ALEKS Postat Martie 5, 2009 Partajează Postat Martie 5, 2009 Am construit in ultima vreme, printre picatele, acest tahometru miniatura pentru unul din deck-urile mele ce avea inainte tahometru mecanic. Uite si niste poze cu mini-instrumentul. Din pacate unghiul de vizibilitate este foarte mic, aparatul trebuind privit frontal pentru a citi ce zice tahometrul. In rest pentru conectica, am invelit cele 5 cabluri de comanda intr-un varnis termocontractibil pentru a le proteja in momentul in care culiseaza sertarul servo de incarcare a casetei. Sper sa va placa. PS: Mai am si alti candidati in raftul de scule (mai multe Technics si un AKAI) pentru acest tahometru. In timp fiindca pentru fiecare deck trebuie construita o alta placa de circuit imprimat sa incapa in locasul fostului tahometru, si asta imi ia timp (pretios). Toate bune, ALEKS Link spre comentariu
zal Postat Martie 6, 2009 Partajează Postat Martie 6, 2009 Bestial! A?a mic ?i simpatic. Parc? pare mai modern deck-ul cu el. Bravo! Link spre comentariu
djlove Postat Martie 6, 2009 Partajează Postat Martie 6, 2009 Arata foarte bine , felicitari. Nici nu zici ca nu a fost de acolo. Link spre comentariu
Vizitator RalCorp Postat Martie 9, 2009 Partajează Postat Martie 9, 2009 O schema se poate? ( poate si softul ) Link spre comentariu
glide Postat Martie 10, 2009 Partajează Postat Martie 10, 2009 foarte frumos lucrat domnule Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 11, 2009 Partajează Postat Martie 11, 2009 frumos...poate urmatorii canditati o sa mai reduca adancimea afisarii sa se vada din unghiuri mai mari Link spre comentariu
kog Postat Martie 11, 2009 Partajează Postat Martie 11, 2009 as vrea sa-mi upgrades si eu magnetofonul cu asa ceva (foloseste curea pentru contor) Cum pot face un senzor? Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 11, 2009 Partajează Postat Martie 11, 2009 la cum e lucrat cred ca foloseste IR cu o singura bariera pe rotita finala de actionare a tamburului casetei... daca scade la revers atunci ori foloseste 2 bariere ori cate una pe tamburul fiecarui sens Link spre comentariu
ALEKS Postat Martie 11, 2009 Autor Partajează Postat Martie 11, 2009 Multumesc in primul rand tuturor pentru cuvintele frumoase! Principiul de functionare este urmatorul: un senzor IR (bariera IR) culege pulsurile de pe o rotita si in combinatie logica cu 1 logic de pe tasta "play" sau "forward" avanseaza numaratorul. Analog, acelasi puls in combinatie cu tasta "rewind" devanseaza numaratorul. Senzorul se poate face din orice, inclusiv efect HALL sau orice altceva iti mai trece prin minte (contact mecanic de exemplu - desi e total nerecomandat). Daca mentin "reset" cca. 2 secunde, numaratorul se stocheaza in ROM-ul intern al controller-ului pentru referinte ulterioare. Ce-i drept mai am de optimizat la codul sursa pentru a functiona corect pe intervalul de timp de mentinere a tastei "reset". Schema electrica de principiu a mini-tahometrului este dupa cum urmeaza (foarte simpla si cu foarte putine piese): Am urmarit simplitatea electrica asta rezultand intr-o complicatenie de multiplexare in timp a multiplexarii elementilor aprinsi (nu stiu daca se intelege). Un tahometru pentru magnetofon am construit si prezentat aici: Tahograf electronic. Toate bune, ALEKS Link spre comentariu
Vizitator RalCorp Postat Martie 15, 2009 Partajează Postat Martie 15, 2009 Frumos lucrat, felicitari inca o data. Exact pentru simplitatea montajului te rog ( daca nu este mare rugamintea ) sa oferi si softul. Multumesc. Link spre comentariu
Nucleu Postat Martie 15, 2009 Partajează Postat Martie 15, 2009 Foarte frumos lucrat! Cu ce ai facut cablajul? Link spre comentariu
Vizitator proiect_01 Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 ALEKS scrie si tu ce tipuri de afisaje ai utilizat, sau de unde le-ai achizitionat. Link spre comentariu
zarra68 Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Cat duce,ca bani,scula cu montat? Link spre comentariu
Sica001 Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Puteti sa imi spuneti de unde ati luat afisajul ? Ma intereseaza si pe mine unu. Sica Link spre comentariu
vio2007 Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Afisoarele sunt rusesti,probabil recuperate,au o lupa din plastic in fata fiecarui digit ,fapt care micsoreaza unghiul de vizibilitate.Astfel de afisoare au fost folosite la ceasuri de mana electronice la care afisorul era alimentat doar cand era apasata o tasta(buton) si arata ora.Au mai fost utilizate la calculatoare de buzunar. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum