi la frecvente micieste ilogic sa folosesti difuzoare mici ca sa reproduci frecvente joase in acest domeniu (P.A.= public adress) 8) Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 23, 2005 Partajează Postat Aprilie 23, 2005 Subu ala nu l-am facut dupa recomandarile lor cam absurde daca ar fi sa le folosesti in casa(20L cutie inchisa...) ..in masina ar merge Dupa ce am simulat si l-am m-ai pus si in alte incinte cu diferite tuburi... asta i diful... dupa parametrii ar sta bine si in casa..avand in vedere ca si cutia iese mica(fata de animalele de 18"), raspusul e multumitor (-3 la 25Hz) http://www.sony.co.uk/PageView.do?site= ... D125P5.EUR Nu ca as da bani nu pe asa ceva...dar sunt o groaza de copii fascinati de o membrana de Al de forma pentagonala si care te platesc bine Link spre comentariu
Vizitator Maris Silviu Postat Aprilie 23, 2005 Partajează Postat Aprilie 23, 2005 Deci sa inteleg ca difuzoarelele de P.A reproduc fidel si se aud bine si la nivele mici de putere (volum mic din statie) ,dar cu conditia sa fie folosite in gama de frecvente pentru care au fost proiectate?, sau difurile de PA de oricare ar fi si la orice frecventa nu se aud bine la puteri mici (2-5 watii)? La puteri mari treba e clara,merg foarte bine. Link spre comentariu
cos22tm Postat Aprilie 23, 2005 Partajează Postat Aprilie 23, 2005 scuze pt off-topic Sharky ce cutie ai facut la sub-ul sony ? Eu imi fac acum o cutie pt JBL CS 10 parametrii mai jos : Power Handling, RMS : 100W Peak Power : 400W Frequency Response : 38Hz - 800Hz Sensitivity (2.83V/1m) : 91dB Impedance : 4 ohms Mounting Depth : 116mm Cut-Out Diameter : 229mm Revc : 3,6 ohms Vas : 63L Qts : 0,42 Fs : 29,6Hz Qes : 0,44 Qms : 6,87 Mms : 85g Levc : 2mH Sealed Enclosure Volume = 30 L Vented Enclosure Volume (bass-refelx) = 40 L , diam port =50 mm l=160mm eu m-am gandit la o cutie HxLxa = 500x300x350 ~ 40 L pe compresie pt F3=40Hz ce spuneti ? nu am program pt simulare :( ma puteti ajuta Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 23, 2005 Partajează Postat Aprilie 23, 2005 60L(vol intern, la care adaugi cand contruiesti volumul pt dif, tuburile, ramforsarile), b.r. acordaj reglabil intre 27-40Hz Nu te mai lua dupa alte incinte..cel mai bine simuleaza..dor sunt si programe free..sau daca nu te poti abtine sa piratezi intra pe Dc++ sau overnet si iei ce vrei Link spre comentariu
cos22tm Postat Aprilie 23, 2005 Partajează Postat Aprilie 23, 2005 ok tnx pt info , (poti sa-mi recomanzi un simulator free si sa nu fie >3MB ca intru de pe dial-up ) ; am mai gasit tot in pdf-ul de la jbl niste grafice SPL=f(Hz) si erau doua curbe :una in-car (in zona 20Hz-100Hz @ 94dB SPL) si alta out-car (in zona 20Hz-100Hz @ 83 dB SPL) deci daca il folosesc in camera scade SPL-ul :roll: pe mine ma intereseaza ca wooferul sa functioneze in banda 40Hz-120Hz la 0 dB (daca e capabil) intr-o camera de ~20mp max. chiar si cu un SPL ~ 86 dB Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum