Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare Osciloscop. C1-112.

tiku

Postări Recomandate

Posed un osciloscop C1-112 de productie sovietica.Mi s-a ars trafo de inalte. Acest trafo e notat in schema cu TV1.Daca poate cineva sa ma ajute cu aceasta piesa. Anexat am atasat un articol in limba rusa ce contine descrirea si schema osciloscopului.Cu multumiri anticipate , va rog a-mi da un raspuns pe acest forum.[attachment=0]Descriere si reparatii C1-112..pdf[/attachment]

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tiku

3

• Felis

1

Top autori în acest subiect

va zic eu e un traf pe un miez toroidal schema de lucru este simpla. este o sursa în comutatie bazata pe oscilator autoblocat în principiu poate fi construita alta usor si cu randament mult mai bun pe o oala de ferita sau un miez de la sursele in comutatie.Undeva in caietul ei service exista si lista tensiunilor debitate de sursa dar mie prea lene acum sa ma chinui cu rusa.Nu va chinuiti sa adaptati de la alte modele nu o sa gasiti ori rebobineza traful vech(care sincer e al nabii de desfacut si arata ca o mina maritima turtita ori concepe o sursa nouaSchema de la sursa de energie, cu urmatoarele iesiri de tensiune de alimentare:- 80 V, curent de sarcin? 70 mA - 12 V, curent de sarcin? 150 mA, - minus 12 V, curent de sarcin? 150 mA - 5 V, de înc?rcare curent 0.6 A. S1.6. Tensiunile necesare pentru tubul catodic, se obtin dintr-o sursa în comutatie (generator autoblocat)realizata cu componentele: VT39, VT42, VT43 ?i transformator TV1. Tensiunea de la tubul catodic (-650 V) este obtinut? din infasurarea secundar? a transformatorului TV1 prin intermediul diodei redresoare-VD14 ?i filtru S54. Tensiunea de pe anod 5(2Kv) este obtinut? din secundarul transformatorului TV1 printr-un dublor de tensiune(componentele VD8, VD9, C49, C57). Tensiunile de control ale tubului catodic se obtin dintr-un secundar separat al transformatorului TV1 prin multiplicatorul de tensiune (componente: VD10, VD11, VD12, ?i C52, C53, C58).

Link spre comentariu

Pentru danpc1;alaturat i-ti trimit citeva poze cu traful. L-am fotografiat alaturi de o cutie de chibrituri ca sa-ti dai seama de dimensiuni.Traful are 8+2 pini de implantarte ( cei2 sint de la ecran);si mai are 2 pini pentru legaturi tip paianjen.

Link spre comentariu

Pentru danpc1;alaturat i-ti trimit citeva poze cu traful. L-am fotografiat alaturi de o cutie de chibrituri ca sa-ti dai seama de dimensiuni.Traful are 8+2 pini de implantarte ( cei2 sint de la ecran);si mai are 2 pini pentru legaturi tip paianjen.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări