Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

radiator pentru LED ofhpxx1w 1,2 si 3W

Postări Recomandate

Am ledurile din atasament si zice ca daca le folosesti mai mult de 5sec,trebuie radiator.In foto nu se vede,dar pe partea din spate,in dreptul celulei,este ceva metalic ca un disc,acolo este zona de ctc a radiatorului?sau terminalele lui????

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• c_anicai

4

• Kreator

3

• Dr.L

3

• milet

2

Top autori în acest subiect

• 1 an mai târziu...

o improvizaţie utilizată la răcirea a 8 led de 1wat puterea suportată cam 7 waţi circa 60 min.

Posted Image

Posted Image

am pus imaginile poate te inspiră

vezi că ledurile încapsulate in material negru si lentila din silicon moale sunt chioare rau de tot, e diferenţă mare faţă de cele ca din poza mea care au lentila dură.

Link spre comentariu

greu dar nu te poţi lipsi, îl poţi face cu altă formă, dacă e la auto poate fi mai mic dar cu ventilator.ce am arătat eu şi aşa se încălzeşte pe la 55 grade

Link spre comentariu

1. Cum ai facut ca toate led-urile sa "calce" corect pe radiator?

2. Ledurile nu fac scurt intre ele prin talpa lor si radiator?

ledurile cu body negru au talpa la plus, e un pic problemă, am procedat ca în poză unind câte două, apoi se foloseşte îzolaţie din mică,

eu am folosit din gumă cum e mai nou pe la tranzistori şi integrate + pastă siliconică.

ledurile cu body alb nu au talpa conectată

Posted Image

aici se poate folosi cleme de prindere

Posted Image

aici eficienţa termică e relativ egală cu metoda anterioară.

la lipire trebuie făcut să calce corect pe radiator cele din mijloc, cele de pe extremităţi la distanţă de cca 0,15 de radiator, apoi cu pastă siliconică şi prin străngere uşoară fac contact ok, nu am avut încă probleme, am utilizat toată vara ledurile.

am folosit şi leduri cu body alb şi leduri cu body negru dar nu împreună.

Cele cu body negru dau lumină mai slabă.

Link spre comentariu

ledurile cu body negru au talpa la plus, .... ledurile cu body alb nu au talpa conectată

Asta n-am stiut-o! :aplauze

Cele cu body negru dau lumină mai slabă.

Din pacate eu am 12 cu corp negru...Vreau sa le pun pe radiatoare de procesor video (mai vechi) care sunt mai "scunde" decat cele de procesor de PC, si nu stiu cum sa le fac sa se aseze corect pe radiator. Si vor fi alimentate cu scc pe la 250mA cu LM 317 in configuratie corespunzatoare.
Link spre comentariu

apoi pe un pătrat de cablaj sticlotextolit de mărimea radiatorului pui 4 leduri, şi prinderea de radiator o faci cu un şurub pe mijloc, ledurile ca sa faca contact le lipesti cu terminalele paralel faţă de orificiul şurubului de prindere, astfel ca la o strangere uşoara a acestuia terminalele ledului se torsionează şi ledurile calcă corect, vezi pozele mele anterioare.in cazul tau şi mai ales dacă vrei să pui ledurile în serie singura metodă e să foloseşti o foiţă de mică pe radiator şi pastă siliconică cum e la procesoare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări